3.05.2010

To μήνυμα του Γάλλου φιλόσοφου για την Ακαδημία Πλάτωνος

Μήνυμα του Γάλλου φιλόσοφου Αλαίν Μπαντιού στην Ημερίδα που οργάνωσε σήμερα η Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα με θέμα
«Η Ακαδημία του Πλάτωνος στον Παγκόσμιο Πολιτισμό και ο Χώρος στην Αθήνα του σήμερα».


O χώρος της Ακαδημίας του Πλάτωνος φαίνεται να έχει γίνει στόχος ποικίλων κινήσεων και σχεδίων ανάπλασης για τα οποία όλοι οι φιλόσοφοι του κόσμου δικαιούται να εκφράσουν την ανησυχία τους. Είναι αμφίβολο είναι τόσο τεράστια όσο η σημασία αυτού του χώρου, ειδικότερα για όποιον δεν είναι αδιάφορος απέναντι στη φιλοσοφία. Ως δεδηλωμένος αυτού που ο ίδιος ονόμασα «σύγχρονο πλατωνισμό», ενώνω τη φωνή μου με τη φωνή όλων εκείνων που ζητούν να μη γίνει καμία ενέργεια που θα μπορούσε να τραυματίσει, για οποιοδήποτε λόγο, την ακεραιότητα του χώρου της Ακαδημίαας του Πλάτωνος». Αλαίν Μπαντιού, 2 Μαρτίου 2010.

Το περιοδικό «Αλήθεια» μέλος της συντακτικής επιτροπής του οποίου είναι ο Αλαίν Μπαντιού, εκφράζει ομοίως την συμπαράσταση του στις κινήσεις διάσωσης αυτού του μοναδικού χώρου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο με τη συγκεκριμένη ανάρτηση,απόλυτα σχετικό με τις ανησυχίες μας:

Kαθημερινή 06/03/2010
΄΄Μείωση του συντελεστή δόμησης εφαρμόζεται αρχής γενομένης από τη Δευτέρα στα οικόπεδα της Αττικής΄΄, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών. Μεταξύ των παραδειγμάτων που επικαλείται ο πρόεδρός της κ. Καψιμάλης είναι το Χαλάνδρι (μείωση Σ.Δ. από 0,9 σε 0,7 σε σημεία της περιοχής). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η μείωση της επιτρεπόμενης δόμησης θα οδηγήσει σε ανατιμήσεις αρκετές κατοικίες, καθώς ένα οικόπεδο θα «χτίζει» πλέον 700 τ.μ. και όχι 900 τ.μ. που προβλεπόταν κατά την αγορά του, με αποτέλεσμα η αξία του να επιμερίζεται σε λιγότερα τετραγωνικά μέτρα. Ταυτόχρονα για τις αντιπαροχές που έχουν ήδη υπογραφεί, ζητείται να ισχύει ο συντελεστής της ημερομηνίας της αντίστοιχης συμφωνίας.

Από Μαρία (φυσικά).
Μακάρι να απαλλαγούμε επιτέλους από αυτή την κατάρα.Μας έχει καταστρέψει.

Ανώνυμος είπε...

Σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα μου φαίνεται μακάρι νάναι αλήθεια.
Και οι κατασκευαστές τι παραπονιούνται.Τόσα απούλητα ακίνητα έχουν θέλουν και άλλα; Υπάρχει κορεσμός. Η εποχή των παχιών αγελάδων έχει περάσει ανεπιστρεπτί.Στους περισσότερους δεν θα περισσεύουν χρήματα για επενδύσεις σε ακίνητα.
Καλύτερα να κτίζουν λιγότερο και ποιοτικότερα, ανθεκτικότερα κτίρια.

Άννα

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους να απαλλαγούμε από το μπετόν εστω και ετσι
Υπάρχει και το πρασινο παιδια μην το ξεχνάμε!!!!!!!!!!!