3.31.2009

Η πρόταση μας για έκδοση εφημερίδας

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Συζητούμε την έκδοση εφημερίδας
Μια επιτροπή από την Επιτροπή Κατοίκων Ακαδήμιας Πλάτωνος συναντήθηκε την Κυριακή 25/3 στο «Πολύτροπο Τέχνης» και συζητήσαμε αρκετά πράγματα για την καλύτερη οργάνωση της προβολής του έργου και την αξιοποίηση των φίλων που έχουν δηλώσει ότι θέλουν και είναι διαθέσιμοι να βοηθήσουν σε θέματα που έχουμε θέσει και παλεύουμε για την αναβάθμιση της περιοχής μας.
Ανάμεσα σ’ αυτά που κουβεντιάστηκαν και θα τεθούν υπόψη της ευρύτερης ολομέλειας της Επιτροπής ήταν και η δημιουργία 8σέλιδης εφημερίδας ταμπλόιντ που θα κυκλοφορεί σε τιράζ 2.000 φύλλα κάθε δίμηνο και θα ενημερώνει για τη δράση μας.
Έχουν καταγραφεί συγκεκριμένες σκέψεις και προτάσεις, ύστερα από δύο ωρών συζήτηση. Αλλά εκτιμούμε ότι και μέσα από το Blog μας θα θέλαμε τη δική σας άποψη και γνώμη.
Νομίζετε ότι χρειάζεται μια εφημερίδα που με δυναμική αρθρογραφία και λειτουργώντας συμπληρωματικά δίπλα σ’ αυτό το Blog που θα έχει πάντα την ευχέρεια της άμεσης πληροφόρησης;
Τι θέματα μπορεί να έχει;
Ποιοι θα ήταν διατεθειμένοι να εργαστούν εθελοντικά στην Συντακτική Ομάδα που θα αναλάβει την ευθύνη της έκδοσης;

Μήπως είναι πρόωρο ένα τέτοιο εγχείρημα ή θεωρείτε πως ύστερα από δράση που χρονολογείται λιγότερο από ένα χρόνο, είμαστε ώριμοι για ένα τέτοιο σοβαρό βήμα;

Το δημοσίευμα εδώ έχει την έννοια να σφυγμομετρήσουμε, να «γραδάρουμε» αντιδράσεις…
Έτσι κι αλλιώς έχουμε κάνει πολλά και σπουδαία πράγματα ως τώρα, που αν τα βάλεις κάτω και πας λίγο πιο πίσω, μπορεί και να μην πιστεύαμε ότι είχαμε τη δύναμη να τα πραγματοποιήσουμε. Κι όμως με τη δράση μας τα καταφέραμε!
Το Blog αυτό διαβάζεται από ανθρώπους σοβαρούς και προβληματισμένους. Κάθε άποψη μας ενδιαφέρει. Ακόμη κι αν είναι διαφορετική. Περισσότερο αυτή, αν είναι τεκμηριωμένη.

39 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

dgfsdΔείτε αυτό το γραφικό. Ταιριάζει στην περίπτωση σας.

πυθαρακι είπε...

Σας διαβάζω εδώ και πολύ καιρό.Και μέσα από το τούτο το μπλοκ βλέπω τους αγώνες σας.Βλέπω ανθρώπους που παλεύουν για το μέλλον της πόλης τους,της γειτονιάς τους.Για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.Απέφευγα μέχρι σήμερα να πάρω μέρος στις συζητήσεις σας,επειδή είμαι μακρυά.Επειδή δεν ανήκω στην δική σας πόλη,τη δική σας γειτονιά.Μπαίνοντας να διαβάσω όμως σήμερα το μοναδικό σχόλιο που υπήρχε,ένιωσα οτι ήθελα να πω πολλά.Αλλιώς,δε θα διέφερα κι εγώ από τον ανώνυμο που τόσο εύκολα έριξε το κόκκαλο σε τούτο το σπιτικό και το βαλε στα πόδια.Λένε,ότι ένα τρίτο μάτι αν είναι καλοπροαίρετο βλέπει καλύτερα.Εκείνο που βλέπω τόσο καιρό εδώ μέσα είναι όμορφο.Άνθρωποι που μαζί προσπαθούν να δώσουν τον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή.Για ένα πιο φωτεινό και ανθρώπινο αύριο.Μόνο,που κάπου κάπου έρχεται κάποιος ανώνυμος και βγαίνεται εκτός θέματος.Αγνοήστε όλα αυτά τα χωρίς ουσία σχόλια.Μείνετε ενωμένοι και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε.Και πάνω από όλα... δώστε το παρόν.Μην μένετε απλοί θεατές σε ότι γίνεται.Και δεν εννοώ μόνο τους αγώνες έξω,αλλά και εδώ μέσα.Εύχομαι να δικαιωθούν όλα τα θέλω σας.Και κάποια μέρα,σύντομα,να δείτε τον τόπο σας όπως τον ονειρεύεστε.Από τα βόρεια, κι από μια άνοιξη που αργεί,αλλά που τελικά θα έρθει,καλό μήνα σε όλους!Και καλή δύναμη!

koskit69 είπε...

Αισιόδοξο μα και δύσκολο εγχείρημα...
Αν δεν το επιχειρήσουμε, δεν θα μάθουμε ποτέ το αποτέλεσμά του. Μ' αρέσει...είμαι μέσα!!!

Ανώνυμος είπε...

Η δημιουργία μιας εφημερίδας είναι μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη που θα βρει συμπαράσταση από όλους υποθέτω μιας και η μέχρι τώρα δράση όλων και του του blog είναι επιτυχημένη και αξιοπρεπής.
Αφού όμως ζητείται και η γνώμη μας θα έλεγα ότι η εφημερίδα πρέπει να αναφέρεται και στα κακά και στα καλά αν βέβαια υπάρχουν τέτοια.
θα πρέπει να καταγγέλλει χωρίς γκρίνια αλλά με αισιοδοξία.
Θα πρέπει να μην έχει μόνο καταγγελτικό λόγο αλλά και να ασχολείται και με θέματα όπως ο αθλητισμός,το θέατρο η μουσική ακόμα και γιατί όχι, η μόδα.
Να εκδοθεί,ναι, για να προσφέρει ενημέρωση, ψυχαγωγία και για να γίνει κάποια στιγμή απαραίτητη στους αναγνώστες.
ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ συμφωνώ με την έκδοση μιας τοπικής εφημερίδας. Αποκτούμε βήμα, κάνουμε άνοιγμα στον κόσμο και θα υπάρχει ενημέρωση.
Θα ενημερωνόμαστε από την εφημερίδα αλλά θα την ενημερώνουμε κιόλας. Ο καθένας στο μέτρο που μπορεί. Υπάρχει το blog για την ενημέρωση τη συνεχή , την καθημερινή αλλά η εφημερίδα είναι άλλο πράγμα. Δίνει διαφορετική διάσταση στο όλο πράγμα.
Στο blog μπαίνουν συγκεκριμένα άτομα. Δε κρίνω από αυτούς που σχολιάζουν, γιατί απλά δεν είναι μόνο αυτοί,αλλά υπάρχει και μια άλλη μερίδα του πληθυσμού της γειτονιάς μας που δεν έχει πρόσβαση στο internet είτε για οικονομικούς λόγους είτε λόγω ηλικιακής κατάστασης. Η εφημερίδα θα ρθει να καλύψει και αυτό το target group. Η εφημερίδα που θα μπει σε ένα σπίτι δε θα διαβαστεί μόνο από ένα άτομο αλλά ίσως και από το σύνολο της οικογένειας "έτσι από περιέργεια", μπορεί να τη δει ο φίλος μας που θα ρθει σπίτι για να πιούμε καφέ στο τραπεζάκι του σαλονιού και να την ξεφυλλίσει. Να έχετε στο νου σας ότι ένα σημαντικό κομμάτι θα την παίρνει μεν αλλά πολλοί θα την διαβάζουν. Δε ξέρω πως θα είναι ο τρόπος της διάθεσης, αυτό από ότι κατάλαβα η επιτροπή θα το αποφασίσει αλλά σε 1 φύλλο δε θα αντιστοιχούν 5 αναγνώστες; Η citypress διαφημίζει ότι τη διαβάζουν πάνω από 200.000 αναγνώστες. Ε δε νομίζω ότι τυπώνει τουλάχιστον τόσα κομμάτια.
Τί να πω; Να δώσω και ένα χιουμουριστικό πνεύμα στο σχόλιο μου : Μας εύχομαι και τηλεοπτικό σταθμό.

Ανώνυμος είπε...

Το γραφικό Ανώνυμε είναι φοβερό!!!!!
Χαίρομαι που μπαίνουν άδω και διαβάζουν άνθρωποι από κάθε γειτονία.
Νομίζω πως η εφημερίδα είναι απαραίτητη πια στον αγώνα μας... Όσο κι αν είμαστε γνώστες της τεχνολογίας, μια εφημερίδα είναι και θα είναι πάντα ένα μέσον ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων, που όλο και θα διευρύνεται και θα έχει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Στηρίζω με κάθε τρόπο την εκδοση της!!!!!

Α.Παπαγεωργίου.

jeta είπε...

Η ευαισθητοποίηση των απλών κατοίκων της περιοχής μας σε ζητήματα που σε άλλες εποχές δεν είχαν αναδειχθεί οσο έπρεπε , ο προβληματισμός και η αγωνία για την περιοχή μας θα γνωστοποιηθεί , μέσα από την εφημερίδα που σωστά πρέπει να γίνει.
Απόψεις, σχόλια, παρατηρήσεις αυτός είναι ο στόχος μας και απλά ελπίζουμε ότι μαζί θα τον πετύχουμε. Εξάλλου είναι μία νέα επαφή με τα κείμενα που θα φιλοξενούμε στις στήλες μας αλλά πιστεύω και είμαι σίγουρη ότι μπορεί να έχει τη δυναμική και τη ζωντάνια που υπήρξε και στο πολύ καλό blog.

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο!!!!
Εχω κάποια ρούχα που δεν τα φοράω.Ξέρει κανείς που να τα δώσω?
Στην εκκλησία? κάπου αλλού? που?

Ανώνυμος είπε...

Tα ρούχα πρέπει να ειναι καθαρά και σε καλή κατάσταση.Εγώ τα δίνω στην εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα.
Τα δέχονται και λένε κι ευχαριστώ.
Σίγουρα τα παίρνουν άνθρωποι που τα
έχουν ανάγκη, αν είναι έλληνες η αλλοδαποί δεν με ενδιαφέρει.

Μαρία Γ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ Μαρία

Ανώνυμος είπε...

χθες το βράδυ στη γειτονιά μας , συγκεκριμένα στην Ολύμπου , έπεσαν πυροβολισμοί. Ένας που επέβαινε σε παπάκι και συνεργός/συνεργοί του σε σκούρου χρώματς αυτοκίνητο, κυνηγούσαν έναν τρίτο με σκοπό να τον βάλουν παρά τη θέλησή του μέσα στο αμάξι. Αυτός ξέφυγε, φώναζε βοήθεια και τρύπωσε στην αφύλακτη και ακλείδωτη είσοδο μεγάλης πολυκατοικίας η πυλωτή της οποίας είναι ενιαία με την πυλωτή της πολυκατοικίας που βλέπει στην κρέοντος. Είναι από τις περίφημες τεράστιες κατασκευές που γίνονται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια από τις συνενώσεις των οικοπέδων. Οι πυροβολισμοί δεν βρήκαν τον στόχο τους αλλά τα αποτέλεσμά τους ( οπές στην είσοδο της πολυκατοικίας) μαρτυρούν την παρουσία τους και το χθεσινοβραδυνό συμβάν. Όλα αυτά στην αθώα γειτονιά που δεν φοβόμασταν να κοιμόμαστε με ανοιχτά τα παράθυρα στα ισόγεια σπίτια μας ούτε στις αυλές μας με ξεκλείδωτες τις πόρτες. τότε που όλοι γνωριζόμασταν και τώρα δε ξέρουμε ποιός είναι αυτός που περνάει στο δρόμο μας. Ακούγεται ο λόγος μου αναχρονιστικός; Αν είναι να περπατάω εν μέσω πυροβολισμών 9 το βράδυ ναι ας ακούγετε αναχρονιστικός. Αν είναι να μην αφήνω το παιδί μου να βγει να κάνει ποδήλατο στο δρόμο ας ακούγετε αναχρονιστικός.
Γιατί τα γράφω όλα αυτά στο συγκεκριμένο σχόλιο; Γιατί αν΄ήμουν στη συντακτική επιτροπή το άρθρο αυτό θα έγραφα με ακόμα πιο αιχμηρό λόγο. ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ο τίτλος του. Γιατί και ο οικοδομικός οργασμός που υπάρχει την τελευταία 10ετία έχει συντελέσει σε αυτή την κατάντια. Η ανωνυμία φέρνει και την ανώδυνη (για αυτούς που την κάνουν) εκδήλωση βίας.Το να κλείνομαι στο σπίτι μου ως μέσο αυτοπροστασίας είναι η αποξένωση. Ας μας προτείνει η κάθε αρμόδια αρχή ποιά είναι τα μέτρα της , ποιοί είναι οι σχεδιασμοί για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Πυροβολισμοί στην Ολύμπου. Σαν σύντομο ανέκδοτο θα μου φαινόταν 20 χρόνια πίσω. Τότε που έπαιζα ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα στα " αρχαία". που κοιμόμουν στην αυλή. Και πάλι μου μου πείτε ότι η κοινωνία πάει μπροστά. Γιατί αν αυτό είναι πρόοδος προτιμώ να είμαι παλαιομοδίτισα. αναχρονιστική και ενάντια στην πρόοδο. Αυτής της μορφής προόδου. Που η ελέυθερη έκφραση βίας λόγω ανωνυμότητας χωρίς , όχι μόνο την εξάλειψή της, αλλά και την αντιμετώπισή της, να δημιουργεί φοβισμένους ανθρώπούς. Ανθρώπυς στα κλουβιά τους που για να "παίρνουν αέρα και τροφή" θα ανοίγουν την τηλεόραση για να αεριστούν στα "παράθυρα" των βολεμένων και να "τραφούν" με ότισ...ά τους σερβίρουν.
Καλημέρα σας και μην ξεχάσετε να φορέσετε και σήμερα το αλεξίσφαιρό σας.

Δ.Κ ετών 35 έχουσα ζήσει την ανεμελιά της ωραίας γειτονιάς.

jeta είπε...

Η Αλλαγή του Κου Παναγιώτη Παταργιά στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) Α.Ε.,ειναι γεγονός.
Με απόφαση του υπουργού - κανέναν τελικά δεν άφησε στο πόστο του στην πυραμίδα της εκπαίδευσης, μέσα σε ένα δίμηνο, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Την θέση του στην προεδρία του εχουμε τώρα τον θεολόγο Ευθύμιο Αλεξανδρή.
Και αν μη τι άλλο, ο κ. Παταργιάς είχε μάθει, πέντε χρόνια τώρα, τις τοπικές υποθέσεις (ελλείψεις νηπιαγωγείων κ.λπ..
Ενώ τώρα, άντε να πάρει σειρά πάλι το θέμα του οικοπέδου της Νομαρχίας , και οι ανάγκες του 4ου Διαμ/τος σε σχολικά κτήρια, στον εκ Λαμίας καινούργιο 45χρονο πρόεδρο.
Ο οποίος,πληροφοριακά, το 2005 τοποθετήθηκε Πρόεδρος του Δ.Σ. θυγατρικής Εταιρείας της ΟΠΑΠ Α.Ε. στην Κύπρο και εκλέγεται από το 1995 στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτά και θα περιμένουμε.

koskit69 είπε...

Εμείς εκεί Ζέτα μου....ΒΕΝΤΟΥΖΑ...ΒΕΝΤΟΥΖΑ...!!!!!

jeta είπε...

Ακούγοντας τα δελτία ,για τον καταστροφικό σεισμό στην γειτονική Ιταλία αναρωτιέμαι:
Πόσο κινδυνεύουμε από την κερδοσκοπική λογική που σηκώνει ανεμπόδιστα πολυόροφα κτίρια, στη θέση των διώροφων της περιοχής μας?
Τα τελευταία χρόνια αποχαρακτηρίστηκαν, αν και στα θεμέλιά τους ανακαλύφθηκαν αρχαιότητες...και πρόκειται να ανοικοδομηθούν όμως γρήγορα , νέα πολυόροφα κτήρια, κυριολεκτικά μέσα σε μια νύχτα...
Να φανταστώ ότι έδρασαν τα "λαμπρά" παιδιά των γραφείων της Νομαρχίας, του Δήμου της Αθήνας , δηλ. απο φορείς που προστατεύουν την ζωή μας και το περιβάλλον?.. για να πάρουν άδεια ανέγερσης γραφείων, εμπορικών κέντρων κ.λ.π.
'Άσχετοι και επικίνδυνοι.

Ανώνυμος είπε...

Μην ακούω υπερβολές και θεατρικές (αχρείαστες) δραματοποιήσεις με σύγκριση με το σεισμό της Aquila...

Η Ελλάδα έχει ένα εξαιρετικά αυστηρό αντισεισμικό κανονισμό για όλα τα κτίρια (χαμηλά και ψηλά, κατοικίας ή γραφεία ή όξαπωδώ εμπορικά κέντρα ή ότι άλλο), ο οποίος έχει επικαιροποιηθεί μετά και το σεισμό του 1999.

Τα παλιά τα κτίρια είναι τα επίφοβα μιας και οι παλαιοί κανονισμοί ήταν πολυ 'χαλαροί' και δυστυχώς σε μεγάλους σεισμούς οι καταρρεύσεις αφορούν κυρίως αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε σχετικά με σημαντικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου στις 01/04/2009 για κεραίες και ακτινοβολία που αποτελεί κόλαφο για την προπαγάνδα των εταιριών.

Ανώνυμος είπε...

Συνειρμός

Καταστροφικός σεισμός Σεπτέμβρη 1999.Ακολουθούν μετασεισμοί κατά τη διάρκεια των οποίων στα ΜΜΕ ακούω τους ειδικούς να λένε ότι πρέπει να σταματήσουν οι οικοδομικές εργασίες.
Στη Λεβιδίου σε μια νεοαναγειρόμενη οικοδομή είχαν φτιάξει τα καλούπια μέχρι τα του ισογείου. Έκπληκτος είδα τους μαστόρους να ρίχνουν τα μπετά , παρά τη σύσταση των ειδικών , αυτοί συνέχιζαν.
‘Εγινε μια πολυκατοικία οκτώ ορόφων. Ξέρει κάποιος να μου πει κινδυνεύουν οι άνθρωποι που αγόρασαν τα διαμερίσματα
και ζουν σε αυτά;

Κάτοικος της οδού Λεβιδίου

Ανώνυμος είπε...

Η σωστή πλάκα ποτέ δεν πέφτει καλοκαίρι,καθώς επίσης είναι γνωστό οτι σεισμός και μπετό δεν πάνε μαζί.
Γνωστή η πολυκατοικία,μόνο μην πέσει στα κεφάλια μας.
Ομηρος Συμένης

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα έχει ένα εξαιρετικά αυστηρό αντισεισμικό κανονισμό
για όλα τα κτίρια κλπ.κλπ.κλπ

Οι κανονισμοί στην Ελλάδα τηρούνται κατά γράμμα;
Ασκείται σοβαρός έλεγχος;

Ασε την απάντηση την ξέρω.

Άννα

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ενώ τις δεκαετίες 40, 50 και 60 όπου όλα ήταν ρόδινα, τα σπίτια χτίστηκαν για να αντέχουν 10 ρίχτερ... Μα τί διαβάζω...

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά τα παλαιά κτίρια είναι τρωτά.
Δεν έγραψε κανείς το αντίθετο.
Το ερώτημα είναι αν τα νέα κτίρια αντέχουν 10 ρίχτερ,
αν οι κατασκευαστές τηρούν τους κανονισμούς
και αν γίνεται σοβαρός έλεγχος.
Άννα

Ανώνυμος είπε...

Η γειτονία μας μετά τα τελευταία γεγονότα χρειάζεται συστηματική ενημέρωση.Όλοι δεν έχουν τη δυνατότητα ποόσβασης στο internet.Είναι εξαίρετη η σκέψη σας. Το περιεχόμενο θα μπορούσε να είναι ποικίλο και σε οποιοδήποτε επίπεδο.Η βοήθεια που μπορώ να προσφέρω έχει σχέση με την φωτογραφία (ερασιτέχνης) και είμαι στη διάθεσή σας. Οι προσπάθεις που γίνονται από μέρους σας είναι άξιες συγχαρητηρίων.

Ανώνυμος είπε...

κοιμαστε υπνο βαθυ .η μονη ενδειξη οτι ζειτε ειναι ισως η ανασα που βγαινει απο τα ρουθουνια σας ,τιποτα αλλο.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΕΤΟ.ΤΑΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ.
Χ.Γ

Ανώνυμος είπε...

Χ.Γ. ετσι ειναι αν ετσι νομιζεις, προσεξε ομως το λαθος.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ
Για το «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας και Αττικής»
Αθήνα, 13 Απριλίου 2009

Τον άκουσα στη Νετ το βράδυ και δεν πίστευα στα αυτιά μου.Είναι μέσα όλα όσα ζητάμε. λέω μήπως απαλλαγούμε και από τον καταραμένο συντελεστή δόμησης, είπε θα τους μειώσει.
Κάπου είπε σε βάθος 20ετίας.
Αν δεν προστατεύσουμε τους αδόμητους χώρους σήμερα δεν θα έχει μείνει τίποτα σε 20 και λιγότερα χρόνια.
Σκέφτηκα, με τα λόγια κτίζουμε ανώγια και κατώγια. Πράξεις θέλουμε.ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!
ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ 25 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ κοντά στα αρχαία.Απ ότι γνωρίζω το γήπεδο της περιοχής που εγκαινιάστηκε το φθινόπωρο είναι προσωρινό γιατί είναι στο χώρο που θα γίνει το μουσείο.Το κανονικό γήπεδο θα γινόταν στα 25 στρέμματα.

Μαρία Γ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Παλαιότερα υπήρχε και ένα χρήσιμο πολεοδομικό 'εργαλείο' με το όνομα μεταφορά συντελεστή δόμησης.

Αυτό επέτρεπε να απαλλοτριωθούν οικόπεδα και αντί για χρηματική αξία να παραλάβει ο δικαιούχος ένα τίτλο ο οποίος είχε ουσιαστική άμεση υλική αξία και τον οποίον μπορούσε να μεταβιβάσει/πωλήσει σε κάποιον άλλο, ο οποίος τον χρησιμοποιούσε για να προσθέσει συντελεστή και ύψος κάπου αλλού.

Όμως οι Ελληνάρες ούτε αυτό θέλανε. Έτσι ακυρώθηκε από το Σ.τ.Ε. και η νομοθεσία περί μεταφοράς συντελεστή και πλέον δεν υπάρχει άλλος τρόπος για απόκτηση ιδιωτικής περιουσίας εκτός από την χρηματική αποζημίωση.

Άρα λοιπόν, για τη Νομαρχία, τους ιδιοκτήτες των 25 στρεμμάτων, την Reds, το ΤΕΕ αλλά και για όποιον άλλον ιδιοκτήτη ορέγεστε το οικόπεδό του, η κατάσταση είναι απλή: ή τον πληρώνετε (ο Δήμος, η Κεντρική Κυβέρνηση, κάποιος ευεργέτες / δωρητής) και πέρνετε το οικόπεδο να το κάνετε ότι θέλετε ή όχι και το κάνει ότι θέλει εκείνος.

Ανώνυμος είπε...

Τα δεδομένα ως σήμερα είναι τα εξής,για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Κανείς δεν θέλει να πάρει την περιουσία κανενός και σε κάθε περίπτωση τις αποφάσεις τις λαμβάνει η κυβέρνηση, η νομαρχία ή ο Δήμος.

Στην περίπτωση της νομαρχίας, το νομαρχιακό συμβούλιο ζήτησε την ανταλλαγή του οικοπέδου της στην Ακαδημία Πλάτωνος μαζί με αποζημίωση για έξοδα που έχει κάνει με το κτίριο της Διπλάρειου Σχολής στην Πλατεία Θεάτρου. Η κίνηση αυτή έγινε μετά από την κινητοποίηση των κατοίκων.

Στο οικόπεδο της REDS , αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο , ανταλλαγής ή απαλλοτρίωσης , όπως και με τα άλλα οικόπεδα της περιοχής.

Η διαφορά μας είναι στο όραμα.
Η δική μας αντίληψη σχετίζεται με την ανάδειξη της αρχαιολογικής ιστορίας της περιοχής (ίσως εδώ να έγινε το πρώτο Πανεπιστήμιο του πλανήτη) που έρχεται σε σύγκρουση με την εργολαβική αντίληψη της κεντρικής εξουσίας, που βλέπει τσιμέντα πάνω στα μάρμαρα.

Διαλέγετε τι σας αρέσει.

Επίσης δεν "ορεγόμαστε" περιουσίες. Λυπούμαστε όμως όταν ένας ιδιοκτήτης, δίνει το οικόπεδο του για να πάρει δύο διαμερίσματα, σε μια πολυκατοικία με 40 ιδιοκτήτες. Μετά του ανήκουν τα 2/40 του πρώην οικοπέδου του...

Ανώνυμος είπε...

Αντιγράφω από ένα άλλο blog τον τίτλο του :

To παρκινγκ τους, παρκο μας
Το blog του ελευθερου, αυτοδιαχειριζομενου παρκου,στη συμβολη των οδων Ναυαρινου και Χαριλαου Τρικουπη

Αυτή είναι η περιγραφή για το οικόπεδο ιδιοκτησίας ΤΕΕ. Και εκεί κάποιοι έχουν όραμα. Τώρα τί καπνίζουν και το το οραματίζονται δεν λένε. Πάντως καθαρά και ξάστερα μπουκάρουν σε ιδιωτική περιουσία για να την κάνουν ότι γουστάρουν. Και οι καλές προθέσεις τους (να γινει πράσινο) δεν αναιρούν τις ενέργειές τους. Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΤΕΕ ΖΗΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔ ΟΠΩΣ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ
ΝΑ ΚΕΡΔΙΘΕΙ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ
ΠΝΕΥΜΩΝΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Γ.Χ

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΘΟ ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ
Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ.
Γ.Χ

Ανώνυμος είπε...

In.gr ειδήσεις 30.03.09


Κοινή πρόταση για την αξιοποίηση των προσφυγικών της λεωφόρου Αλεξάνδρας κατέθεσαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ ο δήμος Αθηναίων και το ΤΕΕ.
Η πρόταση περιλαμβάνει την ανταλλαγή οικοπέδου του ΤΕΕ στα Εξάρχεια με τις προσφυγικές, ώστε να μετασκευαστούν σε έδρα του Επιμελητηρίου. Το οικόπεδο του ΤΕΕ βρίσκεται επί των οδών Χ.Τρικούπη, Ναυαρίνου και Ζωοδόχου Πηγής.
.....

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ανώνυμο πριν τον Γ.Χ. Δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για το ΤΕΕ,αλλιώς
θα ήξερες για τη ανταλλαγή.
Το ΤΕΕ και ο δήμαρχος έδειξαν ευαισθησία και κατάλαβαν την ανάγκη των κατοίκων για το πάρκο .Οι ίδιοι οι κάτοικοι με προσωπική δουλειά διαμόρφωσαν ακόμα και παιδική χαρά. Τα δέντρα οι θάμνοι τα λουλούδια
η παιδική χαρά που για όλους
τους άλλους είναι χαρά
και υγεία ,για σένα ,
μόνο για σένα ,
είναι κόλαση ;
Θυμήθηκα τους στίχους του Καβάφη …...δεν θα συναντήσεις αν δεν τους κουβανείς
μες την ψυχή σου, αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου………

Η κόλαση είναι στη ψυχή σου λοιπόν.
Είναι λυπηρό.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον ερασιτέχνη ψυχίατρο: Σε ευχαριστώ για την δωρεάν τηλεματική ψυχανάλυση. Ήπια ήδη και ένα ταβόρ και νιώθω καλύτερα.

Γνωρίζω τα δεδομένα για το οικόπεδο του ΤΕΕ, το οποίο ουσιαστικά έχει δεσμευμένο το οικόπεδό του εδώ και 20 χρόνια. Προφανώς επειδή αντιλαμβάνεται την ανάγκη συναινεί στην ανταλλαγή. Περίμενε λοιπόν να δεις πότε - και εάν - θα γίνει αυτή η πρόταση πραγματικότητα. Μέχρι τότε το οικόπεδο παραμένει δεσμευμένο, υπό κατάληψη.

Κάθε μήνα, αποφάσεις δικαστηρίων σε όλη την επικράτεια και σε όλους τους βαθμούς (ναι ακόμη και στο Σ.τ.Ε. που είναι και ορθά ο ανώτατος θεματοφύλακας της νομιμότητας) δικαιώνουν ιδιοκτήτες μικρούς και μεγάλους που διεκδικούν την αποδέσμευση και ανοικοδόμηση των οικοπέδων τους που κάποιες δημοτικές αρχές ή ακόμη και η κεντρική εξουσία τους δήμευσε χωρίς αποζημίωση.

Για αυτό το λόγο και χωρίς τις ψυχοτραλαλά μπαρούφες σου, σκέψου ότι το σενάριο είναι απλό: Πληρώνεις (ή ανταλλάσσεις) και το κάνεις ότι θέλεις. Δεν πληρώνεις, απλά καταλαμβάνεις μία ιδιοκτησία και προφανώς κάνεις κάτι βαθιά αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό.

Αυτά και πάω να ξαπλώσω μιας και με πιάνει το ταβόρ...

Ανώνυμος είπε...

Τον σεμνό και ταπεινό χορό του ΠΕΧΩΔΕ με τον ΑΚΤΩΡΑ και με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης φαντάζομαι να τον είδατε.
Λεβέντες ολοι τους.
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.
Ανώνυμε,κάνε και μία παύση,γιατί αν συνεχίσεις να είσαι ξυνίλας, δεν θα εχεις από την νονά σου λαμπάδα.

Σημ.Μετά το Πάσχα θα σου απαντήσω για τον Συντελεστή Δόμησης.
Ομηρος Συμένης.

Ανώνυμος είπε...

23 χρονια περιμενε ο ιδιοκτητης των 25 στρεμματων να παρει τα λεφτα του απο τον ΔΗΜΟ 23 χρονια περιμεναν οι κατοικοι την εκκλησια τα γηπεδα και το παιδικο σταθμο Να σταματησει η κοροιδια του ΔΗΜΟΥ ΤΩΡΑ να δωσει τα λεφτα στον ιδιοκτητη και τον χωρο στους κατοικους.Η εκλογες ερχονται

αμαζονιος

Ανώνυμος είπε...

Για να πάρεις ταβόρ σημαίνει
ότι ταράχτηκες,
φαίνεται σε άγγιξε αυτό που έγραψα,είχε δόση αλήθειας.
Φάνηκε και από αυτά που έγραψες,
την αντίδρασή σου, επαναλήψεις,
όχι κάτι καινούργιο.

Ο Καβάφης πραγματικά
ήταν μεγάλος γνώστης
της ανθρώπινης ψυχής.
A.K.

Ανώνυμος είπε...

Ρε και συ με τον Καβαφη και ο αλλος με τις μπουρδες του δεν πα να κουρευεστε?

Ανώνυμος είπε...

Σωστά μάντεψες είμαι γιά κούρεμα θα πάω αύριο, να είσαι καλά.
Α.Κ.