4.30.2009

Βρήκαν λεφτά για τον Αριστοτέλη, ξεχνάνε τον Πλάτωνα!

Δεν μας τα λέει καλά ο υπουργός Πολιτισμού κύριος Σαμαράς. Αν και εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικός, για λόγους πολιτικής τακτικής εντός του κυβερνητικού κόμματος, ποιεί τη νήσσαν για την Ακαδημία του Πλάτωνα. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την προστασία και ανάδειξη του αρχαιλογικού χώρου του Λυκείου του Αριστοτέλη επί των οδών Ρηγίλλης και Βασ. Σοφίας, ο υπουργός ανακοίνωσε περήφανος πως σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ, θα αναμορφωθεί με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα η περιοχή και θα κατασκευαστεί ένα στέγαστρο προστασίας και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου. Έργο στο οποίο ο ΟΠΑΠ συνδράμει με 4,5 εκατομμύρια ευρώ χορηγία! Ρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς και για την Ακαδημία Πλάτωνα και είπε: "Δεν θα ήθελα να πω κάτι το πιο συγκεκριμένο τώρα, απλώς να σας πω ότι στο μυαλό μου δεν μπορεί να ικανοποιηθεί μόνον ο Αριστοτέλης και να μείνει απ΄έξω ο Πλάτωνας. Εγώ είμαι λίγο μιας σχολής που προσπαθώ να παίρνω και από τους δύο. Σίγουρα δεν θα πρέπει να αφήσουμε παραπονούμενη ας πούμε την όλη υπόθεση που λέγεται Ακαδημία Πλάτωνος, Ακαδημία των εθνών κλπ. Αλλά δεν είναι κάτι στο οποίο μπορώ εγώ να πω οτιδήποτε τώρα.."
Θυμίζουμε απλά στον κ. υπουργό ότι ο αρχαιλογικός χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνα, ένα από τα λίγα ιστορικά μνημεία της Αθήνας που τιτλοφορείται στο δορυφορικό google, γνωστό μνημείο σε όλες τις Ακαδημίες και τα Πανεπιστήμια του κόσμου, παραμένει σκοτεινό και υποβαθμισμένο με αιτία από το ελληνικό κράτος. Τα τελευταία δε χρόνια το χώρο, ανακάλυψαν τα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα τα οποία επιβουλεύονται τους ανοιχτούς χώρους του.
Αν ο υπουργός Πολιτισμού πιστεύει πραγματικά αυτά που είπε, ότι: "Αυτό που ονομάζουμε δημόσιος χώρος, δεν είναι μόνο μια έκταση γης δημόσιας χρήσης - ή κατάχρησης. Είναι - ή πρέπει να είναι - δημόσιο αγαθό. Που η ανάδειξή του βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας, η προβολή του μαγνητίζει των ενδιαφέρον των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών και η προστασία του αναβαθμίζει αισθητικά το φυσικό και δομημένο περιβάλλον" εδώ στην Ακαδημία του Πλάτωνα είναι το μεγάλο στοίχημα για τον πολιτισμό και την Αθήνα. Ιδού η Ρόδος, λοιπόν, ιδού...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην ακαδημία πλάτωνος δεν έχουν σπίτια οι μητσοτάκηδες και οι Εβερτ όμως... χεστήκανε αν είναι μέσα στο σκουπίδι και την υποβάθμιση. Για στήλε τον "babi vovo" Και τον Μπόμπολα να χτήσει δίπλα στα σπιτάκια τους να δεις τι έχει να γίνει.
Λαμόγια..

Ανώνυμος είπε...

Τα σκουπίδια ακόμη μια φορά δείχνουν το χαρακτήρα τους.

Ανώνυμος είπε...

πω πω πω πω τι πακετο ειναι αυτο.

Ανώνυμος είπε...

Κουφάλες ακαδημοπλατανιώτες!

Κάτω τα χέρια - και τα λεφτά - από την ανάπλαση της δικής μας περιοχής!

Ένας αγανακτισμένος λυκειοαριστοτελιώτης!

Ανώνυμος είπε...

EXEIΣ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΄H ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ.ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ.
ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ.
X.Κ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΙΚ! ΧΙΚ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ! ΧΙΚ! ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ! ΧΙΚ!

Χ!Κ!