9.19.2008

Σγουρός: Δώστε μου άλλο οικόπεδο , ίσης αξίας...

Οικόπεδο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αντίστοιων τετραγωνικών και αξίας ζητάει ο Νομάρχης Αθηνών κ. Γιάννης Σγουρός, προκειμένου να σταματήσει τις εργασίες απέναντι στην Ακαδημία Πλάτωνος, απέναντι από τα δημοτικά σχολεία και το νηπιαγωγείο, στα όρια του αρχαιλογικού χώρου της περιοχής. Δεν κάνει καμία όμως αναφορά στο κεντρικό ζήτημα της ασφάλειας των 400 μαθητών. Είναι φανερό πως υπάρχει το ΠΑΣΟΚ που οραματίζεται ο κ. Γιώργος Παπανδρέου , απέχει από την πρακτική που εφαρμόζουν οι παρατάξεις που υποστηρίζει σε επίπεδο κοινωνίας.

Ακολουθεί το τηλεγράφημα του ΑΠΕ


Γιάννης Σγουρός για το οικόπεδο της Νομαρχίας Αθηνών στην Ακαδημία Πλάτωνος
Με αφορμή δημοσιεύματα αλλά και την ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το οικόπεδο της Νομαρχίας Αθηνών στην Ακαδημία Πλάτωνος, το οποίο προορίζεται για στέγαση των υπηρεσιών της, ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε πως με ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, η Νομαρχία προχώρησε στο σχεδιασμό για να ανεγερθεί ένα βιοκλιματικό κτίριο πρότυπο, που θα χρειάζεται την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

Γνωρίζοντας ότι η περιοχή είναι μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, είπε ο κ. Σγουρός, έγινε μελέτη, ενώ υπήρξε και συνεργασία με την Γ’ Εφορία Αρχαιοτήτων Αθηνών, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλη του 2008 ανασκαφές, οι οποίες και συνεχίζονται.

Οσον αφορά στο ότι τον χώρο διεκδικεί και ο ΟΣΚ για την ανέγερση σχολείου, ο κ. Σγουρός είπε πως η Νομαρχία δεν είναι αντίθετη σε δράσεις για εξασφάλιση χώρων και βελτίωση υποδομών για την παιδεία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα απεμπολήσει δικαιώματα ιδιοκτησίας, αλλά και τη δυνατότητα να επιλύσει τα στεγαστικά της προβλήματα.

Τέλος επεσήμανε πως η Νομαρχία Αθηνών είναι διατεθειμένη να ανταλλάξει το οικόπεδο αυτό με αντίστοιχο οικόπεδο, αντίστοιχων τετραγωνικών και αξίας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας που θα προτείνουν ο Δήμος και το υπουργείο Παιδείας, εφόσον εξασφαλιστούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ακαδημία Πλάτωνος είναι έξω από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Ο κύριος Νομάρχης σας εμπαίζει!!

Θέλοντας να φανεί στα μάτια των πολιτών ως καλός και συμβιβαστικός,
ζητά ως αντάλλαγμα οικόπεδο 1.600τμ
στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (δηλ.Ακρόπολη,Πλάκα,Μοναστηράκι,
Θησείο,Ψυρρή), κάτι το οποίο είναι
ανέφικτο και έξω από τα όρια της λογικής, μεταθέτοντας την ευθύνη
του μη πραγματοποιήσιμου σε άλλους
φορείς.
Μ.Γ.Κ

jeta είπε...

Αυτή η απάντηση του Νομάρχη κάτι μου θυμίζει.
'Ερχεται πρώτος ,με δεύτερο τον Εφραίμ.Η έπαρση σ'όλο της το μεγαλείο.
Μας εμπαίζει τώρα? Το πρόβλημα θα του παρουσιασθεί αργότερα.Δεν έχουμε ανάγκη απο κάτι τέτοιους άρχοντες,που δέν αγαπούν τον τόπο τους και αυτούς που τούς βοήθησαν να βρίσκονται εκεί που είναι τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι οτι κανείς δεν εμπιστεύεται τα λόγια που προέρχονται από κάποιον, που δεν εχει προσφέρει τίποτα απο το 2003 που ειναι Νομάρχης της Αθήνας.Οπότε δεν μπορεί να μας μπερδεύει με τούς κομματικούς του φίλους οσο και άν θέλει να μας φανεί συμβιβαστικός.
Το πόσο θα τον αγαπήσουμε μετά του τερατούργημα που επιμένει να θέλει να κατασκευάσει στην Αίμωνος ,θα το διαπιστώσει οταν θα ανοίξει η κάλπη.