11.04.2008

Η επιστολή προς τη νομαρχία Αθηνών της 29ης Σεπτεμβρίου και οι 429 υπογραφές των κατοίκων

Επειδή διατυπώνεται δημοσίως από τη νομαρχία πως ουδέποτε η προσωρινή επιτροπή κατοίκων ενημέρωσε τη νομαρχία παραθέτουμε το αντίγραφο της σχετικής επιστολής με αριθμό πρωτοκόλλου 11930/29.09.08 προς τη διεύθυνση διοικητικής υποστήριξης της Νομαρχίας Αθηνών (τηλ 213-2064215): Η επιστολή συνοδευόταν από τις υπογραφές 429 κατοίκων. Έκτοτε, ο αριθμός των κατοίκων που υποστηρίζουν το αίτημα , όπως φάνηκε από τη συναυλία της Κυριακής, δεν μπορεί εύκολα να μετρηθεί, πλέον.

Και μια σημείωση: Ο νομάρχης Αθηνών κ. Γ. Σγουρός, το περασμένο ισχυρίστηκε στο Σκάι, πως στο οικόπεδο δεν υπάρχουν ευρήματα. Το σχετικό έγγραφο της αρχαιολόγου κ. Ν. Βαλάκου, του περασμένου Ιουλίου μιλάει καθαρά για τον τοίχο που βρέθηκε και εκτιμάται πως είναι τμήμα του "αρχαίου περιβόλου της Ακαδημίας Πλάτωνος". Θα ήταν σκόπιμο να μην αλλοιώνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό η πραγματικότητα, με τέτοιες θέσεις. Διότι η σχετική λίστα με τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας διαρκώς μεγαλώνει.

Ακολουθεί η επιστολή των κατοίκων:



Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2008

Προς το Νομάρχη Αθηνών,
κ. Γιάννη Σγουρό

Κύριε Νομάρχα,

Με την παρούσα διαμαρτυρία μας, οι κάτοικοι στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την ανέγερση νέου κτιρίου της Νομαρχίας Αθηνών σε οικόπεδο επί των οδών Αίμωνος- Ευκλείδου- Δημοσθένους. Χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των κατοίκων, έκπληκτοι ακούσαμε σε ραδιοφωνική συνέντευξη την αντινομάρχη κυρία Χαρά Κεφαλίδου, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το εν λόγω σχέδιο. Έως και σήμερα δεν υπάρχει, από την πλευρά της νομαρχίας, καμία επίσημη ενημέρωση.
Σας επισημαίνουμε ότι σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από το οικόπεδο λειτουργούν 3 δημοτικά σχολεία. Οι δύο Λακωνικές Σχολές ιδιοκτησίας Φραγκή και Μαγκλάρα αντίστοιχα , το 60ο δημόσιο δημοτικό σχολείο και το 130ο νηπιαγωγείο. Το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο (κλασικό και ολοήμερο) στεγάζεται στο 60ο δημοτικό σχολείο σε μια μικρή αίθουσα, φιλοξενώντας 38 παιδιά μεταξύ των οποίων και ορισμένα παιδιά με κινητικά προβλήματα. Πολλοί μάλιστα γονείς δεν βρίσκουν θέσεις στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο και αναγκάζονται να εγγράψουν τα παιδιά τους σε άλλα που βρίσκονται σε πιο μακρινές αποστάσεις. Συνολικά, τη συμβολή των οδών Ευκλείδου- Αίμωνος και Δημοσθένους, επισκέπτονται περισσότεροι από 500 μαθητές, που φοιτούν στα 3 σχολεία , ενώ συνάμα από τους δρόμους αυτούς περνάνε και οι μαθητές του 2ου γυμνασίου και λυκείου.
Το ζήτημα της ασφάλειας των παιδιών όπως προκύπτει από την κοινή λογική και την υφιστάμενη νομοθεσία, είναι κορυφαίο. Όπως αναφέρεται και στην επιστολή που σας έστειλε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων στις 25.08.2008 , η «ύπαρξη πολυώροφου κτιρίου» , «προφανώς θα αυξήσει κατακόρυφα την κυκλοφοριακή κίνηση της περιοχή , καθώς επίσης θα επηρεάσει σημαντικά την ασφάλεια προσβασιμότητας των μαθητών στα σχολεία». Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Oργανισμού Yγείας - Eurostat περισσότερα από 1.800 ατυχήματα σημειώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας μέσα κι έξω από τα σχολεία, με θύματα μικρούς μαθητές.
Επιπροσθέτως, η περιοχή μας είναι ήδη επιβαρυμένη, με έντονο κυκλοφοριακό φόρτο, στενούς δρόμους και απουσία χώρων στάθμευσης . Το κυριότερο όμως είναι πως αποτελεί ζώνη κατοικίας , δίπλα ακριβώς σε αρχαιολογικό χώρο και η κατασκευή και λειτουργία οποιασδήποτε διοικητικής υπηρεσίας, είναι απαγορευτική, από κάθε νομική και ηθική άποψη.

Κύριε Νομάρχα με την επιστολή μας αυτή,

Ζητάμε να μας κοινοποιήσετε το σχέδιο για την ανέγερση των δυο κτιρίων και όλα τα συμπληρωματικά έγγραφα που σχετίζονται με το έργο, ώστε να ενημερωθούμε για τις προθέσεις σας.
Σε κάθε όμως περίπτωση, με δεδομένο ότι το οικόπεδο της Νομαρχίας βρίσκεται στα όρια του πολύ σημαντικού για την πόλη των Αθηνών, Πάρκου αρχαιοτήτων της Ακαδημίας του Πλάτωνα, προτείνουμε να παραχωρηθεί για κατασκευή δημόσιων νηπιαγωγείων (130ο κ. α.) και παιδικού σταθμού.


Για τους κατοίκους του 4ου διαμερίσματος της Ακαδημίας Πλάτωνος

Η προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή


------------------
Προς ενημέρωσή σας, επισυνάπτονται και οι 429 υπογραφές κατοίκων που συγκεντρώθηκαν από την έναρξη του σχολικού έτους ως και σήμερα. Οι 429 κάτοικοι δηλώνουν:

«ΔΕΝ επιθυμώ την κατασκευή των δύο κτιρίων της νομαρχίας, στη γειτονιά μου, στο οικόπεδο των οδών Αίμωνος, Ευκλείδου και Δημοσθένους.
ΓΙΑΤΙ, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωή μας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια εκατοντάδων μαθητών που καθημερινά πηγαίνουν στα σχολεία που βρίσκονται απέναντι από τα υπό ανέγερση κτίρια».

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=tDnEVm1ACso

Ανώνυμος είπε...

Ρε πως αλλαζουν οι καιροι....Τοτε χρειαστηκαν 300 για να σταματησουν τις μυριαδες, τωρα χρειαζονται μυριαδες για να σταματησουν τους τρακοσιοι...!!! Ε...ρε γλεντια που 'χουν να γινουν...!!!

Φιλουμπινια σε ολους...

Κωστας

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ??????ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ ?ΕΛΕΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ

jeta είπε...

Κατερίνα,έλεος.
Εχει αναρτηθεί παλαιότερα και πολλές φορές.Δεν κολλάει στην συγκεκριμένη ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΩΣ.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

γιατι μειναμε παλι λιγοι στο blog?περασε η συναυλια και τελειωσαμε?

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα πρέπει να γίνει και εκτενέρστερη αναφορά και στο κτίριο που είναι ακόμα στα θεμέλια στο τέρμα του Πάρκου;;
Προσωπικά γείτονες λυπάμαι πάρα πολύ που σχεδόν κανείς από τους διαμαρτηρούμενους δεν αναφέρει για το έκτρωμα αυτό ΤΙΠΟΤΑ. Ουτε ο ΣΚΑΙ. Μόνο μια μικρή παλιά αναφορά στο blog αυτο. Σκοπός μας είναι ο Πλάτων ή η περιοχή των σχολείων ΜΟΝΟ; Αναλογιστήκατε ποτέ ποια θα είναι η εικόνα του τεράστειου αυτού κτιρίου πάνω στο Πάρκο?? Έλεος....

Ανώνυμος είπε...

Ειναι σωστος ο κωστας κυριοι της επιτροπης .

Ανώνυμος είπε...

Μιας και γράφετε συχνά, καταγγελτικά, θυμωμένα, βεβιασμένα για όλα τα 'κακά' κτίρια της περιοχής (παλαιά ή νέα, μικρά ή μεγάλα), χωρίς μάλλον να ξέρετε όλες τις λεπτομέρειες αλλά με περισσή ευκολία στους χαρακτηρισμους (δόξα τω θεώ η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια οπότε ας μην περιορίζεστε στη λέξη έκτρωμα. Είναι cliche) , ξέρετε το μέγεθος του Νέου Μουσείου της Πόλης των Αθηνών; Ξέρετε τη θέση του σε σχέση με το Πάρκο; Ξέρετε το ύψος του; Θα αντιδράσετε; Θα το ματαιώσετε; Θα κάνετε σημαία την ακύρωσή του όπως κάποιοι άλλοι 'καλοθελητές' κάνανε το ίδιο με το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω ακούσει οτι θα γίνει
κοντά στο πάρκο σε οικόπεδο
που φυλάσσονται αρχαία ευρήματα.
υποθέτω όμως( γιατί στην Ελλάδα ζω),ότι θα περάσουν χρόνια
γιά να γίνει,αν εσύ γνωρίζεις
περισσότερα, σε παρακαλώ να με πληροφορήσεις.

ΡΑΝΙΑ

akadimia-platonos είπε...

Θα ήθελα να απαντήσω στον / στην kane σχετικά με το Μουσείο της Πόλης. Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ(Τ. δ. 911/ 13.10.2004, ο χώρος ανέγερσης του Μουσείου προσδιορίζεται μεταξύ της Οικίας του Ακάδημου και του γηπέδου. Πλην όμως το έργο δεν εντάχθηκε ακόμη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, οπότε δεν μπορεί να διενεργηθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την ανέγερσή του

Η κατασκευή ως το 2013-14, θα αποτελέσει σοβαρό παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής, εκτιμούμε. Όμως το δικό μας όραμα ξεπερνάει το μουσείο. Όπως ξαναγράψαμε στο blog , στόχος είναι να μετατραπεί το άλσος σε ένα εκπαιδευτικό αρχαιολογικό μουσείο το οποίο θα επισκέπτονται όλα τα σχολεία της Αθήνας. Στόχος είναι να ενταχθεί το σχέδιο αυτό στο σχολικό πρόγραμμα ώστε τα παιδιά να έρχονται στο άλσος και να κάνουν επιτόπια διδασκαλία για θέματα , φιλοσοφίας, αρχαιολογίας και περιβάλλοντος.
Αυτό πρακτικά μεταξύ άλλων σημαίνει νέες θέσεις εργασίας για καθηγητές, δασκάλους, αρχαιολόγους, φύλακες καθαριστές κ.α.

Ανώνυμος είπε...

Με άλλο ΦΕΚ έχουν ορισθεί συγκεκριμένοι όροι δόμησης για το Μ.τ.Α. Επαναλαμβάνω: Όσοι, με ελαφρότητα, αναφέρονται σε εκτρώματα, τερατουργήματα, κλπ κλπ γνωρίζουν τι ακριβώς μέγεθος θα έχει το νέο Μουσείο;

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους, πρώτα θα απαντήσω για το ¨έκτρωμα". Όσοι θέλουν να ΔΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΆ ΜΑΣ ΑΣ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ 15!!!
Θα καταλάβει τότε πολύ καλά τι εννοούμε!!!!!
Όσο για το Μουσείο δεν είναι καθόλου το ίδιο και δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα ανόμοια.
Οι κάτοικοι από το 1989 ζητούσαν να γίνει το Μουσείο για να αναπτυχθεί το πάρκο και να αναδειχτεί η ιστορία μας, Μέχρι τη βουλή πήγαμε τότε και πήραμε υπογραφή από τον πρόεδρο της βουλής και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μαζέψαμε υπογραφές κατοίκων και πανεπιστημιακών και κάναμε ποριές μέχρι τη βουλή για να παρθεί η απόφαση.
Το Μουσείο σημαίνει εκπαίδευση και είναι χώρος που θα επισκέπτονται χιλιάδες μαθητές και όχι μόνο απ όλο τον κόσμο. Αυτή είναι ανάπτυξη μέσα από την ιστορία μας και όχι το Διοικητήριο της Νομαρχίας.


Αναστασια Παπαγεωργιου

akadimia-platonos είπε...

Μια δεύτερη απάντηση στον/ στην kane
Για να είμαστε ακριβείς, το ΦΕΚ (τ.δ 911/13.10.2004) αναφέρεται στον "καθορισμό χρήσεων γης και ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης για λόγους προστασίας της περιοχής του κηρυγμένου Αρχαιολογικού Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος" Με αυτό το ΦΕΚ επικυρώνεται η γειτνίαση του αρχαιολογικού χώρου με τις οχλούσες χρήσεις καθορίζοντας δύο ζώνες , αναφέροντας αναλυτικά τις χρήσεις και τους όρους δόμησης. Στο χάρτη που συνοδεύει το ΦΕΚ υπάρχει η αναφορά για το Μουσείο της Πόλης. Δεν έχουμε κάποιο άλλο διαθέσιμο στοιχείο. Αν αντιθέτως έχετε εσείς μπορείτε να μας ενημερώσετε , αν έχετε την καλοσύνη.

Ανώνυμος είπε...

(ΦΕΚ 239/Α/2002)
Τριάντα.
Χιλιάδες.
Τετραγωνικά Μέτρα.
Δόμηση.
Χωρίς τα υπόγεια.
18 μέτρα ύψος.
Στην καρδιά του πάρκου από τα δυτικά.
Και με υπαίθριο χώρο στάθμευσης για εκατοντάδες αυτοκίνητα επισκεπτών. Σε οικόπεδο που κάτω του είναι επίσης σίγουρο ότι υπάρχουν αρχαία και τα οποία θα παραμείνουν θαμένα κάτω από την άσφαλτο και τις ρόδες.

Α! Και το Μουσείο με μπετόν θα γίνει... Για να δούμε λοιπόν πόσο καλό είναι το Μουσείο και πόσο κακοί είναι όλοι οι άλλοι που εκδίδουν οικοδομικές άδειες για τα οικόπεδά τους (μικρά ή μεγάλα).

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητο(το ουδετερο διοτι δεν προσδιοριζεσαι απο πουθενα και τιποτα) kane λυπαμαι αλλα συγκρινεις ανομοια ειδη. Οταν λοιπον κτιστει (τωρα θα ξερασω...) παρε τα παιδια σου, τους φιλους, γνωστους και συγγενεις σου να τους...ξεναγησεις στην κουμουτσα και να κατσετε και να πιειτε καφε κατω απο τη σκια των...τσιμεντινων τοιχων της...(κουμουτσας)...!!!

Περαστικα...και του χρονου

Κωστας

Ανώνυμος είπε...

Α! μη ξεχασεις να βγαλεις και φωτογραφιες απο το υπεροχο τοπιο των παρκαρισμενων αυτοκινητων...
Παρτε και αντιηλιακο για μαυρισμα απο την αντανακαλαση του ηλιου στα παρμπριζ και τις λαμαρινες, επειδη το αχορταγο κτηνος της αυτοικανοποιησης μας σκεφτεται...μη χασουν οι καημενοι το χρωματακι τους...!!!
Παντως ευχαριστω για την ιδεα ειλικρινα...Να μη χτιστει το μουσειο με θεμελιο και μπετο...Πολιτικος μηχανικος δε ειμαι αλλα ξερω οτι υπαρχουν τετοια κτιρια...Θεληση υπαρχει αραγε; Γιατι απο παχια λογια του χειρογλυκανου εχουμε χορτασει...

Κωστας

Ανώνυμος είπε...

kane,
Το ΦΕΚ 239/Α/2002 που έχω στα χέρια μου δεν έχει καμία σχέση με το θάμα το δικό μας.
Που το βρήκες?
ΚΡΑΤΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το blog έχει πολύ υψηλό επίπεδο.
Ας μη το χαλάσουμε με ανοησίες.
Τι σημαίνει "κουμούτσα"?
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

akadimia-platonos είπε...

Το υπό σχεδιασμό Μουσείο της Πόλης είναι ένα άλλο ζήτημα. Πρώτο μέλημα όλων είναι η ασφάλεια των μαθητών έξω και γύρω από το οικόπεδο της νομαρχίας και αυτή μπορεί να γίνει πράξη μόνο αν δεσμευτεί εγγράφως και δημοσίως η πλειοψηφία νομαρχίας πως δεν θα κατασκευάσει το Διοικητήριο της .

Ήδη η παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ σε μια πράξη πολιτικής γενναιότητας, παραδέχθηκε και δημοσίως (στο Σκάι) το λάθος του παρελθόντος και τώρα ζητάει να κατασκευαστούν τα κτίρια για νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία.


Ύστερα από την υπόδειξη του /της kane εντοπίσαμε στο ΦΕΚ (τ. Α 239/10/10.2002) τα εξής σε σχέση με το Μουσείο της Πόλης. Είναι το άρθρο 80 στο νόμο 3057/2002 στο οποίο, "τροποποιείται το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο Αθηνών και καθορίζεται χώρος ανέγερσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών που περιλαμβάνει και υπαίθριο χώρο στάθμευσης".

Οι όροι δόμησης είναι:
"α.α. Μέγιστη επιτρεπόμενη συνολική δόμηση : 30.000 τ.μ.
Μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη: 70%
γ.γ Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: 18,0 μ
δ.δ Μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής όγκου: 7" .

θεωρούμε πως το ζήτημα του Μουσείου της πόλης είναι κάτι που θα πρέπει εκτενώς να συζητηθεί , σε μια επόμενη φάση, αφού και όταν η νομαρχία θα αποσύρει τα σχέδια της.

Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες για το παρελθόν , το παρόν και το σχεδιαζόμενο μέλλον της περιοχής είναι ευπρόσδεκτες.

Πρέπει όμως σε κάθε τόνο να υπογραμμίσουμε πως , η προσωρινή επιτροπή κατοίκων έχει καταθέσει δημοσίως το όραμα της για την περιοχή και πως ήδη απέδειξε πως είναι σε θέση να το διεκδικεί, ώστε να το υλοποιήσει. Είναι ώρα των πλευρών που σιώπησαν και αποδέχθηκαν τη γειτνίαση της αρχαίας ιστορίας με τα γυάλινα κτίρια να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους και συγκροτημένα , από κοινού να διεκδικήσουμε το σύνολο της έκτασης ως τον Κηφισό, με στόχο την επέκταση του πάρκου και την πραγματοποίηση ανασκαφών.

Ανώνυμος είπε...

Επειδη ο γραπτός λόγος είναι εύκολο να παρεξηγηθεί, να το κάνω πιο λιανά: Οι αντιδράσεις - δικαιολογημένες - για το κτίριο της Νομαρχίας, με δεδομένο ότι κυρίαρχη ιδέα έχουν το "όχι άλλο τσιμέντο στο Άλσος", πώς ταυτόχρονα μπορεί να αφήνουν στο απυρόβλητο, ου μην και στην σφαίρα του επιθυμητού, το Μ.τ.Α.;

Στο άρθρο 80, παράγραφος 2 του Νόμου 3057/2002 (ΦΕΚ 239/Α) έγινε η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου και ο καθορισμός του χώρου ανέγερσης του Μ.τ.Α. καθώς και ο καθορισμός των προαναφερθέντων όρων δόμησης.

Το άρθρο:
2.α. Τροποποιείται το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο Αθηνών και καθορίζεται χώρος ανέγερσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών που περιλαμβάνει και υπαίθριο χώρο στάθμευσης, όπως αυτός απεικονίζεται σε διάγραμμα κλίμακας 1:1.000, που θεωρήθηκε από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων και του οποίου αντίτυπο σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύεται με το νόμο αυτόν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με τους ακόλουθους όρους και περιορισμούς δόμησης:

αα. Μέγιστη επιτρεπόμενη συνολική δόμηση: 30.000 τ.μ.

ββ. Μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη: 70%

γγ. Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων: 18,0 μ.

δδ. Μέγιστος επιτρεπόμενος συντελεστής όγκου: 7.

β. Με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων και Πολιτισμού μπορεί να τροποποιείται το ρυμοτομικό σχέδιο και να επεκτείνεται ο χώρος του αστικού πρασίνου γύρω από το χώρο του Άλσους της Ακαδημίας Πλάτωνος σε εκτάσεις που αποκτώνται από το Υπουργείο Πολιτισμού για το σκοπό αυτόν.


Επίσης, μου προξενεί εντύπωση πώς π.χ. δεν έχει γίνει καμμία προσπάθεια αναβάθμισης της περιοχής από το 1968 που εντάχθηκε στο σχέδιο με την κατάργηση της οδού Δράκοντος, η οποία είναι μία ανύπαρκτη, με βάση το ρυμοτομικο σχέδιο οδός, η οποία μάλιστα τεμαχίζει το πάρκο.

Κώστα, χαλάρωσε. Και το kane ειναι μάλλον προφανές για τους σινεφίλ από που προέρχεται.

Δείτε και μία φωτό για να έχετε άποψη για το μέγεθος του οικοπέδου του Μ.τ.Α.

http://img10.imagehosting.gr/out.php/
i319079_akplat.jpg (ενώστε για να το δείτε)

Ανώνυμος είπε...

Κοθμοθτσα ειναι κατι το μεγαλο, ακαλαισθητο,αταιριαστο στο χωρο και αχρηστο. Κοινως κατι που απλα εμποδιζει πιανει χωρο και βρωμιζει το περιβαλλον του. Ειμαι σιγουρος οτι το εχεις ξανακουσει, αλλα χαιρομαι που μου δινεις την ευκαιρια να το εξηγησω και δημοσια.
Welcome to the world, dear Daisy.!!

Κωστας.

Ανώνυμος είπε...

Συγχωρεστε με ηθελα να γραψω κουμουτσα αλλα ο δαιμων του πληκτρολογιου και το προχωου (που λενε και οι φιλοι μας οι χιμπατζηδες...)της ωρας με εξεθεσαν...:)...

Κωστας

Ανώνυμος είπε...

παιδιά ηρεμία... είναι βέβαιο ότι όλοι αγαπάμε την περιοχή μας και δεν είναι νομίζω σωστό να τσακωνόμαστε σαν κλασσικοί Έλληνες.
Για εμένα προσωπικά τα κτίρια τόσο του Μουσείου όσο και του Άκτωρα (από σχετικές πληροφορίες που έχω και ίσως είναι και σωστές)είναι απαράδεκτα για τον αρχαιολογικό χώρο και για το πάρκο.
Το πρώτο γιατί στερεί ελεύθερους χώρους και χώρους άθλησης - γήπεδα κτλ. Π.χ. εγώ (αν και δεν είμαι του ποδοσφαίρου) σέβομαι όλα τα παιδιά που παίζουν την μπάλα τους εκεί και έχουν τις ομαδούλες τους και δεν κάθονται κλεισμένα στο διαμέρισμα. Και σήμερα που κάνουμε αμάν για πάρκα έρχεται το ΥΠΠΟ και μας χώνει ένα μουσείο στην μάπα γιατί είναι προφανώς εύκολο να φας μια δημόσια έκταση από το να απαλλοτριώσεις ιδιωτικές (άραγε πως αυτό έγινε εφικτό για άλλα έργα πχ γήπεδο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ?). Ως μηχανικός ξέρω από καιρό όλη την ιστορία για το μουσείο όπως και ότι μάλλον το ιδιωτικό κτίριο που είναι στην εκσκαφή σήμερα εξαιρέθηκε από την απαλλοτρίωση για το μουσείο και τελικά το Μ.τ.Α τρώει αποκλειστικά από το πάρκο.
Όσο για το δεύτερο κτίριο (το ιδιωτικό) τι να πει κανείς... όταν έχεις άκρες κάνεις ότι θες. Για την ιστορία σας ενημερώνω ότι ακούστηκε πως η αρμόδια ΕΠΚΑ έδωσε μεγάλο αγώνα για να περιορίσει τους ορόφους του από 8 σε 6).