11.17.2015

"Η στέγαση είναι δικαίωμα όλων"Τετάρτη 18/11, ώρα 18.30, στο κατειλημμένο GreenPark του πεδίου Άρεως (είσοδος από Μαυροματαίων 22)

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη στιγμή για τη ζωή και το μέλλον όλων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καθώς το ζήτημα της ρύθμισης των οφειλών αποτελεί κρίσιμο μέρος των διαπραγματεύσεων, με τους δανειστές να επιδιώκουν την πλέον επαχθή συμφωνία και την κυβέρνηση να οδηγείται σε υποχωρήσεις που είναι βέβαιο ότι θα αφήνουν χωρίς προστασία μεγάλο μέρος των οφειλετών. Την ίδια στιγμή αυξάνουν δραματικά οι οφειλές στο δημόσιο λόγω της οριζόντιας φορολογίας ακόμα και για τα ασθενέστερα στρώματα, ενώ ποινικοποιούνται και οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία την ίδια στιγμή που εκατοντάδες συμπολίτες μας πεθαίνουν χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας.
Οι τράπεζες που ήδη μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση έχουν εισπράξει σοβαρό τμήμα των επισφαλειών τους, εξακολουθούν να αποτελούν προτεραιότητα του συστήματος, ενώ τα κερδοσκοπικά funds καραδοκούν για μεγάλα παιχνίδια υφαρπαγής γης και ακινήτων.

Ο κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών, οι αλλαγές στον κώδικα πολιτικής δικονομίας και  οι αναμενόμενες αλλαγές στο νόμο Κατσέλη δημιουργούν ένα περιβάλλον που θα οδηγήσει στην βαθμιαία φτωχοποίηση των νοικοκυριών και την τελική απώλεια χιλιάδων ακινήτων.
Ήδη  στο δημόσιο λόγο και στα κυρίαρχα ΜΜΕ αναπτύσσεται ο κοινωνικός κανιβαλισμός για την ατομική ευθύνη του κάθε δανειολήπτη, τους "μπαταχτσίδες" κλπ

Η ανάγκη για ένα δυνατό και συντονισμένο κίνημα κατά των πλειστηριασμών είναι πλέον επιτακτική. 
Να απαιτήσουμε την κατοχύρωση του δικαιώματος της στέγασης, να παλέψουμε για τη μερική ή ολική διαγραφή του χρέους κάθε νοικοκυριού, Να πάψει η στέγαση να είναι εμπόρευμα και το χρέος εργαλείο ταπείνωσης και εξαθλίωσης.
Η πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί-Stop  ξεκινά ένα κύκλο ενημέρωσης, συζητήσεων και δράσεων κατά των πλειστηριασμών με αρχή την εκδήλωση της Τετάρτης.


Συμμετέχουν συλλογικότητες από τις γειτονιές της Αττικής, κινήματα κατά των πλειστηριασμών. Παρέμβαση μπορεί να κάνει ο καθένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: