6.22.2014

Καμίνης: Πρόγραμμα ήπιων παρεμβάσεων στις γειτονιές



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, συμμετείχε στην Διεθνή Συνάντηση δημάρχων  πόλεων της Ευρώπης και της Μεσογείου με θέμα: «Κινητικότητα, Μετανάστευση και Ανάπτυξη»,  που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη.
Στο διεθνές φόρουμ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι της Μαδρίτης, της Άγκυρας, της Πρίστινας, της Βηρυτού, παράγοντες τοπικών αρχών πόλεων από όλο τον κόσμο, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Διεθνής Συνάντηση της Βαρκελώνης αντικατοπτρίζει τη βούληση των δημάρχων να αναδείξουν τον πρωτεύοντα ρόλο των πόλεων στο ζήτημα της μετανάστευσης και την αξία της κινητικότητας για την παγκόσμια και την αστική ανάπτυξη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, στην παρέμβαση του υπογράμμισε τη συνεχώς αυξανόμενη σημασία που διαδραματίζουν οι πόλεις για την επίτευξη του στόχου της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, σε μια περίοδο, όπου και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, που η αυξανόμενη ξενοφοβία περιορίζει τη συζήτηση για το μεταναστευτικό στο στενό πλαίσιο της ασφάλειας, αντί στο ρόλο του ως παράγοντα ανάπτυξης.
Ο κ. Καμίνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο δήμος Αθηναίων, οι οποίες βασίζονται στην αρχή της απαγόρευσης των διακρίσεων. Έχουν, δε, ως στόχο την ένταξη των μεταναστών στην τοπική κοινωνία και την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στις υπηρεσίες και τις δομές του δήμου.
"Αυτό αποδεικνύεται εμπράκτως από την κοινωνική πολιτική του δήμου Αθήνας, που έχει ως στόχο τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, ενώ για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των μεταναστών ήδη έχει συσταθεί το Συμβούλιο Μεταναστών της δήμου Αθηναίων, ως ένα συμβουλευτικό όργανο" σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Αναφέρθηκε εκτενώς στην αναγκαιότητα μιας συνολικής θετικής στρατηγικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, επωφελούς για όλους του πολίτες, που θα απαντά στις επιπτώσεις από την ύφεση, καθώς και στο αίσθημα της ξενοφοβικής εμπάθειας, που δημιουργεί η κρίση.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε τη βούληση του δήμου να προχωρήσει σε μια πιλοτική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ανησυχητικής αύξησης του εξτρεμισμού και του ρατσισμού στις γειτονιές της Αθήνας. Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, όπως είπε, «παρεμβάσεις στις γειτονιές για βελτιωμένες υποδομές, θα ενθαρρύνει ενεργά τις δραστηριότητες για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής και τις πολιτικές ένταξης, με πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης στο δήμο».


1 σχόλιο:

Γεωργία είπε...

Ευκαιρία λοιπόν να θαυμάσει αυτήν την εντυπωσιακή πόλη με την προχωρημένη κουλτούρα, να περπατήσει σε ένα , όχι σε όλα (μην μας επιστρέψει κουρασμένος και θολωμένος από τις ομορφιές ) πάρκα κα κήπους της Βαρκελώνης , να ρωτήσει να μάθει πώς έγιναν οι άνθρωποι πρωταγωνιστές σε αυτήν την πόλη και την χαίρονται……. γενικά να ρωτήσει , να ρωτήσει, να ρωτήσει …να μάθει να ακούει , και να αναρωτηθεί επιτέλους , ποια μυαλά ταλαντούχων ανθρώπων και επιστημόνων απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο της πόλης για να είναι τόσα χρόνια η Βαρκελώνη από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη!
Τι να περιμένεις όμως από έναν δήμαρχο όμως που βάζει πάνω από το συμφέρον των δημοτών του το συμφέρον ενός φουσκοεπενδυτή , της Artume- Blackrock?.