6.22.2014

Πόσα έδωσε η Artume για μπασκέτες και κάγκελα;

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της έκτασης του πρώην Μουζάκη, Artume που σχεδιάζει να φτιάξει το εμπορικό κέντρο "Academy Gardens", δεν έχει πληρώσει τον Ειδικό Φόρο  Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος μόνο για το 2009 ανέρχεται σε 5,4 εκατ. ευρώ.  Το γεγονός αυτό πιστοποιείται από την ετήσια έκθεση για τη θυγατρική του ομίλου BlackRock.  Οι ορκωτοί ελεγκτές στην έκθεση τους μεταφέρουν την εκτίμηση της εταιρείας πως το υπουργείο Οικονομικών θα πειστεί και θα εξαιρέσει την εταιρεία από την καταβολή του φόρου.


Την ίδια ώρα, μέσω του δήμου Αθηναίων, η εταιρεία επιχειρεί να εμφανιστεί στη γειτονιά ως χορηγός δραστηριοτήτων, είτε βάζοντας κάγκελα στο Ειδικό Σχολείο στο Βουστάσιο, είτε αναλαμβάνοντας την ανακατασκευή των επί 2 χρόνια, κλειστών  γηπέδων μπάσκετ στη Σωτήρη Πέτρουλα.


Ο δήμαρχος  Αθηναίων,  φανταζόμαστε πως αν και έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία για το "Academy Gardens" θα ενδιαφερθεί και θα μάθει πως μια εταιρεία κατορθώνει να αποφύγει την πληρωμή φόρων περιουσίας, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους φορολογούμενους επιχειρηματίες, μισθωτούς και ανέργους.
Και πως θα δώσει λογαριασμό για τα χρήματα που έχει πληρώσει η εταιρεία για τα έργα που πραγματοποιεί στη γειτονιά, ώστε να γίνει η αποτίμηση και να δούμε ποιος τελικά ωφελείται

Δεν υπάρχουν σχόλια: