3.23.2011

Γιατί η Ποίηση είναι στη Φύση μας!


Η εκδήλωση για την ποίηση και την Άνοιξη που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή 20 Μαρτίου το «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ ΤΕΧΝΗΣ», με την συμμετοχή της Επιτροπής Κάτοικων στο Αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα, μας εξέπληξε όλους θετικά. Τόσο για την συμμετοχή του κόσμου, που ήρθε εδώ από όλα τα σημεία της Αττικής, ακόμη και από την Κόρινθο, από την Πάτρα και από το Λεωνίδιο, όσο και για την δυναμική που δημιούργησε, σε όλους μας, η επαφή μας με τον αρχαιολογικό χώρο και την ποίηση.
Μας έκανε να επανεξετάσουμε την αντίληψη ότι η ποίηση δεν μιλά στην εποχή μας .
Ένα μεγάλο ευχαριστώ αυτούς που ήταν σιωπηλοί και μετείχαν σε όλη την εκδήλωση.
Στην υπέροχη φίλη Αρχαιολόγο Πόπη Παπαγγελή που η ευγένεια της ψυχής της μέσα από τη γνώση της και τη συστολή της έδωσε πάρα πολλά στην εκδήλωση. 

Στην ποιήτρια Παυλίνα Παμπούδη, στην Ευφροσύνη Δοξιάδη, σε όλους όσους διάβασαν ποίηση και στα παιδιά που το χάρηκαν  διαβάζοντας Ρίτσο και Ελύτη. 
 Οι 4 νέες κοπέλες που αποτελούν την ορχήστρα ΣΜΥΡΝΑ ήταν η έκπληξη της εκδήλωσης, αφού κέρδισαν μια θέση στη καρδιά μας, με τον τρόπο που ερμήνευαν τα παραδοσιακά μας τραγούδια. πότε πολυφωνικά και πότε με την συνοδεία μουσικών οργάνων.
 Ζωντανοί είμαστε σαν μπορούμε να περπατάμε τις θέσεις στη ζωή μας και να πλησιάζουμε εκεί που μας πηγαίνει η καρδιά μας.
Σ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: