3.24.2011

Με απλά, πολύ απλά, λόγια

της Σίας Παπαγεωργίου

Φίλοι γείτονες και ...άνθρωποι που διαβάζετε αυτές τις γραμμες θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου και με χαρά να ακούσω τις δικές σας. Καλό θα ήταν να βρισκόμαστε από κοντά και να μιλούσαμε για όσα μας πονάνε. Είμαστε όλοι αγανακτισμένοι  ενάντια στα μέτρα της εξαθλίωσης και του Μνημόνιο. . Οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς αγωνίζονται με καταλήψεις, διαδηλώσεις για να μην κλείσουν τα σχολεία τους. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου.

 Όλο και περισσότεροι πλαισιώνουν το κίνημα «δεν πληρώνω». Τα νοσοκομεία ετοιμάζονται να κλείσουν  Τα Μ.Μ.Μ είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ο απλός κόσμος αρχίζει να οργίζεται και να συμμετέχει σε απεργίες και  κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες, δεν αντέχουμε άλλο και δεν μας πείθει η κυβέρνηση με τις δήθεν θετικές συμφωνίες της. 


Τι γνώμη έχετε για την επέμβαση των δυτικών μεγάλων δυνάμεων στη Λιβύη;
  Νομίζετε ό,τι γίνεται για λόγους αλληλεγγύης;

 Γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιο στην Παλαιστίνη ή  στο Μπαχρέιν ;

Μήπως φοβούνται τις αλλαγές που θέλουν οι λαοί (οι επιτυχίες στην Αίγυπτο και την Τυνησία), γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι να διασφαλίσουν τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών;
Ο Καντάφι αύριο θα ξανασφίγγει τα χέρια των δυτικών και όχι μόνο... δεν νομίζω πως θα έχει κανένα πρόβλημα, γιατί
όλοι αυτοί οι σωτήρες, τις εξεγέρσεις φοβούνται  που έρχονται σαν ντόμινο στη Λιβύη, στο Μπαχρέιν, στην Υεμένη, στη Συρία.
Σε όλο αυτό το σκηνικό εμεις από εδω, από τον αγώνα της γειτονιάς πρέπει να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα όσο πιο μεγάλη γίνεται, και να είμαστε έτοιμοι τόσο για αντίδραση όσο και για στήριξη. Επειδή είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι και όχι ανθρωπάκια που κινούνται από τα νήματα των κομμάτων.
Μην παραμυθιαζόμαστε από την τηλεόραση τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά στο παγκόσμιο σκηνικό. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ό,τι, ακόμη και ο σεισμός και το τσουνάμι είναι μέρος του σχεδίου τους. Ας ψάξουμε λοιπόν το φως μέσα μας και ας βρούμε τον τρόπο να ξεχάσουμε το ΕΓΩ και να γίνουμε ΕΜΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: