2.07.2011

Το πήρε απόφαση και η Reds ότι φεύγει από την Ακαδημία Πλάτωνος

Η εταιρεία λέει πως το οικόπεδο της κοστίζει 14 εκατ. ευρώ!
Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ του ομίλου Μόμπολα προς τους επενδυτές του, το οικόπεδο στην Ακαδημία Πλάτωνος της Reds που προβλεπόταν να γίνει κτίριο γραφείων (μέσα στο αρχαιολογικό Πάρκο), θα δοθεί προς απαλλοτρίωση.
Και η εταιρεία δηλαδή επίσημα πλέον δηλώνει πως το επίμαχο οικόπεδο δεν θα της ανήκει.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα(φωτο) "το υπουργείο Περιβάλλοντος πρόσφατα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να απαλλοτριώσει οικόπεδα λόγω γειτνίασης με τον αρχαιολογικό χώρο της εκπομπής".
Με αυτή τη μικρή φρασούλα η Reds εγκαταλείπει το σχέδιο της για ανέγερση 5όροφου κτιρίου γραφείων.
Οι αγώνες των κατοίκων της περιοχής έφεραν αποτελέσματα. Και η νίκη αυτή δεν είναι καθόλου μικρή. Οι κάτοικοι έσωσαν ουσιαστικά τον αρχαιολογικό χώρο που για το κράτος ήταν όχι μόνο ξεχασμένος αλλά και "βαρίδι" στην επιδότηση και τις ενισχύσεις των μεγαλοεργολαβικών συμφερόντων στην περιοχή.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

14 εκατομμύρια ευρώ για ένα κτίριο γραφείων σε μιά περίοδο που η αγορά γραφείων είναι και θα μείνει για μεγάλο διάστημα εξαιρετικά κακή, είναι άριστη είδηση για την εταιρεία και σίγουρα καθόλου ηττα για τα μεγαλοεργολαβικά (sic) συμφέροντα...
Τα χρήματα βεβαίως θα καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή όλοι μας. Λέω να ξεκινήσω ένα κίνημα ΄Δεν πληρώνω' για να βαρύνει το κόστος μόνο τους κατοίκους της περιοχής. Άλλωστε το 'tsamping' είναι μόδα.

jeta είπε...

Ήταν μεγάλο το κατόρθωμα γιατί δενe θεωρήσαμε αυτονόητες τις πρακτικές αυθαιρεσίας του μεγαλοεργολάβου. Αντιδράσαμε σε αυτά τα ανθρωπάκια που η τόλμη , τους είναι άγνωστη συμπεριφορά. Και νικήσαμε. Χωρίς να σημαίνει ότι χάνει και ο « άλλος». Το σημαντικό είναι ότι δεν θα υψωθεί το αυθαίρετο 5ωροφο τερατούργημα.
Όσο για αυτούς που προτίμησαν να κλείσουν τα μάτια τους στις απαράδεκτες πρακτικές των συμφερόντων έχουν προσαρμόσει το μικρό τους ανάστημα στα μέτρα τους αφου το μόνο όραμα που εχουν είναι την μετριότητα.
...........

Σσσσσσσσς. Το 4ο κοιμάται.Οι νέοι κοινοτικοί συσκέπτονται και εμπνέονται .Ελπίζω να μην αντιγράφουν τα οράματα των προηγούμενων

Unknown είπε...

Σιγά καλέ ...θα τους ξυπνήσεις!!!