2.04.2011

Όλοι πια μιλάνε για την ανάδειξη του αρχαιολογικού άλσους

Διαβάσαμε, λίγο αργά είναι αλήθεια, τρία ρεπορτάζ από την "Ελευθεροτυπία". Κοινός άξονας τους η ανάδειξη του ιστορικού στην πόλη μέσα από αναπλάσεις, αξιοποιήσεις, πεζοδρομήσεις. Και ενώ οι κάτοικοι παρακολουθούμε με προσοχή τα όσα αποφασίζονται για την περιοχή μας, ο διάλογος που αναπτύσσεται έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Τα τρία ρεπορτάζ μπορείτε να τα βρείτε εδώ:
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=30/01/2011&id=245851
Η πόλη αλλάζει ή θέλουμε ν' αλλάξει. Αλλά να γίνει πώς; Να αποκτήσουν οι πολίτες καθημερινή σχέση με το παρελθόν -αρχαίο και νεότερο- λένε οι αρμόδιοι θεσμικοί και επιστημονικοί φορείς της πολιτείας. Κάτι που, φυσικά, δεν είναι καινούριο. Μια βόλτα σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αποδεικνύει ότι είναι απλώς το αυτονόητο.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=30/01/2011&id=245853
Το πρόγραμμα για την αναβάθμιση του κέντρου περνά μέσα από εκτεταμένες πεζοδρομήσεις που επικεντρώνονται στην Πανεπιστημίου, αλλά διακλαδώνονται ώς τις γειτονιές της πλατείας Θεάτρου και του Αγίου Παντελέημονα. Στόχος είναι να δημιουργηθούν γωνιές κατοικίας, το μόνο «φάρμακο» για το ζωντάνεμα της καρδιάς της Αθήνας σε 24ωρη βάση.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=30/01/2011&id=245855 

Οι πρωτοβουλίες, αλλεπάλληλες και καλοδεχούμενες, δείχνουν πως οι πολίτες ανησυχούν, μελετούν, προτείνουν και απαιτούν. Αρχισαν μάλιστα σε ορισμένες γειτονιές να παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους... Δεν είναι τυχαίο ότι οι εκδηλώσεις για την πόλη, που πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό, γεμίζουν αμφιθέατρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: