3.02.2010

H κατά "Guardian" αδιαφορία για την Ακαδημία Πλάτωνος

Το περασμένο Σάββατο η Ελευθεροτυπία έγραψε για το άρθρο της εφημερίδας Guardian http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=136650, που αναφέρεται στην Ακαδημία Πλάτωνος. Η αρχή του άρθρου έχει μεγάλη σημασία: "Ήταν πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου, όπου δίδαξε ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης σπούδασε φιλοσοφία. Σήμερα, όμως, δεν υπάρχει ούτε καν μια πινακίδα και είναι δύσκολο να πιστέψουμε αυτό είναι ένας από τους θησαυρούς της αρχαίας ελληνικής πρωτεύουσας". Όπως φαίνεται η εφημερίδα μίλησε με τον Παύλο Γερουλάνο που βρίσκεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ και φιλοξενεί δηλώσεις του. Η κυρία Βαλάκου υποστηρίζει πως: "Δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε7.000 ευρώ για τις πινακίδες!«Ο πολιτισμός και ο τουρισμός αντιπροσωπεύει άνω του 20% του ΑΕΠ, ένα τεράστιο κομμάτι της οικονομίας", ανέφερε στη Guardian ο Π. Γερουλάνος.
Στο ρεπορτάζ της Ελένα Σμιθ με τίτλο «Οι αρχαίοι θησαυροί της Ελλάδας πέφτουν θύματα των 300 δισεκατομμυρίων του χρέους της» σημειώνεται ακόμη ότι θριαμβικός κορμός του οποίου είναι η εικόνα εγκατάλειψης της Ακαδημίας Πλάτωνος, η είδηση είναι ότι η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, που έχει σταματήσει στον Κεραμεικό, θα συνεχιστεί ώς το πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου, εκεί όπου σπούδασε ο Αριστοτέλης και γεννήθηκε η φιλοσοφία.

3 σχόλια:

jeta είπε...

Εάν υπήρχε ευαισθησία θα είχαν βρεθεί τα 7.000,00 ευρώ. Τώρα ,που ο υπουργός έδωσε την εικόνα του χάους που επικρατούσε στο υπουργείο του ,με τους πρώην , η δικαιολογία των αρχαιολόγων είναι για μένα η παραδοχή της ανικανότητας ολων εκείνων που πρώτοι, έπρεπε να επιδείξουν την ανάλογη ευαισθησία για την σωτηρία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Οσο λοιπόν και αν οι πρώην με μαεστρία πέρναγαν τα σχέδια τους
που ηταν οι αντιδράσεις τους για να υπερασπισθούν την ιστορία και τον πολιτισμό μας?

Unknown είπε...

Για άλλη μια φορά οι ίδιοι οι πολιτικοί ταγοί μας, εκτίθενται βλακωδώς και ανεπανόρθωτα στην παγκόσμια κοινή γνώμη... Μα τελικά βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας, χτυπώντας ανελέητα την μόνη "βιομηχανία" που μας απέμεινε. Τον τουρισμό μας. Για καλό πήγε στο Αμέρικα ο Γερουλάνος; Ρε τι έχουμε πάθει!!!

Ανώνυμος είπε...

το είχε γράψει και πολύ νωρίτερα το ΒΗΜΑ για τα περίφημα 7 χιλιαρικάκια. Και αναδημοσίευση στην "ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ η εφημερίδα".
Καλορίζικη.
Βάλτε και κανα αντίγραφο να βλέπουμε και εμείς από άλλες γειτονιές που δεν έφτασε στα χέρια μας.