3.30.2010

Η Ακαδημία Πλάτωνος στο πόρισμα της επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής

Πέντε  σημεία για την Ακαδημία Πλάτωνος αναφέρει το πόρισμα της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής:

1. Επέκταση της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων στην Ακαδημία Πλάτωνος και στο Δημόσιο Σήμα.


2. Αναστολή της μελέτης του Δήμου Αθηναίων για την πολεοδομική αναβάθμιση της Ακαδημίας Πλάτωνος.

3. Ανταλλαγή οικοπέδου Νομαρχίας Αθηνών στην Ακαδημία Πλάτωνος – μεταφορά υπηρεσιών Νομαρχίας Αθηνών στην Πλατεία Θεάτρου στο κτίριο της Διπλαρείου Σχολής.

4. Ανέγερση και λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πόλης των Αθηνών, κατά προτίμηση εκτός των ορίων του αρχαιολογικού χώρου.

5. Ολοκλήρωση απαλλοτριώσεων στον ευρύτερο χώρο του αρχαιολογικού άλσους (δαπάνη περίπου 2.3 εκ ευρώ).

10 σχόλια:

Δημήτρης Ν. είπε...

Μερικές επισημάνσεις:
1. Αν δούμε πως κατάντησαν άλλες περιοχές (Θησείο, Γκάζι, Κεραμεικός) μάλλον θα έπρεπε να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλλακτικοί με τη σύνδεση του αγώνα μας με τη λεγόμενη ενοποίηση.
2.Καλό αυτό, αλλά δεν μας λένε τι σκέφτονται από ΄δω και πέρα.
3.Το θεωρώ ξεκάθαρη νίκη του αγώνα των κατοίκων.
4.Αυτό το "κατά προτίμηση" με ανησυχεί! Γιατί δεν είναι ξεκάθαρη άρνηση χτισίματος του μουσείου εντός των ορίων του πάρκου
5.Να διευκρινηστεί ποιούς χώρους απαλλοτριώνουν και ποιούς όχι, αν ταυτίζονται με τις προτάσεις της Επιτροπής.
Τέλος θεωρώ ότι ο μόνος εγγυητής για το μέλλον της γειτονιάς του Πλάτωνα, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, είναι οι αγώνες των κατοίκων. Ας το κρατήσουμε αυτό και μην ελπίζουμε πολλά στη καλή θέληση καμιάς κυβέρνησης, κανενός δημάρχου, κανενός υπουργού, όσο "ευγενική" καταγωγή και αν έχει.

Νίκος Θ. είπε...

Πολύ σωστές οι εκτιμήσεις του Δημήτρη. Έτσι είναι, ας μη χαλαρώνουμε. Με τον αγώνα μας μπορούμε να πετύχουμε πολλά

koskit69 είπε...

Μία νίκη τη φορά σε κάθε αγώνα μας, ένα τεράστιο βήμα για όλους μας και την ανθρωπότητα!

Ανώνυμος είπε...

Καλή Ανάσταση και
Καλό Πάσχα σε όλους.
Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά. Χριστός Ανέστη!

Σε βόλτα που έκανα σήμερα
στο πάρκο είδα ότι πολλά από
τα πλαστικά καλάθια απορριμμάτων ήταν κατεστραμμένα από βαρελότα. Λυπήθηκα και νευρίασα.

Αννα

Ανώνυμος είπε...

Ο Αγωνας συνεχιζεται τιποτε δεν ειναι δεδομενο και τίποτε δεν περιμενουμε να γινει αν δεν το διεκδικήσουμε ετσι οπως εμεις το ονειρευόματσε για τη γειτονιά μας. Με τα δεδομένα που επικρατούν και τον τροπο που προσπαθουν οι αρχες να ξεγλυστρίσουν τιποτε δεν είναι δεδομενο. Ευχομαι σε όλους τους φιλους - συναγωνιστές Χρόνια πολλά και Ανασταση στο οραμα μας!!!!

Α. Παπαγεωργίου

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικα πιστευω οτι ολα ειναι ενα τεχνασμα μεχρι την ολοκληρωση των δημοτικων εκλογων. ειναι τοσο δολοπλοκοι και διπρωσοποι που ειναι ικανοι να κανουν πισω για να μην προκαλέσουν τους κατοικους μεχρι να
βγαλουν αυτους που θελουν στις εκλογες και μετα παμε παλι απο την αρχη και τοτε αντε να βρεις ακρη. Τουλαχιστον τωρα εχουμε εναν επιπλεον μοχλο πιεσης, την ψηφο μας.
Τις αναβολες τους τις χορτασαμε. Να αφησουν τις παπαρολογιες που ειναι τοσο καλοι και ας πραξουν ΤΩΡΑ οχι του χρονου. Τους εχουμε παρει χαμπαρι.

jeta είπε...

Χρόνια Πολλά ,και καλά για ολους .
Πηγαίνοντας για τις εορτές του Πάσχα προς την Κεντρική Ελλάδα. πέρασα από ολους τους σταθμούς διοδίων που εχουν παραχωρηθεί με σύμβαση του Δημοσίου στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε», μια εταιρεία που προέκυψε από σύμπραξη τεχνικών εταιρειών με εκπρόσωπο τον γνωστό μας ,τον φίλτατο κατασκευαστή, γείτονα του παλαιού Δάσκαλου- Φιλόσοφου Πλάτωνα, γείτονα επίσης του μελλοντικού μουσείου της πόλης μας. Τα συστήματα πληρωμής άψογα. Με τα αυξημένα διόδια, μια χαρά.!!!! Λίγο συνωστισμός βέβαια ,αλλά χαλάλι τα ΤΟΣΑ ευρώ που δώσαμε.!!!!
ΑΠΟΡΊΑ.1η-. Ο εθνικός εργολάβος, όπως ήταν ο χαρακτηρισμός που του αποδόθηκε για την Αττική Οδό, το Μετρό της Αθήνας και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επειδή έχει ΚΑΙ την εμπειρία από την κατασκευή του νέου Μουσείου της Ακρόπολης ( ΑΚΤΩΡ ) θα μπορούσε να προσφέρει στην πατρίδα, αφού τόσα του εχουμε προσφέρει και εμείς ,(δεν μπορεί να έχει παράπονο) και το Οικόπεδο . Και εφόσον το κάνει θα εχει κάθε δίκιο με το μέρος του, να απαιτεί από εμάς τον χαρακτηρισμό του εθνικού ευεργέτη αφού με την προσφορά του δεν θα ενοχλεί τον δάσκαλο, από το έργο τέχνης της εταιρείας μπετόν, ιδιοκτησίας του.
ΑΠΟΡΙΑ 2η-. Η Αττική Οδός του προσφέρθηκε για αρκετά χρόνια .Όταν επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα από το βρετανικό μουσείο θα πρέπει να του δώσουμε και μερίδιο? Γιατί τα γλυπτά θα εχουν επιστρέψει λόγω του Μουσείου. Που το έκτισε ο ΑΚΤΩΡ.
Για να αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο.
Συμπέρασμα !!! Ποιος Ικτίνος ,ποιος Καλλικράτης. Ένας είναι ο ευεργέτης.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα η ελευθεροτυπία σε άρθρο με τίτλο’’ Ανάπλαση της παραλίας και έργα στους δήμους από τα πρόστιμα’’ αναφέρει μέσα στ’ άλλα :
Ενδεικτικά, πάντως, το υπουργείο (περιβάλλοντος) έδωσε μακέτες για παρεμβάσεις στην Ακαδημία Πλάτωνος και στο κέντρο της Αθήνας………..
Πρέπει να δούμε τις μακέτες.
Μαρία

Karolos είπε...

μήπως είναι μακέτο του δω το έργο ??