6.15.2009

Αποτίμηση για το οικόπεδο της Νομαρχίας

Ναι στην αγορά του οικοπέδου, όχι στην πληρωμή των εργασιών της Νομαρχίας Αθηνών. Αυτή είναι η θέση που ανέπτυξε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ, Στέφανος Αγιάσογλου, ο οποίος μιλώντας στο Σκάι, είπε ότι ολοκληρώθηκε η αποτίμηση του οικοπέδου από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών. Αύριο, Τρίτη, στον ίδια σταθμό, μετά τις 11.00 στην εκπομπή "Σκάι Δράση" με τον Άρη Πορτοσάλτε , αναμένεται ο δεύτερος γύρος του ραδιοφωνικού διαλόγου, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΚ και του νομάρχη της Αθήνας, Γιάννη Σγουρού. Η νομαρχία από τη μεριά της διεκδικεί την πλήρη αποζημίωση (εργασίες+ οικόπεδο+ ενοικίαση για 99 χρόνια της Διπλάρειου Σχολής) για να δώσει το οικόπεδο στις οδούς Ευκλείδου- Αίμωνος- Δημοσθένους και να κατασκευαστεί το νηπιαγωγείο. Επίσης θα πρέπει ο δήμος να ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ , ΩΣ ΧΩΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τη Διπλάρειο ο κύριος Σγουρός
πήγε στο Εφετείο.
Είπε θα κάνει αναγκαστική απαλλοτρίωση σε συνεργασία
με το δήμο.
Τώρα τι έγινε, ξαναγύρισε στη Διπλάρειο
Η ενδιαφέρεται και για τα δύο κτίρια;

koskit69 είπε...

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΚΗΦΗΣΙΑ ΣΕ ΦΑΛΗΡΟ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ (ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΩΝΟΣ) ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστά δεν πρέπει να εξαιρεθούμε από την διαδικασία για τί ωφείλουμε να δείξουμε ότι είμαστε και μεις εδώ. Το ιστορικό κέντρο είναι και η Ακαδημία Πλάτωνος!!!!!

Karolos είπε...

Ναι ο Σουφλιας το ανακοίνωσε γιατι η ΝΔ προσπαθει να μαζέψει τα αμάζευτα εκ δεξιόθεν και εκ αριστερόθεν.
Με το μπομπολοοικόπεδο θα προχωρίσουμε δικαστικα η θα περιμένουμε να το χτίσει πρώτα και μετα? Απο μήνα σε μήνα πάμε ...

Ανώνυμος είπε...

Κάρολε να έρχεσαι στις συναντήσεις
μας.
Μαρία

Ανώνυμος είπε...

Αν άκουσε κάποιος την εκπομπή Σκάι Δράση ας ενημερώσει αν ειπώθηκε κάτι καινούργιο!!!
Ομηρος Συμένης.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έγινε κάποια αναφορά σήμερα

jeta είπε...

Ο Σουφλιάς δεν με πείθει. Πιστεύω ότι η Ανάπλαση των αρχαιολογικών χώρων εχει χαθεί από τους ευαίσθητους μεγαλοεργολάβους .
Περιμένετε Ανάπλαση τώρα που το ΥΠΕΧΩΔΕ πρόκειται να κατασκευάσει ποδηλατοδρόμιο ,με μήκος 26,6 χλμ και με μελέτη που όπως λέει θα ανατεθεί στο Πολυτεχνείο?
Γι’ αυτούς δεν υπάρχουν «ιεροί» τόποι και όραμα τους είναι το τσιμέντο να γίνουν τα πάντα !!!!!
Από την διαφημιστική καμπάνια του υπουργού κου. Σουφλιά ο κεντρικός υπερ- τοπικός άξονας για το ποδήλατο στο Μητροπολιτικό Συγκρότημα της Αθήνας θα ξεκινά από την Κηφισιά, θα διαπερνά βασικούς αρχαιολογικούς χώρους του κέντρου (Αλήθεια ποιους εννοεί άραγε ?) και θα καταλήγει στο θαλάσσιο μέτωπο του Φαλήρου !!!
Το κόστος κατασκευής θα είναι 7 εκατομμύρια ευρώ για το σύνολο του άξονα και θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Ο κος Σουφλιάς εχει πάντα στο μυαλό του κάποιες κατασκευαστικές(όχι όλες) εταιρείες μεταξύ των οποίων φυσικά μόνο ΜΙΑ : ( Μπόμπολα (ΑΚΤΩΡ), για το ότι κάνουν πολύ καλή δουλειά και είναι και συγκρίσιμες με ευρωπαϊκές εταιρείες.
Εχουμε λοιπόν να δούμε τον υπουργό να χορεύει λεβέντικα ακόμη πολλές φορές με τα φιλαράκια του. Το MEGA δεν αφήνει τέτοιες ιστορικές στιγμές να χαθούν.
Στην Ακαδημία του Πλάτωνα όμως θα είμαστε εμείς σταθεροί και θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις γιατί απλά, δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ποδηλατοδρόμος μέσα από το οικόπεδο στον αρχαιολογικό χώρο .

Γιατί αν το κάνει δωρεά τι θα μείνει?

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλουμε ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ( όπως το σχέδιο του δήμου ) αλλά θέλουμε επέκταση - αναβάθμιση του αρχαιολογικού πάρκου , αντάξια της ιστορίας του.
Δυστυχώς, ιδιώτες, εργολάβοι και δήμος, προσπαθούν τον τελευταίο καιρό(εκμεταλλευόμενοι την αδιαφορία τόσων ετών) να συρρικνώσουν και να καπελώσουν το αρχαιολογικό πάρκο και τους ελεύθερους χώρους γύρω από αυτό.
Πρέπει να αντιδράσουμε, να δώσουμε ένα μήνυμα ότι είμαστε και εμείς εδώ.
Δεν υπάρχει κανένας κάτοικος της Ακαδημίας Πλάτωνος που να μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής μας.
Τώρα όλοι γνωρίζουν.
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ.
Γι'αυτό ζητάμε :
1) ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ είτε από το κέντρο του πάρκου (Δράκοντος) είτε από την άκρη ( Αλκμαίονος - νέα χάραξη)
2) Όλοι οι ελεύθεροι χώροι - οικόπεδα που βρίσκονται μέσα ή περιμετρικά του πάρκου ΑΝΗΚΟΥΝ στο αρχαιολογικό πάρκο.Δηλ.τα οικόπεδα δίπλα στον Αγ. Τρύφωνα , REDS ,πίσω από το γήπεδο, στο τέλος της Μοναστηρίου τα οικόπεδα που είναι μέσα στο πάρκο (πλαστικά, αποθήκη μεταφορικής εταιρείας, άστεγοι), τα οικόπεδα γύρω από την πλατεία της Ακαδημίας Πλάτωνος (Κρέοντος & Μοναστηρίου, Ολύμπου - Μοναστηρίου - Κρέοντος).
3) Θέλουμε ΜΟΥΣΕΙΟ αφιερωμένο στον ΠΛΑΤΩΝΑ και στην αρχαία φιλοσοφική - μαθηματική σκέψη (εκπαιδευτικό - ψηφιακό μουσείο).
4) Αναβάθμιση του αρχαιολογικού πάρκου με ενημερωτικές στήλες - αγάλματα - μονοπάτια.
5) Ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων.
6) Το νέο μουσείο Αθηνών να μην καταστρέψει το υπάρχον πάρκο.

Το ΟΡΑΜΑ μας είναι, στην περιοχή από την Λένορμαν μέχρι την Καβάλας και από την Κων/πόλεως μέχρι τον Κηφισό, ενώνοντας όλους τους ελεύθερους χώρους , όλες τις αδόμητες περιοχές, με κέντρο το αρχαιολογικό πάρκο, να δημιουργηθεί μια νησίδα πράσινου, πνεύμονας οξυγόνου και πολιτισμού για την Αθήνα.
Ένα ΑΛΣΟΣ πολιτισμού και αρχαίας ιστορίας, με μουσείο για τον Πλάτωνα, ανοικτό θέατρο, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές, ποδηλατοδρόμιο, θερινό σινεμά.
Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε την ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ του αρχαιολογικού πάρκου , όπως την προτείνει το τμήμα πολεοδομίας του δήμου ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.

Γαβριήλ Τόβας

Karolos είπε...

Ευχαρίστως αν με ενημερώσετε ποτε είναι η επόμενη συνάντηση!
Τηλέφωνα και mail μου έχετε.

jeta είπε...

Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι γεγονός. Είναι έτοιμο και θα να ανοίξει τις πύλες του σ’ ολους εμάς τους απλούς Έλληνες Πολίτες αλλά και στους πολίτες όλου του κόσμου. Άξιζε η αναμονή τόσων χρόνων.
Τι θα γίνει όμως με τo Αρχαιολογικό Μουσείο του Πλάτωνα? Πότε θα στεγάσει τα χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα από ανασκαφές που ξεκίνησαν από το 1950, σύμφωνα με τη μελέτη της Γ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων?
Γιατί ν’ αφήνουμε τους "μικρούς"τέως υπουργούς Πολιτισμού (και είναι πολλοί, αλλα πρώτος των πρώτων εκείνος που τον Απρίλιο του 2007, ξέχασε στην υπουργική του απόφαση ( ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ?) το Γυμνάσιο και την Παλαίστρα, ο ανιστόρητος , και αναφερόμενος μόνο στην Ιερά Οικία, η οποία, σύμφωνα με την απόφαση του , ..«δεν προσβάλλεται αισθητικά» από την ανέγερση του 5όροφου κτιρίου της REDS που μπήκε μέσα στο Αρχαιολογικό Πάρκο?
Επιτέλους τα αρχαία μνημεία μας, αξίζουν καλύτερη μεταχείριση.
Που αλλού θα μπορούσαν να αναδειχθούν καλύτερα τα ιστορικά αυτά λαμπρά ευρήματα? Πρέπει επιτέλους να μάθουμε ποια είναι τα Μνημεία της ιστορικής περιοχής μας που είναι μοναδικά και που εκφράζουν τις ηθικές αξίες των προγόνων μας και που αφήσαμε ,να τα διαχειρίζονται κάποιοι, που το μόνο τους γνώρισμα ηταν η ηθική τους διαφθορά.