10.12.2008

Και τώρα η μπάλα στη Νομαρχία...

Αντιγράφουμε από το "Παρόν" της Κυριακής 12 ΟκτωβρίουQ

"Ακαδημία Πλάτωνος


Επιβεβαιώθηκε από το δήμαρχο στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου , η ύπαρξη της επιστολής του ΟΣΚ, προ τη νομαρχία Αθηνών-την οποία αποκάλυψαν στο προηγούμενο φύλλο οι ΠΑΡΩΔΙΕΣ- για το θέμα της εξαγοράς του οικοπέδου που είναι δίπλα σε σχολεία στην Ακαδημία Πλάτωνος και η νομαρχία θέλει να φτιάξει δύο τεράστια κτίρια-μαμούθ για να στεγαστούν οι διοικητικές της υπηρεσίες... Ο δήμαρχος απαντώντας σε ερώτηση του Γ. Αναγνωστόπουλου, επιβεβαίωσε ότι η επιστολή έγινε μετά από δική του πρωτοβουλία καθώς επίσης ότι μίλησε με το νομάρχη Γ. Σγουρό ο οποίος του είπε πως το θέμα θα το φέρει στο νομαρχιακό συμβούλιο. Θα πρέπει πάντως να πούμε πως το θέμα αυτό φαίνεται να έχει εκνευρίσει αρκετά το δήμαρχο, προφανώς λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που έχει- γιατί ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους να μην το ξαναφέρουν στα εκτός ημερησίας θέματα!"

5 σχόλια:

jeta είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ.

Παιδικός σταθμός σε κάθε δήμο από τη Νομαρχία Αθηνών

Τη δημιουργία παιδικών σταθμών σε όλους τους δήμους που ανήκουν στη χωρική αρμοδιότητα της Νομαρχίας Αθηνών ανακοίνωσε την προηγούμενη Πέμπτη ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους 48 δημάρχους.

Όπως επισήμανε ο νομάρχης Αθηνών, τα έργα για την κατασκευή παιδικών σταθμών σε κάθε δήμο θα χρηματοδοτηθούν από πόρους της Νομαρχίας Αθηνών μέχρι του ποσού του 1.000.000 ευρώ, ενώ οι δαπάνες εξοπλισμού και λειτουργίας θα βαρύνουν τους ίδιους τους δήμους.

«Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας», όπως είπε ο κ. Γ. Σγουρός, «είναι να δώσουμε λύση σ' ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που αφορά χιλιάδες οικογένειες που δυσκολεύονται να βρουν θέση για τα παιδιά τους σε παιδικό σταθμό».

Μιλώντας νωρίτερα προς τους δημάρχους, ο νομάρχης Αθηνών είχε τονίσει μεταξύ άλλων ότι «η δραματική έλλειψη δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών επηρεάζει άμεσα και το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, διότι πολλές μητέρες λόγω του αυξημένου κόστους των ιδιωτικών σταθμών επιλέγουν να μην εργάζονται για να ευρίσκονται με τα μικρά παιδιά τους», προσθέτοντας ότι η εικόνα σήμερα δείχνει ότι το 40% του συνόλου περίπου των λειτουργούντων σταθμών είναι δημοτικοί και το 60% ιδιωτικοί.

ΑΠΟΡΙΕΣ
Και εμείς οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής περιμένουμε ακόμη απάντηση,ενώ οι εργασίες συνεχίζονται στο εργοτάξιο της Νομαρχίας, ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ,για την ανάπλαση αρχαιολογικών χώρων, μια δαπάνη υψους 1.150.000,00 ευρώ και οργιζόμαστε με τίς δηλώσεις στα κυριακάτικα φύλλα.Φαίνεται οτι ο Κος Σγουρός πιστεύει οτι μπορεί να εμπαίζει τον Αθηναικό Λαό.Θέλουμε να μας πληροφορήσει τι ενέργειες γίνονται γιά το οικόπεδο της οδού Αίμωνος-Ευκλείδου-Δημοσθένους.
Στο αίτημα μιας ολόκληρης συνοικίας για τη δημιουργία ανεξάρτητης στέγης του 130ού Νηπιαγωγείου όπου τα 24 νήπια του κλασικού και τα 14 του ολοήμερου νηπιαγωγείου που στριμώχνονται σε δύο αίθουσες συνολικού εμβαδού 58 τ.μ. του 60ού Δημοτικού Σχολείου τι εχει να απαντήσει ο Κος Νομάρχης?

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζει τούς κενούς λόγους,πιστεύοντας οτι λέει μένουν μεταξύ τους.
Λέτε να μην ξέρει τι γίνεται στην Νομαρχία,στο γραφείο του ?
Λέτε να μπερδεύει τον Νομό που κατοικεί και ειναι υπευθυνος, κάποιον αλλον? Πλάκα έχει ο κος Νομάρχης.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μη ταραζόσαστε.
Ασχετοι και αδιάφοροι και κυνικοί και αρριβίστες είναι όλοι τους.
Δεν νοιάζονται για κανένα και για τίποτα άλλο εκτός από τον εαυτό τους και την θεσολυλα τους.
Να δείτε πως θαρθουν στις επόμενες εκλογές εθνικες ή τοπικής αυτοδιοίκησης να γλύφουνε και να παρακαλάνε.
Αλλά και εκεί θα φανούμε όλοι μας ποιοί είμαστε.Margarita

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την συμπαράσταση στον αγώνα μας.Χρειάζεται αγώνας για να άλλάξουν τα καθυστερημένα μυαλά των υπευθύνων.
Πλησιάζει ο καιρός να πάνε σπίτια τους.Ας προσπαθήσουμε όλοι για αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Στο δελτίο τύπου της Νομαρχίας Αθηνών προς τους Συντάκτες Αυτοδιοίκησης διαβάζουμε μεταξύ άλλων τα εξής αστεία:
Θα γίνουν εκδηλώσεις της Νομαρχίας Αθηνών σε τέσσερα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (στον Άγιο Δημήτριο, τη Νέα Ιωνία, τους Αγίους Αναργύρους και στο Σχολικό Συγκρότημα της Γκράβας) όπου και θα ανεβεί η θεατρική παράσταση του έργου «Απολογία του Σωκράτη»!!!!

Την Τρίτη (14.10.2008) και στις 6 μ.μ. η ίδια παράσταση παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο και την παρακολούθησαν οι υπάλληλοι της Νομαρχίας Αθηνών, εκπαιδευτικοί, καθώς και μαθητές γυμνασίων και λυκείων.
Ο Προστάτης της περιοχής μας Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, δηλώσε οτι «Είμαστε κοντά στους μαθητές και προσπαθούμε κάθε φορά να τους προσφέρουμε εκδηλώσεις και πολιτιστικά γεγονότα αξιώσεων. Η θεατρική παράσταση «Απολογία του Σωκράτη» πέρα από τη σαφή λογοτεχνική της αξία μεταφέρει και σημαντικά μηνύματα που αφορούν τη συμπεριφορά των πολιτών απέναντι στους θεσμούς και την Πολιτεία».
Συμπέρασμα:Αρα,η φαντασία μου τα φταίει όλα που βλέπω , 6 μέτρα απο την είσοδο του σπιτιού μου, το εργοτάξιο της Νομαρχίας που προετοιμάζει το έδαφος ,για να κατασκευασθούν τα 2 κτήρια,τα 4υπόγεια πάρκιν.Η φαντασία μου τα φταίει όλα ,που είδε την μεταφορά των αρχαίων ευρημάτων και τίς μπλουντόζες να συνεχίζουν το καταστροφικό έργο τους.
Ακριβώς έτσι βλέπει την πολιστική μας κληρονομιά ο Νομάρχης της Αθήνας,στο εργοτάξιο ,στη συμβολή των οδών Αίμωνος-Ευκλείδου και Δημοσθένους περικυκλωμένο απο σιδερένια περίφραξη!!!!!
Αραγε γνωρίζει ο Κος Σγουρός οτι ο Πλάτωνας ήταν μαθητής του Σωκράτη και ο Ευκλείδης συμμαθητής του?
Δεν είναι αστείο που αναφέρεται στην " Απολογία του Σωκράτη».????

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ