10.06.2008

Όραμα έχετε;

Οι κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνος διαθέτουν και είναι ισχυρό πάντως. Και ζητούν όχι μόνο από τη Νομαρχία να διακόψει το έργο κατασκευής διοικητηρίου, έχοντας συγκεντρώσει 470 υπογραφές ως σήμερα, αλλά τη συνολική αναβάθμιση της γειτονίας προχωρώντας το σχέδιο ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων:
-με την ένωση του Κεραμεικού με την Ακαδημία Πλάτωνος
-και τη μετατροπή του ημιεγκαταλελειμμένου αρχαιολογικού χώρου , σε πρότυπο πάρκο αρχαιολογικής εκπαίδευσης για όλα τα σχολεία της Ελλάδας και τους μαθητές από άλλα σημεία του πλανήτη.

Θέλουν οι κάτοικοι να φτιάξουν μια πράσινη εκπαιδευτική γειτονιά με πεζόδρομους που θα ξεκινούν από τα σχολεία που βρίσκονται γύρω από το επίμαχο οικόπεδο που θα φτάνουν ως το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα. Θέλουν μια γειτονιά που θα αναδείξει τον αρχαιολογικό της πλούτο και θα σταματήσει την κατασκευή και άλλων τσιμεντένιων όγκων.

Στα σχέδια των εργολάβων και τη λογική της μικρομεσαίας "ανάπτυξης", χτίζοντας πάνω στα μάρμαρα, συσσωρεύοντας οχήματα και οχλούσες χρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, οι κάτοικοι απαντούν με ένα πραγματικό σχέδιο που θα αναδείξει την Αθήνα στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό χάρτη και θα κάνει ξανά την Ακαδημία Πλάτωνος και πάλι κέντρο μετάδοσης γνώσεως.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι καθηγητές των Λυκείων-Γυμνασίων ,οι δάσκαλοι των δημοτικών σχολείων της περιοχής μας τι κάνουν? Ενημερώνουν όπως οφείλουν να κάνουν τούς μαθητές τους? Η αποστολή τους εξ'αλλου αυτή είναι.
Πάντως ,τα σχόλια απο τούς εκπαιδευτικούς απουσιάζουν και αυτό ειναι πολύ λυπηρό.Εκτός αν φοβούνται κάτι, οπότε τότε η ψυχή τους δεν είναι ελεύθερη για να προσφέρουν γνώση στα παιδιά μας.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί το ψάχνουμε??
Αν ενδιαφερόντουσαν για το καλό της περιοχής θαχαν ψάξει και δεν θα αποφάσιζαν τέτοιο έργο. Αδιάφοροι και άσχετοι είναι.
ΚΡΙΜΑ.