4.03.2011

Το αποφάσισαν, οι Λαχανόκηποι θα γίνουν τσιμέντο!

Πριν μερικές μέρες αναρωτιόμασταν πως είναι δυνατόν η νέα δημοτική αρχή Καμίνη να εφαρμόζει την πολιτική Κακλαμάνη. Ειδικά στην Ακαδημία Πλάτωνος που τα δυο τελευταία χρόνια δόθηκε αγώνας για τη σωτηρία, αναβάθμιση και ανάπλαση της ιστορικής αυτής περιοχής.
 Κι όμως γίνεται. Με τον απλό τρόπο. Σηκώνουμε τους ώμους-δεν έχουμε λεφτά, αυτή είναι η απάντηση και επειδή "δεν έχουνε λεφτά", τσιμέντο να γίνουν όλα.
 Δεν τίθεται καν το ερώτημα, είμαστε ικανοί να βρούμε λεφτά; 
Άλλο σχέδιο; Έχουμε όραμα και πολιτική; 
Μήπως μπορούμε να βρούμε λεφτά; Το Πράσινο ταμείο; Ο νόμος των αναπλάσεων με τη δυνατότητα εισφοράς γης σε μεγάλες εκτάσεις που έχει προτείνει τόσα χρόνια η Επιτροπή Κατοίκων; Το ΕΣΠΑ;
 Τέτοιου είδους ερωτήματα θέτουν όσοι ενδιαφέρονται για την περιοχή τους. Για να τη σώσουν. Και όχι όσοι επιλέγουν τον εύκολο δρόμο που γνώριζαν φυσικά και οι προηγούμενοι.  Τα δίνουμε στους εργολάβους και καθαρίζουμε. Εμείς διοικούμε το δήμο και οι άλλοι χτίζουν. Η Ακαδημία Πλάτωνος καταστρέφεται.
Αυτό το δρόμο, δυστυχώς, φαίνεται πως επέλεξε η διοίκηση Καμίνη για την Ακαδημία Πλάτωνος και τους Λαχανόκηπους. Βρήκε και το ιδεολογικό περιβλημα για αυτό. Δεν έχει σημασία αν χτίζουμε, σημασία έχει το πως χτίζουμε!!!

  Το ρεπορτάζ για τους Λαχανόκηπους

 Στην Επιτροπή Ποιότητας και Ζωής την περασμένη Πέμπτη η απόφαση για τη τσιμεντοποίηση των Λαχανόκηπων αναβλήθηκε. Μετά το σχετικό πολιτικό καυγά και την αντιπαράθεση γιατί το θέμα αυτό ήρθε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή προς συζήτηση και απόφαση. Η τελευταία στιγμή, όπως αποκαλύφθηκε, ήταν η προθεσμία της 8ης Απριλίου για να στείλει άποψη ο δήμος σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Περιβάλλοντος (επί Σουφλιά) το οποίο απορρίφθηκε από το ΣτΕ για την οικοπεδοποίηση των Λαχανόκηπων. (Καταλαβαίνουμε όλοι ότι το δημοτικό συμβούλιο ούτε καν θα προλάβει να συζητήσει το θέμα πολιτικά. Η διοίκηση θα έχει περάσει ήδη -λόγω του επείγοντος- τη μελέτη Κακλαμάνη).
 Γιατί εδώ ακριβώς κρύβεται η "πολιτική-διοικητική λαθροχειρία". Προτείνεται η έγκριση της μελέτης ανασχεδιασμού των Λαχανόκηπων της περιόδου Νικήτα Κακλαμάνη (ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ), σε συνδυασμό με την αλλαγή των όρων του ρυμοτομικού σχεδίου του 1968 σε ορισμένα μόνο οικόπεδα (δηλαδή στους Λαχανόκηπους) χωρίς κανένα άλλο σχεδιασμό, όραμα ή πολιτική κατεύθυνση για την περιοχή. Μόνο και μόνο για να μπορούν να πουληθούν και να οικοδομηθούν με τις τεράστιες 9όροφες πολυκατοικίες! Ο δικηγόρος των ιδιοκτητών που έκανε παρέμβαση ήταν σαφής. Μπορείτε να επαναχαρακτηρίσετε τα οικόπεδα για κοινόχρηστους και κοινωφελείς σκοπούς, όπως προέβλεπε ο δήμος και το ρυμοτομικό. Με την προϋπόθεση να πληρώσετε τους ιδιοκτήτες για τις απαλλοτριώσεις της γης τους.
 Τα μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση ξεκαθάρισαν πως η μελέτη ανασχεδιασμού της γειτονιάς (Β΄φάση) έχει απορριφθεί από τους κατοίκους σε δυο μαζικές συγκεντρώσεις στο 4ο διαμέρισμα. Το 4ο Κοινοτικό διαμέρισμα έχει ομόφωνα αποφασίσει την επαναδέσμευση και επαναχαρακτηρισμό των εκτάσεων στους Λαχανόκηπους για κοινωφελείς και κοινόχρηστους σκοπούς.  Η μελέτη του δήμου επί διοίκησης Κακλαμάνη βρίθει λαθροχειριών και σκόπιμων λαθών.
Υπάρχουν τρόποι να σωθούν οι Λαχανόκηποι. Η Επιτροπή θα επιμένει στην άποψη και τον αγώνα της που είναι πια μονόδρομος.
Δεν μπορεί ορισμένοι που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να σκεφθούν τρόπους σωτηρίας, αναζήτησης πόρων προς όφελος των κατοίκων και της περιοχής τους ή βαριούνται να ασχοληθούν με τα δύσκολα και αυτά που έχουν σημασία, να βάλουν την πολιτική υπογραφή τους στην τσιμεντοποίηση και την καταστροφή του ελεύθερου αδόμητου χώρου στο κέντρο της Αθήνας. Δεν μπορεί επειδή υπάρχουν οικοδομικά συμφέροντα που πιέζουν (αυτή είναι η δουλειά τους εξάλλου), να σκύβουν το κεφάλι, να έρχονται σε αντιπαράθεση ακόμη και τον πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστα Καρτάλη που τάχθηκε δημόσια υπέρ της σωτηρίας των Λαχανόκηπων. Να δηλώνουν αδυναμία εύρεσης πολιτικής λύσης υπέρ της περιοχής. Τότε γιατί τους ψήφισαν; Για να εγκρίνουν με τόση ευκολία και αβασάνιστα τα έτοιμα, καταστροφικά σχέδια της διοίκησης Κακλαμάνη;

5 σχόλια:

Γεωργία είπε...

Αυτή την φορά υπάρχει κάτι σημαντικό και για πρώτη φορά. Όλοι οι διαμερισματικοί σύμβουλοι συμπαραστέκονται στους κατοίκους .Όλοι. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Και είναι προς τιμήν τους.

Όσο όμως υπάρχουν αυτοί οι μεταλλαγμένοι -υπάλληλοι επιστήμονες , που φτιάχνουν μελέτες κατά τις υποδείξεις των αγαπημένων τους ,και ευδοκίμησαν έως τώρα , χάριν της αδιαφορίας των πολλών, μην απορούμε για το πώς οδηγήθηκε μια ολόκληρη χώρα στην αγκαλιά των τοκογλύφων. Ας ευχηθούμε να μην είναι παραπάνω από τριακόσιοι.

jeta είπε...

Όσο –όσο στο σφυρί, όλοι κι όλα . Με μελέτες ,ελεεινής μορφής στο καιρό της τρόικας ,που κατακρεουργούν την περιοχή μας, τον τόπο μας. Μελέτες κοπριές, που ομως κάνουν καλό στα λάχανα, από υπαλλήλους που δεν θα πάθουν και τίποτα αφού κρύβονται πίσω από την μονιμότητα

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ...ΑΣ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 50 ΚΑΙ 100 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ.!!!ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ...ΑΡΜΟΔΙΟΙ!!! ΝΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

κριμα και ντροπη στον καμινη. Πρεπει να ξερει ομως οτι η εκλογη του οφειλεται κατα 99,9% στην ψηφο διαμαρτυριας εναντια στον "ναπολεοντα" κακλαμανη. Οποτε πρεπει να την ιδρωσει τη φανελα. Ντροπη σας κυριε Καμινη. Σαν εσας πολλοι. Γιατι αραγε να σας επιλεξουμε παλι σε οποιοδηποτε ποστο της πολιτικης ζωης. Απο ψευτες ουουουουου!!!!

Polykarpos είπε...

Μην υποκύπτεται μην το βάζετε κάτω ψηλά με αξιοπρέπεια και ήθος.Ολα αυτά τα χρόνια το Πεδίον του Αρεως τσιμεντοποιήθηκε μαρμαροστρώθηκε και μεταλλαχτηκε σε πάρκο Cobinazion στήν ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙΣΑ ΜΝΗΜΗ, λόγω της απαξίωσης των κομμάτων και της αδιαφορίας της πλειοψηφίας των ΜΜΕ. Τυχαίο είναι που Καθημερινή το Βήμα και η Ελευθεροτυπία ουδέποτε δημοσίευσαν εδώ και 3-4 χρόνια τις απόψεις και τα νομικά ερείσματα των κατοίκων οσ;aν να ζούμε σε άλλο καθεστ'ώς.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

http://kyameftopedioareos.blogspot.com
http://polmarkarch.wordpress.com