4.26.2016

Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού:Συστηματική κακοποίηση της έννοιας της Αλληλεγγύης για συγκεκριμένους λόγους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρατηρούμε τελευταία με έκδηλη ανησυχία την σκόπιμη και μεθοδευμένη κακοποίηση της λέξης, και κυρίως της έννοιας, της Αλληλεγγύης. Κατά ποιο τρόπο όμως; Τι ακριβώς συμβαίνει;
Ο πιο ύπουλος τρόπος, και αυτό είναι το πρώτο βήμα της »εξουσίας», είναι να »χρησιμοποιηθεί» από το ίδιο το σύστημα, όπως οι ΜΚΟ του Σόρος πχ, να ντυθεί δηλαδή η ίδια η »εξουσία» με τον μανδύα της Αλληλεγγύης προάγοντας με κρυφό τρόπο τους δικούς της στόχου (περισσότερες λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου μας με τίτλο “Τζορτζ Σόρος – Όταν η λέξη αλληλεγγύη χάνει το νόημα της» από τον Απρίλιο του 2015 http://www.mkiellinikou.org/blog/2015/04/07/allhleggyh/).

Το επόμενο βήμα είναι η κατασυκοφάντηση της λέξης Αλληλεγγύη είτε βαφτίζοντας ως τάχα »αλληλέγγυους» κάποιους που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό, είτε διαβάλλοντας τους χώρους Αλληλεγγύης με ψέματα και παραπληροφόρηση.
Τέλος αρχίζει η απροκάλυπτη δίωξη, όταν η Αλληλεγγύη πάρει διαστάσεις μεγάλες και η »εξουσία» δεν μπορεί πλέον να την ελέγξει.
Αυτή τη περίοδο στην Ελλάδα που η αληθινή Αλληλεγγύη έχει γιγαντωθεί, η »εξουσία» χρησιμοποιεί εναντίον της και τους τρείς τρόπους. Όσο πιο λυσσαλέος γίνεται ο πόλεμος εναντίον της, τόσο δείχνουν πόσο πολύ τρέμουν τη δύναμη της.
Χρησιμοποιείται έντονη παραπληροφόρηση. Παράδειγμα, ό,τι ειπώθηκε σε σχέση με τον θάνατο 17χρονης στο Ελληνικό  που οφείλεται σε δήθεν μεταδοτικό νόσημα. Η  αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη πρόσφυγας έπασχε από αυτοάνοσο νόσημα έχοντας σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια και η κατάσταση της υγείας της  λόγω της ταλαιπωρίας του ταξιδιού είχε επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο καθώς δεν έπαιρνε τα φάρμακα που απαιτούνταν. Όπως προέκυψε από τα στοιχεία η ασθενής είχε μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο στις 14 Απριλίου με κοιλιακό άλγος λόγω γαστρεντερίτιδας, με αποτέλεσμα οι γιατροί να κρίνουν σκόπιμο να την κρατήσουν για νοσηλεία. Ωστόσο οι γονείς της ανέλαβαν την ευθύνη και την πήραν μαζί τους στον καταυλισμό. Η κατάσταση της υγείας της όμως επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο όπου και διασωληνώθηκε.
Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για μεταδοτικές ασθένειες των προσφύγων από τις οποίες κινδυνεύουν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών.
Ακόμη και ο  ιατρικός σύλλογος εξέδωσε για άλλη μια φορά ΔΤ ερήμην του ΔΣ, που στοχεύουν να μεταφέρουν φόβο και πανικό , φωνές που μιλούν για ύπαρξη υγειονομικής βόμβας στο συγκεκριμένο προσωρινό κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων που εκδηλώθηκε το περιστατικό.
Για πολλούς μήνες έχουμε, ως ιατρείο συμμετάσχει με γιατρούς στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας,  και είναι αδιαμφισβήτητη η εικόνα πως δεν υπάρχει καταγεγραμμένο επικίνδυνο μεταδοτικό νόσημα. Βέβαια  οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων σίγουρα δεν είναι καλές σε αυτό τον χώρο και δεν τις επικροτούμε . Φυσικά και πρέπει να μεταφερθούν σε μέρος με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.
Όσο όμως θα μείνουν στο Ελληνικό, πρέπει όλοι αυτοί που φωνάζουν να φροντίσουν να γίνουν οι συνθήκες όσο πιο καλές γίνεται. Χρειάζεται ψυχραιμία και συνεργασία όλων των φορέων για να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλο και όχι να ακούγονται μόνο φωνές φόβου για πράγματα και καταστάσεις που δεν υπάρχουν.
Όλοι οι γιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες κάθε μέρα για την ιατροφαρμακευτική φροντίδα των προσφύγων σε όλα τα κέντρα. Εμείς ως κοινωνικό ιατρείο στηρίζουμε συνεχώς με αποστολές ιατροφαρμακευτικού υλικού πολλά κέντρα φιλοξενίας τόσο στην Αττική, όσο και απανταχού της Ελλάδας.  Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει σε σχέση με τις ασθένειες που υπάρχουν χωρίς να μιλά με τους ιατρούς που προσφέρουν στα κέντρα αυτά.
Η αληθινή και ανόθευτη Αλληλεγγύη τρομάζει τη κάθε λογής εξουσία και όταν αρχίζει να γιγαντώνεται και να μην ελέγχεται τότε μπαίνει στο στόχαστρο της. Μας το έχει διδάξει από παλιά ο Αισχύλος στον Προμηθέα Δεσμώτη όπου το Κράτος-Βία λέει για τον Προμηθέα (αλληλέγγυος των ανθρώπων γιατί τους δώρισε την φλόγα-γνώση):
»για να μάθει του ∆ία την εξουσία να στρέγει και τους φιλάνθρωπους τους τρόπους του ν’ αφήσει
Εμείς, είμαστε εδώ για να στηρίξουμε Έλληνες και Πρόσφυγες, χωρίς καμία διάκριση αφού όλοι άνθρωποι είμαστε, και για να σιγουρευτούμε ότι ό,τι λέγεται είναι πραγματικότητα κι όχι κατασκεύασμα της φαντασίας.
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email 
mkiellinikou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: