12.19.2015

Oλοήμερη γιορτή σήμερα στο "Συνεργατικό Καφενείο"


Στην Καρδιά του Χειμώνα Μία γιορτή για να αποχαιρετίσουμε το σκοτάδι και να προϋπαντήσουμε τον ήλιο.
Κάθε χρόνο, στο βόρειο ημισφαίριο, και στις 21 Δεκεμβρίου (περίπου) είναι η μικρότερη ημέρα του έτους, και συνοδεύεται από τη μεγαλύτερη νύχτα. Από εκεί και ύστερα οι μέρες λίγο λίγο μεγαλώνουν. Τη γιορτή αυτή για το φως, γιορτή που γιορτάζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια σε όλο την κόσμο, και εδώ και 2 χρόνια τη γιορτάζουμε και στο Καφενείο. Το ηλιοστάσιο φέτος είναι στις 22 Δεκέμβρη, και για λόγους πρακτικούς τη γιορτάζουμε στις 19. Μπορεί η κάθεμία και ο καθένας μας να κάνει τη δική του προσωπική γιορτή στις 22 του μήνα.


Περισσότερες πληροφορίες για το εκπληκτικό αυτό αστρονομικό συμβάν μπορείτε να βρείτε εδώ:http://en.wikipedia.org/wiki/Winter_solstice

H γιορτή θα περιλαμβάνει ψητά κάστανα, μήλα και κολοκύθες, ζεστό μυρωδάτο γλυκό κρασί, κατασκευή χειροτεχνιών για το σπίτι σας, ταϊστρες για πουλιά, ιστορίες του βορρά, ποιήματα του ήλιου, παραμύθια και μουσική για τη μαγική αυτή στιγμή του χρόνου.

Βγείτε για λίγο λοιπόν από τη σπηλιά για μία ολοήμερη γιορτή για όλες και όλους, μικρούς, μεγάλους, και άλλα όντα ακαθωρήστου μεγέθους και είδους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Από το πρωί θα είμαστε εκεί και θα στολίζουμε το χώρο και τραλαλά τραλαλό αν θέλετε να έρθετε είστε ευπρόσδεκτοι!

12:00 – 13:00 για να πάει καλά η μέρα (και αφού δε ξυπνάτε νωρίτερα!) θα χαιρετίσουμε τον ήλιο με ένα ανοιχτό για όλους μάθημα Yoga με την Αθηνά.

13:00 – 17:00 Κατασκευές για μικρούς και μεγάλους, ταϊστρες για πουλιά, πορτοκαλογαρύφαλλα, στεφάνια και στολίδια, ελάτε να ζωγραφίσουμε, να τυλίξουμε και να πετάξουμε χρυσόσκονες από εδώ και από κει.

Θα φτιάξουμε και όλοι μαζί έναν τεράστιο και ολοκαίνουργιο λαμπερό ήλιο!

14:00 – 16:00 H παιδική χορωδία της Περπερούνας τραγουδά κάλαντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας (αναμένεται επιβεβαίωση)

14:00 – 16:00 Βιοδυναμικός περίπατος στο Πάρκο (αναμένεται επιβεβαίωση / και πιο κατατοπιστική περιγραφή)

16:00 – 18:00 Καθώς δύει ο ήλιος και ετοιμάζεται για τον μεγαλύτερο ύπνο του έτους, μαζευόμαστε για μία τελετή για την αναγέννησή του

19:30 – 20:30 o παραμυθάς Tαξιάρχης Μπεληγιάννης θα μας πει παραμύθια για να βγούμε από το σκοτάδι στο φως. Παραδοσιακά παραμύθια για σκοτεινές νύχτες, στοιχειά και καλικαντζάρια.

21:00 – 23:00 Με μεγάλη μας χαρά θα έχουμε μαζί μας κέλτικες μαγευτικές μελωδίες και τραγούδια από τους ΙΕΡΝΙΣ
περισσότερες πληροφορίες εδώ:
https://www.facebook.com/iernis.official/?fref=ts

Από την κουζίνα του Καφενείου και για όλη την ημέρα θα αναδύονται μυρωδιές και πιάτα με μέσα τον ήλιο που θα σπάνε μύτες και θα ζαλίζουν ακόμα και τους πιο ακλόνητους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: