10.05.2015

Όταν υπάρχει σχεδιασμός για την Ακαδημία Πλάτωνα...



Αυτή είναι η εικόνα από την "πρόοδο" των εργασιών του ψηφιακού μουσείου για τον Πλάτωνα και την Ακαδημία του. Η εικόνα μιλάει από μόνη της, για το αν η κατασκευή είναι συμβατή ή όχι με τον αρχαιολογικό χώρο, ως προς τα υλικά και τα χρώματα. Η περιοχή που καταλαμβάνει το έργο ήταν δημόσιος χώρος στον οποίο έπαιζαν παιδιά και διοργανώνονταν συναυλίες από φορείς και κατοίκους της περιοχής, αλλά οι φορείς που γνωρίζουν, έδειξαν
ακόμη μια φορά τις άριστες γνώσεις επί του σχεδιασμού, χωροθετώντας το μουσείο, στην στενή οδό της Μοναστηρίου χωρίς θέσεις στάθμευσης, απέναντι από τα "Jumbo" και όχι επί της κύριας εισόδου του Πάρκου. Ο Δήμος αρνήθηκε να ανταποκριθεί στην πρόταση του πρώην υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη περί μετακίνησης του Μουσείου, σε νέα θέση, με πρόσβαση στα Μέσα Μεταφοράς και σε ορατό σημείο από τους επισκέπτες του Πάρκου.

Υπενθυμίζουμε πως το περιεχόμενο του Μουσείου χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα "Ακαδημία Πλάτωνος" και η κατασκευή από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα Αττική 2007-2013 που έχει λάβειο δήμος Αθηναίων. Το ύψος της σύμβασης είναι μόλις 267.300 ευρώ με ΦΠΑ.


2 σχόλια:

Γεωργία είπε...

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΕΣ,ΑΓΡΑΜΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΑ ΑΠΕΛΕΚΗΤΑ.

Συγχαρητήρια για το πιο κιτς κατασκεύασμα σε όλη την Αθήνα. Ο δήμος της Αθήνας πολύ φτωχός σε πνεύμα και σε γούστο (αποδεδειγμένο) για να μπορεί να κατασκευάσει ένα όμορφο έργο.
Συγχαρητήρια και στον εργολάβο, για τον αγώνα που έκανε εκείνη την βροχερή ημέρα, την τρομοκρατία για γέλια με την οποία προσπάθησε να σταματήσει την Επιτροπής Κατοίκων μπράβο λοιπόν για άλλη μια φορά που με "ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ" (267.300,00) κατόρθωσε να ομορφύνει!!!! τα φτηνά και ψεύτικα υλικά , έναν χώρο που οι κάτοικοι κάθε χρόνο έδιναν το παρόν σε εκδηλώσεις και χαρές.
Όλοι εμείς οι κάτοικοι που έχουμε χορτάσει γιορτές και εκδηλώσεις σε αυτό το χώρο που ο δήμος χρόνια τώρα επεδίωκε την καταστροφή του χώρου παρά η κατασκευή του ψηφιακού Μουσείου,για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουμε το γνωστό «ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΕΣ,ΑΓΡΑΜΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΑ ΑΠΕΛΕΚΗΤΑ.»

Ανώνυμος είπε...

Όλο το καλοκαίρι που ο εργολάβος έκανε διακοπές....τα παιδιά μας έπαιζαν σε αυτό το επικίνδυνο(αφού δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας) σημείο και ο δήμος ήταν πολύ τυχερός που δεν συνέβη κάποιο ατύχημα..
Τελικά όταν τελειώσει αυτό το έκτρωμα θα πρέπει να πούμε ευχαριστώ στον Καμίνη και στις υπηρεσίες του,που από τα ευρώ μας πληρώνει αντιαισθητικά έργα?