5.14.2015

Τι ζητούν οι αρθρογράφοι της Αθήνας σε μια "junk περιοχή";

Το 2011, όταν ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος είχε εξαγγείλει το σχέδιο του για την Ακαδημία Πλάτωνος ο δημοσιογράφος Γιώργος Βατόπουλος, είχε έντονα διαφωνήσει από την "Καθημερινή". Σε άρθρο του με τίτλο  "'Ενα ακόμη μουσείο, ένα ακόμη όραμα"    μιλώντας για την Ακαδημία Πλάτωνος και την "ανέλκυσή της σε κατηγορία ΒΒ+ από κατηγορία junk" σαν να ήταν ομόλογο-σκουπίδι, μας έλεγε πως ήταν προσβολή,  να προχωράει η Πολιτεία στην λειτουργία ενός ακόμη μουσείου  του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών.


Πέρασαν 5 χρόνια και αντί για το μεγάλο Μουσείο, τελικά το μόνο που γίνεται είναι η εγκατάσταση της Ψηφιακής Έκθεσης για τον Πλάτωνα (έργο ΕΣΠΑ του Ίδρυματος Μείζονος Ελληνισμού), σε μια σιδηροκατασκευή (έργο ΕΣΠΑ του δήμου Αθηναίων) η οποία καταστρέφει ένα μικρό Πάρκο. Τώρα, ο αρθρογράφος των Αθηνών, μας μιλάει για το Ψηφιακό Μουσείο, επικαλείται τις δηλώσεις του Χρήστου Τεντόμα, δεν ασχολείται με λεπτομέρειες όπως η καταστροφή ελεύθερου χώρου και γράφει ότι "οι δυνατότητες της γειτονιάς είναι μεγάλες". Τι άλλαξε σε 5 χρόνια; Τίποτα μόνο οι ανάγκες δημοσίων σχέσεων του Δήμου Αθηναίων και των συν αυτώ.  Τώρα, η σιδηροκατασκευή, το μελλοντικό Μουσείο, θα μας βγάλει από την κατηγορία junk, αγαπητέ κ. Βατόπουλε;
'Η μήπως να ξαναέγραφε κανένα ενδιαφέρον άρθρο ο Δημήτρης Ρηγόπουλος, εναντίον μας στην "Καθημερινή" επειδή τολμήσαμε και προσφύγαμε στο ΣτΕ, έναντια στην επιχειρηματικότητα της εταιρείας που κατέκτησε τη διπλή μέθοδο μή φορολόγησης, σύμφωνα με τα LuxLeaks.


Να το ξαναπούμε.Όταν γράφετε στην "Καθημερινή" για την Ακαδημία Πλάτωνος,  φροντίστε να έχετε όλα τα στοιχεία, για να μην αναρωτιέστε μετά γιατί ο κόσμος σας αγοράζει κύριως για τις συντατές του "Γαστρονόμου"...

Ο ελεύθερος χώρος το περσινό Καλοκαίρι, όταν φιλοξενούσε τους καλλιτέχνες

Σημείωση: Στον ίδιο χώρο γινόταν κάθε χρόνο ο Κλήδονας και πέρυσι η μεγάλη αντιφασιστική συναυλία με το Θανάση Παπακωνσταντίνου. Καταλαβαίνουμε, πόσο ενόχλησε! 

1 σχόλιο:

Γεωργία είπε...

Και μόνο που αναφέρεται στον Τεντόμα, του οποίου όλη η συνοικία γνωρίζει έργα και συμπεριφορές ,μας αρκεί για να πειστούμε πόσο ο επίμονος Αθηναιογράφος ,ο συνεπής ερευνητής της πόλης, με την σχεδόν ερωτική ματιά όπως του αρέσει να αυτοσυστήνεται στις συνεντεύξεις του, θέλει να αποκαταστήσει την τιμή της ανεπίσημης Αθήνας!!!!
Και επειδή ,όπως παραδέχεται αγαπά την Αθήνα!!!!! ας φροντίσει την αγάπη του να την μοιράζεται με ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά την Αθήνα μέσα από πραγματικές εικόνες καταστροφής που οι φίλοι του (δεν έχουν αφήσει λεπτό από το 1990 τα πόστα του Δήμου της Αθήνας) φροντίζουν να τις βλέπουμε εμείς οι απλοί δημότες καθημερινά.
Οτιδήποτε λοιπόν δημοσιεύεται από «φίλους» που διαφημίζονται από άλλους γνωστούς μας «φίλους» καθόλου δεν μας στενοχωρούν απλά μας κάνουν καχύποπτους τόσο πολύ ώστε να τους διαφημίζουμε όπως ακριβώς μας διαφημίζουν και αυτοί.
Τα τελευταία 5 χρόνια αγαπητέ εραστή της Αθήνας, εκπαιδευτήκαμε στις σοβαρές δημοσιογραφικές έρευνες και μπορούμε με μεγάλη ευκολία να αναγνωρίζουμε τα κοράκια, τα περιστέρια, και τα παπαγαλάκια,