9.09.2014

"25+ ΑΚΡΟ-πολίτες" στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων παρουσιάζει την ομαδική έκθεση εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών της ομάδας 25+ ΑΚΡΟ-πολίτες. Στην έκθεση συμμετέχουν με την καλλιτεχνική τους ιδιότητα 27 εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού με περισσότερα από 80 έργα.

Η πρώτη έκθεση «25 ΑΚΡΟ-πολίτες κατηφορίζουν», που φιλοξενήθηκε και πέρυσι στο κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, υπήρξε μια καλλιτεχνική συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον χάρη στην πολυμορφία της και τον εικαστικό της πλουραλισμό. Η επανάληψη του εγχειρήματος ύστερα από ένα χρόνο αποκτά νέα δυναμική και σημασία.


Το Μνημείο, η συνύπαρξη στην επαγγελματική τους καθημερινότητα και η εικαστική δημιουργικότητα δεν είναι πια οι μόνοι συνδετικοί κρίκοι της ομάδας. Η κοινή προσπάθεια, η εμπειρία και η πρακτική ενός χρόνου διαμόρφωσαν μια νέα συλλογική δυναμική.

Οι σχέσεις συνεργασίας μεταξύ τους αποτελούν αντικείμενο διαρκούς αναζήτησης. Οι ΑΚΡΟ-πολίτες είναι ενεργοί πολίτες, που μέσα από τη δική τους συλλογικότητα δημιουργούν έναν κοινό τόπο συνάντησης, εικαστικής έκφρασης, διάδρασης και διαλόγου με σκοπό να αναπτύξουν ισχυρούς δεσμούς τόσο μεταξύ τους όσο και με το κοινό, ώστε να αποκτήσει πραγματική ουσία η προσπάθειά τους.


Τα Εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 9/9 στις 20:00 στο κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136, Αθήνα

Στις 20:30 θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Η Αστερία του Ήλιου», του Αντώνη Χιώτη. Τα εγκαίνια θα πλαισιώσουν μουσικά η φλαουτίστα Κατερίνα Τσεντς, ο Remi και η μπάντα του, και ο Dj Ariel.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 9 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2014.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 17:00-21:00
Σαββατοκύριακο 11:00-14:00 και 14:00-21:00

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διοργανωθούν δύο μουσικές βραδιές:
· Σάββατο 13/9, 21:00: The Psycorders unplugged, με μουσική garage rock
· Σάββατο 20/9, 21:00: Dj Ariel + guests.


Επιμέλεια- σχεδιασμός
Νίκη Παπασπύρου, ιστορικός τέχνης
Σπύρος Νάσαινας, αρχιτέκτων

Γενικός συντονισμός
Φανή Μπούμπουλη, αρχαιολόγος
Παναγιώτα Πιτσιρή, γλύπτρια-συντηρήτρια
Κώστας Τσιριντουλάκης, μαρμαρογλύπτης

Φροντιστής
Παύλος Νιαούρης

Φωτογράφηση έργων
Μάρκος Τουφεκλής, Πέτρος Γεωργόπουλος

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Αλβέρτης Μιχάλης, Αλεξόπουλος Φρατζέσκος, Αρμάος Ιωσήφ, Αρφάνης Θεόδωρος, Βασιλάκης Εμμανουήλ, Βελαλοπούλου Ευριδίκη, Βουζιούρης Δημήτρης, Βουτσινά Μαριάννα, Γαβριήλ Παναγιώτης, Γεωργόπουλος Πέτρος, Ελευθερίου Βασιλική, Ζαχαρόπουλος Λάζαρος, Ζερβού Ελένη, Κοντονικολάου Γεώργιος, Μιχαλάκος Λεωνίδας, Νιαούρης Παύλος, Ντάλλας Κώστας, Πανόπουλος Ευάγγελος, Παπαδόπουλος Νίκος, Πιτσιρή Παναγιώτα, Σκαρής Ευάγγελος, Σωτηρόπουλος Άγγελος, Τουφεκλής Μάρκος, Τσιριντουλάκης Κώστας, Τσιτσιμπάκος Βασίλης, Φρανσουά Ματιέ, Χιώτης Αντώνης


Δεν υπάρχουν σχόλια: