7.07.2014

Κηρύσσει « πόλεμο» κατά της ανέγερσης του ΜΑLL της .. BlackRock, στον Κηφισό , ο Δήμος Περιστερίου

ΠΗΓΗ http://newsta.gr
Ένσταση κατά της ανέγερσης του Πολυκέντρου Πολιτισμού, Αναψυχής, Εμπορίου – Academy Gardens, επί της Λ. Κηφισού 60, ιδιοκτησίας ARTUME S.A. αναμένεται να καταθέσει άμεσα ο Δήμος Περιστερίου, όπως αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο στην προ ημερών  συνεδρίασή του.

Η ARTUME  είναι συμφερόντων  του πολυεθνικού οίκου BlackRock γνωστού από την ανάληψη του ελέγχου των ελληνικών τραπεζών.Η ανέγερση του  MALL , έχει δρομολογηθεί  , στο χώρο της πρώην Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη – κόμβος Λένορμαν και Κηφισού στα όρια των δήμων Αθήνας και Περιστερίου και θα στεγάσει 100 εμπορικά καταστήματα και αίθουσες αναψυχής σε 46.500 τμ.

Για το οικόπεδο προβλεπόταν  χρήσεις ελεγχόμενες και ήπιες, πράσινο δηλαδή κι αθλοπαιδιές, με παλιά εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας επάνω του, που έχουν κριθεί διατηρητέα και με αρχαία στο υπέδαφος του, αυτήν της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ. Το τεράστιας σημασίας για τις επιχειρήσεις του Περιστερίου και της ευρύτερης περιοχής , τέθηκε από  την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου» Αντωνίας Αθανασοπούλου.

Η κυρία Αθανασοπούλου  ενημέρωσε το Σώμα , για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε με το Σύλλογο Εμποροβιοτεχνών Περιστερίου . ‘Οπως είπε ,  υπάρχει ταύτιση απόψεων, ενάντια στη δημιουργία νέου εμπορικού κέντρου τύπου Mall στο οικόπεδο Μουζάκη.
Σύμφωνα με την κ. Αθανασοπούλου, πρόκειται για μία απόφαση, η οποία στρέφεται κατά του εμπορικού κόσμου και ειδικά κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κατά κύριο λόγο του Περιστερίου.
Στην σύντομη ομιλία της, εξάλλου, η κ. Αθανασοπούλου έριξε τα βέλη της, τόσο κατά του απερχόμενου Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, όσο και κατά του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, κατηγορώντας τους ότι με τις αποφάσεις τους «βάζουν πλάτη» υπέρ της ανέγερσης του εν λόγω εμπορικού κέντρου.
Πουλιάσης Απόλυτα σύμφωνος με την πρόταση περί ένστασης τάχθηκε και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Αλέξης Πουλιάσης.
Ο κ. Πουλιάσης , υπογράμμισε πως υπάρχουν πολύ σκληρά συμφέροντα που προωθούν την ανέγερση του συγκεκριμένου εμπορικού κέντρου, αλλά θα πρέπει ο Δήμος Περιστερίου να σταθεί στο πλευρό των μικροεπαγγελματιών της πόλης.
Σταυρούλιας
Να κατατεθεί άμεσα ένσταση πρότεινε και ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Αλέξης Σταρούλιας εκφράζοντας έτσι τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής με το αίτημα της «Αριστερής Κίνησης Περιστερίου» και των επαγγελματιών.
«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στραγγαλίζει την αγορά του Περιστερίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρούλιας.

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή Σ΄ανακοίνωσή της , η ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, επικεφαλής της οποίας είναι ο περιφερειακός σύμβουλος , Άγγελος Χάγιος , από τον περασμένο Φεβρουάριο είχε  καταγγείλει  ότι « όσα έχουν συμβεί από το 2009 που η ARTUME S.A  άρχισε να προωθεί ενεργά το επιχειρηματικό της σχέδιο στο χώρο της πρώην Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη – κόμβος Λένορμαν και Κηφισού στα όρια των δήμων Αθήνας και Περιστερίου, αποτελούν ένα ακόμη μνημείο εκτροπών των κυβερνήσεων της περιόδου με την αγαστή συνεργασία του δήμου της Αθήνας, ντυμένων το μανδύα της θεσμικότητας και της νομιμοφάνειας.
-          Κατεδαφίστηκε ο κεντρικός πυρήνας του βιομηχανικού συγκροτήματος σε μια νύκτα, χωρίς την έγκριση της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων που προωθούσε την κήρυξή του.
-          Εξαιρέθηκε από το ΠΔ (Απρίλιος 2013) μείωση των όρων δόμησης για την προστασία της ευρύτερης περιοχής του αρχαιολογικού χώρου της Ακ. Πλάτωνος, το Ο.Τ. – ιδιοκτησία της εταιρείας, για να μην υπάρξει συμμόρφωση με την επεξεργασία του ΣτΕ που ζητούσε μείωση και γι αυτό.
-          Δημοσιεύθηκε απόφαση των υπουργών ΠΕΚΑ – Μανιάτη και Καλαφάτη, στις 24/2/2014 για τη φωτογραφική κατά παρέκκλιση τοπική τροποποίηση των χρήσεων γης, μόνο στο συγκεκριμένο Ο.Τ., για να χωράει το νέο Mall.
Σύμφωνα με την ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ , η επένδυση αυτή στοχεύει
-          Στην εκμετάλλευση της άμεσης γειτνίασης με τον αρχαιολογικό χώρο της Ακ. Πλάτωνος – από όπου ανενδοίαστα αντλήθηκε ο τίτλος (Academy Gardens), του επενδυτικού σχεδίου, αλλά και το μελλοντικό Μουσείο της Πόλης των Αθηνών.
-          Στην εξαφάνιση της εμπορικής αγοράς της δυτικής Αθήνας, κυρίως του τέταρτου μεγαλύτερου δήμου του Περιστερίου, με τα 100 εμπορικά καταστήματα, καταστήματα και αίθουσες αναψυχής σε 55.000 τμ που προβλέπει το σχέδιο.
Η ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ καταγγέλλει τη θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου  Αττικής, με τις ψήφους των παρατάξεων Σγουρού και ΝΔ , επί της  Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων , της επένδυσης : “Δημιουργία Πολυκέντρου Πολιτισμού, Αναψυχής, Εμπορίου – Academy Gardens, επί της Λ. Κηφισού 60, ιδιοκτησίας ARTUME S.A.”, αυτήν τη φορά.
Όπως αναφέρει σ΄ανακοίνωσή της , ενέκριναν « την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Mall, ενώ εκκρεμεί στο ΣτΕ η απόφαση επί της προσφυγής κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής  κατά του ΠΔ που εξαίρεσε την ιδιοκτησία της εταιρείας από τη μείωση των όρων δόμησης. Προσφέρει ξεδιάντροπα τις υπηρεσίες της στην εκστρατεία πίεσης ακόμη και προς το ίδιο το ΣτΕ, στην οποία συμμετέχουν εκκωφαντικά έντυπα του οικονομικού και ημερήσιου τύπου.
Προηγούμενα, γνωμοδότησε θετικά και για την φωτογραφική αλλαγή των χρήσεων γης (έγγραφο 196482/28.1.2013). Υιοθέτησε το επιχείρημα της εταιρείας για «δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας» όταν οι εμπορικοί σύλλογοι της δυτικής Αθήνας υπολογίζουν ότι το επιχειρηματικό σχέδιο θα στείλει στην ανεργία 6.000 εργαζόμενους. Όταν το δημοτικό συμβούλιο Περιστερίου αποφάσισε ομόφωνα κατά»

Δεν υπάρχουν σχόλια: