7.07.2014

Διαμαρτυρία για το σχεδιαζόμενο εμπορικό κέντρο στο Γαλάτσι

         
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                  
            Γαλατσιώτισσα, Γαλατσιώτη,
            Για μια ακόμη φορά , μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς στοιχειώδη, προσχηματικό έστω, διάλογο και προβλεπόμενη δημόσια διαβούλευση, προωθούν σχέδια μετατροπής σε εμπορικό κέντρο της ολυμπιακής εγκατάστασης Γαλατσίου ( Παλαί), αδιαφορώντας για τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων της πόλης – περιοχής.

            Σε αντίθεση με τη προηγούμενη φορά, όπου το κυρίαρχο επιχείρημά τους ήταν το’’  κόστος συντήρησης’’, τώρα  θέλουν να ξεπουλήσουν για να πληρωθούν οι δανειστές της χώρας !.
             Γι αυτό ,άλλωστε, μετέφεραν την ιδιοκτησία του χώρου στο ‘’ Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου ‘’ ( Τ.Α.Ι.Π.Ε,Δ.) που μέσα από ….Διεθνή διαγωνισμό προσκαλεί τους …επενδυτές ‘’να ενοικιάσουν ( ! ) για 39 χρόνια το ‘’ παλαί ΄΄ που, κατά τα άλλα, θα παραμένει Δημόσιος χώρος!!
               Πρόκειται για εμπαιγμό .
               Δεν τους απασχολεί ότι  είναι αδύνατη, με νόμιμο τρόπο, η μετατροπή σε εμπορικό κέντρο της καθ υπέρβαση της νομιμότητας, χωροθτημένης για αθλητισμό και πολιτισμό εγκατάστασης.
               Ούτε οι, περί του αντιθέτου, κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις πρωθυπουργών (  Σημίτης, Καραμανλής),πλειάδας υπουργών και των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν ( Ε. Βενιζέλος, Φ.Π.Πετραλιά, Α.Ντινόπουλος…),και αναρρίθμητων κομματικών στελεχών – δημόσιων παραγόντων.
Ούτε, ότι η πόλη και η περιοχή στενάζει κυριολεκτικά από έλλειψη αθλητικών και πολιτιστικών χώρων. Βολεύονται με τη νεολαία μας παρκαρισμένη στις καφετέριες και επιλεκτικό στόχο των εμπόρων ελπίδας που στα χρόνια της Τρόικας και Μνημονίων, βλέπουν τις δουλειές τους να αυξάνονται κι αυτοί να αποκτούν μεγάλη οικονομική, κι όχι μόνο, δύναμη!
             Εχουμε χρέος να αντιδράσουμε στη διαπλοκή και στη παρακμή . Να τους διαμηνύσουμε ότι ‘’ είμαστε εδώ ‘’ ,ότι θα μας βρουν μπροστά τους υπερασπιζόμενους τις αξίες της αξιοπρέπειας, της ηθικής, του Ελληνικού φιλότιμου αλλά και της συνοχής της κατακερματισμένης τοπικής κοινωνίας, της υγείας των κατοίκων και του αύριο των παιδιών μας.
              Ως πρώτη προειδοποιητική πράξη εναντίωσης στο κατακαλοκαιριάτικο επιχειρούμενο  ’’ έγκλημα ‘’,στη συσπειρωμένη, για το σκοπό αυτό, πόλη μας  πραγματοποιούμε εκδήλωση – συναυλία διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στις 8,30 το απόγευμα  στο παληό τέρμα Γαλατσίου.
               Σε περιμένουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να τους σταματήσουμε .
    ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Δ.ΑΘΗΝΑΣ
                                  ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: