7.03.2014

Εκστρατεία προπαγάνδας καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΣτΕ

Για “εκστρατεία καταπτόησης του Σώματος” κάνει λόγο σε επιστολή του ο  πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρης Ρίζος, ρίχνοντας ευθύνες στα ΜΜΕ για σχόλια που αφορούν στις αποφάσεις του Δικαστηρίου.  

Ο κ. Ρίζος, απευθυνόμενος σε συναδέλφους του, με ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μιλά για οργανωμένη προπαγάνδα που στόχο έχει “να βλάψει την ελευθερία κρίσεως των δικαστών και τελικώς να προκαλέσει ανήκεστες βλάβες στο δικαιοδοτικό έργο του Δικαστηρίου και σαφή μείωση και απίσχναση της αξιώσεως των πληττομένων πολιτών για έννομη προστασία”.


Ο πρόεδρος του ΣτΕ απαντά με αυτό τον τρόπο στην κριτική για τις αποφάσεις του Μισθοδικείου που οδήγησαν σε αυξήσεις στους μισθούς των δικαστών, σε αντιδιαστολή με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας για τους ένστολους και άλλες ειδικές κατηγορίες πολιτών που δημιουργούν δημοσιονομικό κενό στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Ρίζος στην επιστολή του:

“Κατά την λήξη του δικαστικού έτους ευρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία καταπτοήσεως του Σώματος με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τηλεοπτικές εκπομπές και άλλα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Με αφορμή τις αποφάσεις του Μισθοδικείου και αιτία τις εσχάτως δημοσιευθείσες ακυρωτικές αποφάσεις του Δικαστηρίου. Η προπαγάνδα ασκείται κατά τρόπο οργανωμένο και δυνάμει μπορεί να βλάψει την ελευθερία κρίσεως των δικαστών και τελικώς να προκαλέσει ανήκεστες βλάβες στο δικαιοδοτικό έργο του Δικαστηρίου και σαφή μείωση και απίσχναση της αξιώσεως των πληττομένων πολιτών για έννομη προστασία. Πιστεύω ότι η επιχείρηση αυτή δεν θα ευδοκιμήσει. Διότι οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και οφείλουν και δύνανται να εγγυηθούν την προσδοκία των πολιτών ότι το δικαστήριο αυτό θα λειτουργήσει ως το τελευταίο καταφύγιό τους.

Με τις σκέψεις αυτές σας εύχομαι ένα καλό και δημιουργικό Καλοκαίρι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: