7.14.2014

Να ανοίξουμε τα κλειστά μαγαζιά, να συνδέσουν την Ακαδημία Πλάτωνος με τον Κεραμεικό και τον Κολωνό!

Το έργο κατεδάφισης των κτηρίων της Γ' Εφορείας στη Μοναστηρίου. Φώτο: Γιώργος Τσιόρβας
Από το ρεπορτάζ της "Εφημερίδας των Συντακτών" πληροφορηθήκαμε πως η  Artume διέθεσε, σύμφωνα με τη δήλωση της αντιδημάρχου Νέλης Παπαχελά το ποσό των 15.000 ευρώ για την κατασκευή των γηπέδων στη Σωτήρη Πέτρουλα, ως "ανταποδοτικό όφελος στην περιοχή" για το "μεγάλο έργο", το εμπορικό κέντρο που σχεδιάζει.

Την ίδια ώρα ενώ όλοι φορολογούμαστε πλέν από το πρώτο ευρώ, κάτι που εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει με μια επίσκεψη στο λογιστή του, η Artume, ζητάει εξαίρεση από την καταβολή φόρου για την ακίνητη περιουσία, ο οποίος μόνο για το 2009 ανέρχεται σε 5,4 εκατ. ευρώ! Κι όλα αυτά, ενώ η Artume ανήκει σε δύο κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας, στο fund MPGA και στη BlackRock, την επενδυτική εταιρεία που ελέγχει τις ελληνικές τράπεζες.... Προφανώς θεωρούν πως αρκεί η "πρόσβαση" και η "επικοινωνία" με το Πρωθυπουργικό Γραφείο για να υπάρχει αυτή η "προνομιακή" αντιμετώπιση, αρχικά, από το υπουργείο Οικονομικών και από το δήμο Αθηναίων.


Η κατάσταση αυτή οφείλει και πρέπει να ανατραπεί προς όφελος των πολιτών που βιώνουν τη φτωχοποίηση στην 4η Δημοτική Κοινότητα.

Στους "επενδυτές" της "εξαίρεσης" από την καταβολή φόρων, η πρόταση είναι απλή.  Ο δήμος Αθηναίων και η κυβέρνηση οφείλει να εντάξει την περιοχή σε πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την παραγωγή νέων θέσεων εργασίας. Η απήχηση που σημειώνει το Αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, μπορεί να είναι το σημείο αναφοράς για τη δημιουργία καταστημάτων, με την υποστήριξη της διοίκησης, γύρω από αυτό που θα είναι συμβατά με το χώρο.  Η, άδεια από επιχειρήσεις οδός Πλάτωνος,  μπορεί να αναπνεύσει εκ νέου. Η πεζοδρόμηση της οδού Μοναστηρίου, ως επέκταση της Σαλαμίνος θα συνδέσει την περιοχή με τον Κεραμεικό. Ομοίως, η πεζοδρόμηση της οδού Τριπόλεως θα φέρει πιο κοντά το Λόφο του Ιππίου Κολωνού με την κεντρική είσοδου του Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος. Ένας νέος τουριστικός προορισμός, που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε μια περιοχή με παγκόσμια εμβέλεια εξαιτίας του ονοματός της, είναι εφικτό να γίνει με απλές κινήσεις.

Άλλωστε, αυτή την πολιτική ακολουθείται στον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο. Γιατί, λοιπόν, εξαιρείται η Ακαδημία Πλάτωνος;



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

15.000 ευρώ!! Ξεπαραδιάστηκαν για τις τόσο σημαντικές υπογραφές της δημοτικής συναίνεσης.