6.08.2014

Συνέλαβαν τον Στέφανο Γανωτή επειδή ...διαμαρτυρήθηκε!

Η διαμαρτυρία και η απαίτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των πολιτών, τιμωρείται με σύλληψη!
Συνέβη χθες το βράδυ, όταν στο σταθμό Λαρίσης η αστυνομία συνέλαβε τον Στέφανο Γανωτή (και δικό μας Στέφανο) μετά από κλήση του σταθμάρχη. Το "έγκλημά του" ήταν ότι απαίτησε αποφασιστικά να προστεθεί νέο βαγόνι στην αμαξοστοιχία στην οποία οι άνθρωποι στοιβάζονταν στα ζώα.
Όταν μια γιαγιά λιποθύμησε ο Στέφανος έκανε το αυτονόητο για ενεργούς πολίτες. Προσπάθησε να σταματήσει το τραίνο, να μην φύγει δηλαδή, αν δεν μπει βαγόνι για τους ανθρώπους.
Η ενέργεια του είχε αποτέλεσμα. Βαγόνι μπήκε, ο κόσμος ανάσανε. Ο ίδιος όμως μπήκε στην κλούβα. Ο σταθμάρχης που μπορεί να ένιωσε πως απειλήθηκε η εξουσία του, κάλεσε την αστυνομία. Χωρίς μήνυση, μεταφέρθηκε στο τμήμα της Ομόνοιας όπου πέρασε όλο το βράδυ. Σήμερα το πρωί μεταφέρεται στην Ευελπίδων στον εισαγγελέα.
Ο Στέφανος Γανωτής με τη διαμαρτυρία του κατάφερε να φύγει το τραίνο με επιπλέον βαγόνι, ο ίδιος όμως τιμωρείται από το "κράτος" χωρίς να υπάρχει καν αδίκημα!

2 σχόλια:

ΕΛΕΝΗ είπε...

τελικά ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 15 Οκτωβρίου.....
2 απορίες μιας πρώην ξανθιάς:
1)οι υπόλοιποι επιβάτες που επωφελήθηκαν της κατάστασης για να ταξιδέψουν ανθρώπινα, τι έκαναν όταν αντιλήφθηκαν τη σύλληψη του κου Γανωτή;
2)Θα δεχτεί άραγε κάποιος από τους ευεργετηθέντες να καταθέσει υπέρ του στο δικαστήριο;

Ανώνυμος είπε...

Οι συλλογικότητες στις γειτονιές μας και ο καθένας ξεχωριστά, πρέπει να είμαστε εκεί στις 15 Οκτώβρη.
Η πολιτική της πυγμής εφαρμόζεται γενικευμένα και αποτελεί απειλή για κάθε ατομικό και συλλογικό δικαίωμα, ακόμα και το πιο στοιχειώδες, το πιο αυτονόητο.

Κ.Β.