6.12.2014

Ζητάει εξαίρεση η "επενδύτρια" Artume για να μην πληρώσει φόρο 5,4 εκατ. ευρώ!




"Ο επενδυτής  των 300 εκατ. ευρώ" ζητάει εξαίρεση από την καταβολή του  ειδικού φόρου ακίνητης περιουσίας! Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους έλληνες που πληρώνουν χαράτσια για να μένουν στα σπίτια τους και για να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους, η Artume που θέλει να φτιάξει στην Ακαδημία Πλάτωνος το εμπορικό κέντρο "Academy Gardens" εξακολουθεί να διεκδικεί να μην πληρώσει τον Ειδικό Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για τη χρήση του 2009. Ο φόρος αυτός ανέρχεται σε 5,4 εκατ. ευρώ μόνο για το συγκεκριμένο έτος.
Την ίδια ώρα λοιπόν που η   Artume  σε συμφωνία με το Δήμο Αθηναίων εμφανίζεται να κάνει "αγαθοεργίες" στη γειτονιά βάζοντας κάγκελα και μπασκέτες,

όπως αναφέρουν οι ορκωτοί ελεγκτές της pwc "η εταιρεία θεωρεί ότι η Εφορία και το Υπουργείο Οικονομικών θα αποδεχθούν την εξαίρεση της εταιρείας" από την καταβολή του φόρου. Σημειώνουμε πως μόνο για τη χρήση του 2009 το ποσό ανέρχεται σε 5,4 εκατ. ευρώ, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για τα επόμενα οικονομικά έτη ως το 2013.


Πρόκειται θυμίζουμε για την εταιρεία, της οποίας τα στελέχη της επικοινωνούν με το γραφείο του Πρωθυπουργού και λένε πως δεν θέλουν τίποτα άλλο, παρά την εφαρμογή των νόμων! Ως αποτέλεσμα της επιστολής αυτής είναι και η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού υπέρ της εταιρείας σε όλα τα επίπεδα.  Το θέμα είναι ποιος θα βάλει την υπογραφή του σε μια τέτοια απαλλαγή φόρου, σε τόσο υψηλό επίπεδο για τη θυγατρική της Blackrock.

Με την Artume έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Η  Artume στην έκθεσή της προς τους μετόχους αναφέρει πως "ο Ειδικός Φόρος Ακίνητης Περιουσίας υπολογίζεται ως το 15% της αντικειμενικής αξίας των οικοπέδων και κτιρίων των επενδύσεων σε ακίνητα". "Η αντικειμενική αξία είναι σημαντικά χαμηλότερη από τη λογιστική αξία των Επενδύσεων σε Ακίνητα" συνεχίζεται και καταλήγει πως "με βάση νομικές συμβουλές που έλαβε η  Εταιρεία είναι πιθανό η εφορία και το Υπουργείο Οονομιλών  θα διαπιστώσουν ότι η Εταιρεία απαλλάσσεται από το Φόρο".  Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί και αν , το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει απαιτήσει από την εταιρεία το φόρο, ώστε να προσφύγει στα δικαστήρια, όπως έχει το δικαίωμα η  Artume και να τον αμφισβητήσει. Για τους υπόλοιπους έλληνες αυτή είναι πάντως η διαδικασία...

 Τέλος αξίζει κανείς να σημειώσει την αναφορά των ορκωτών ελεγκτών για τον "επενδυτή των 300 εκατ. ευρώ" πως "η καθαρή θέση είναι αρνητική με συνέπεια να συντρέχουν οι προυποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 48 του κωδ.Ν2190/1920" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: