4.24.2014

Ποιος αμφβισβητεί το δικαίωμα της προσφυγής στο ΣτΕ;


Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στις 19.04.2014 στο www.capital.gr , με την υπογραφή του Δημήτρη Δελεβέγκου και τίτλο"<<Ξυπνάει>> το κίνημα των προσφυγών στο ΣτΕ". 


Και με την ιστορία να επαναλαμβάνεται, προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει υπάρξει και για τη σχεδιαζόμενη επένδυση, προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, στην Ακαδημία Πλάτωνος. Ωστόσο, η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο δεν εμποδίζει τη συνέχιση της αδειοδοτικής διαδικασίας και στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη τον Φεβρουάριο η υπουργική απόφαση για την αλλαγή χρήσεων γης. 

Ένα από τα βασικά ζητήματα που θέτουν οι προσφεύγοντες-όπως συνέβη και στο Βοτανικό- είναι ότι ο πολυχώρος που σχεδιάζεται στο πρώην εργοστάσιο Μουζάκη θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στον γειτνιάζοντα αρχαιολογικό χώρο και στο περιβάλλον της περιοχής. Βέβαια, η πραγματικότητα είναι ότι τον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος επισκέπτονται μόλις 1 στους 1.700 τουρίστες, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ. Όσον αφορά στην Ακαδημία Πλάτωνος, παραμένει μία από τις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες της Αθήνας. 




Πριν από 2 μήνες στις 22.02.2014 στην "Καθημερινή" με την υπογραφή του Δημήτρη Ρηγόπουλου δημοσιεύτηκε το άρθρο με τίτλο "Επενδύσεις και Συμβούλιο της Επικρατείας":

"Ο συνάδελφος Νίκος Ρουσάνογλου έγραφε προχθές στην «Καθημερινή» για τον επταετή αγώνα επενδυτικού ομίλου να κατασκευάσει εμπορικό κέντρο στη λεωφόρο Κηφισού. Αλλη μία προσφυγή στο ΣτΕ: γιατί να χτιστεί εμπορικό κέντρο σε οικόπεδο που απέχει 1,5 χιλιόμετρο από το αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος;"


Εκτός από  τις ομοιότητες στους τίτλους και στο νόημα των κειμένων εναντίον του δημοκρατικου δικαιώματος της προσφυγής  ο  στόχος είναι η πίεση στους δικαστές. Η υπόθεση έχει εκδικαστεί στο Ε Τμήμα με  7μελή σύνθεση και εκκρεμεί η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων και η επί της ουσίας κρίση για την υπόθεση.

Το ερώτημα είναι, αν το κάνουν, από μόνοι τους οι συντάκτες, ή είναι απαίτηση των ΜΜΕ στα οποία εργάζονται, δηλαδή του www.capital.gr και της Καθημερινής.

'Η, αν γίνονται όλα αυτά, αν αγνοιά των εκδοτικών ομίλων  για λογαριασμό κάποιου τρίτου...

2 σχόλια:

jeta είπε...

Δεν ξέρω για το πόσο οι γνωστοί για την δημοσιογραφία τους κειμενογράφοι είναι ικανοί να πιέζουν το ΣΤΕ,(λετε οι δικαστές να μην τους γνωρίζουν από άλλες "έρευνες"??? ...
αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι που οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν τι γράφουν και ως εκ τούτου αφήνουν απροστάτευτη την ιδιότητά τους...
Δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν τι τους δίνουν να γράφουν...και χάνονται όταν προσπαθούν να το αναλύσουν οι ίδιοι..
Η αλήθεια είναι ότι χρειάζονται λίγο φροντιστήριο...

Ανώνυμος είπε...

Τα "πληρωμένα" παπαγαλάκια των εταιρειών δίνουν ρεσιτάλ υποταγής στα αφεντικά, φθάνοντας να αμφισβητήσουν ευθέως το τελευταίο σύνορο της δημοκρατίας. Και άντε ο εν λόγω κύριος που θέλει να ονομάζεται "δημοσιογράφος", το Μέσο ομως στο οποίο γράφει τάσσεται επίσης υπέρ της κατάργησης των δημοκρατικών ελεθευριών των πολιτών;