5.21.2012

Αποφασίζουν σήμερα Εμπορικό Κέντρο στην Ακαδημία Πλάτωνος

πηγή: "Ελεύθερος Τύπος"

Προβληματισμό προκαλεί η σπουδή με την οποία προωθείται τροποποίηση στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση μεγάλης εταιρείας για τη δημιουργία πολύκεντρου στο χώρο του Μουζάκη στην Ακαδημία Πλάτωνος. Σήμερα, η Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας συνεδριάζει  προκειμένου να εγκρίνει τις τροποποιήσεις για τον εν λόγω χώρο. Εάν ο ΟΡΣΑ δώσει την έγκρισή του, θα ανεγερθεί έαν εμπορικό κέντρο το οποίοα θα έχει αυλή τον αρχαιολογικό χώο, επένδυση η οποία υπολογίζεται σε 350 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία που θέλει να κατασκευάσει το πολύκεντρο υποστηρίζει πως η ανέγερσή του θα τονώσει την τοπική οικονομία, καθώς θα δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασίας, κατά την ανέγερσή του και 1.600 μόνιμες θέσεις κατά τη λειτουργία του. Ωστόσο, για το θέμα αντιδρούν έντονα κάτοικοι και φορείς της περιοχής, οι οποίοι υποστηρίζουν πως οι τροποποιήσειε γίνονται έπειτα από πολιτικές πιέσεις της κυβέρνησης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που μάθαμε την εταιρεία ας δημοσιευθούν και τα ονόματα της επιτροπής.Ειδικά των συνδικαλιστών και του κόμματος οπου ανήκουν.
Ετσι για να πληρωθούν.Τί , μόνο απο τις επιτροπές θα πληρώνονται??
Η 17η Ιουνίου πλησιάζει..
Σταύρος.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, να μάθουμε πόσες και τι είδους θέσεις εργασίας (μόνιμες, εποχικές, τριήμερο, διήμερο, με την ώρα;) υπάρχουν σήμερα στο RIVER WEST στην Κηφισού, πριν τον κόμβο προς Αιγάλεω και στο άλλο της Πειραιώς, πριν τον κόμβο με τη Χαμοστέρνας (μανία έχουν οι επενδυτές με τους κόμβους. Κύριο κριτήριο για να φυτεύουν εμπορικά κέντρα).