12.29.2011

Φωτιά στο πάρκο χθες το βράδυ

Το υπαίθριο θέατρο στο κέντρο του Πάρκου. Φώτο : Γιώργος Τσιόρβας

ΝΕΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Ένα πολύ περιέργο περιστατικό συνέβη χθες βράδυ στο Πάρκο. Το Συνεργατικό Καφενείο (Μοναστηρίου & Τηλεφάνους) ήταν γεμάτο και ένα γλέντι με αφορμή ένα πιάνο είχε στηθεί. Αίφνης, κι αφού μάλλον είχαν περάσει τα μεσάνυχτα, μια φωτιά ξεπήδησε από το πάρκο. Αμέσως, και ευτυχώς, οι παριστάμενοι που είδαν τις φλόγες κάλεσαν την αστυνομία και την πυροσβεστική. Η φωτιά ήταν μικρή και ξεκίνησε στο βαθούλωμα του πάρκου, δίπλα στα απομεινάρια από τους φοίνικες. Το περιπολικό ήρθε αμέσως και οι αστυνομικοί κατέβηκαν στο χώρο, ενώ δεν χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής.

Θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος πως η φωτιά τοποθετήθηκε από ανθρώπους που ήθελαν να ζεσταθούν. Όμως, το ενδιαφέρον είναι πως μια ομάδα 6 ατόμων μπήκε στο πάρκο, και αμέσως μόλις ξεκίνησε η φωτιά, έφυγαν με αυτοκίνητο.

Έχει άραγε αυτό το περιστατικό σχέση με τα έργα που είναι σε εξέλιξη στην Ακαδημία Πλάτωνος; Θέλουν κάποιοι να στείλουν "μήνυμα" πως είναι ενοχλημένοι από τη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση στον αρχαιολογικό χώρο. Όσα έγιναν τα τελευταία 3 χρόνια "χάλασαν" σχέδια και άλλες ισορροπίες. Ή πάλι ήταν μια προσπάθεια για να κλείνει τη νύχτα το πάρκο; Η απάντηση ήρθε από τους πολίτες που ήταν ξανά στο πάρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: