3.16.2011

Το "νέο σχολείο" βάζει λουκέτο στο σχολείο...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟ "ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ" ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 66ου Γυμνασίου Αθηνών διοργανώνει την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011, στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης για τα ζητήματα της συγχώνευσης των σχολικών μονάδων και το "Νέο Σχολείο" που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Στην εκδήλωση έχουν καλεστεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι από • την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) Αθήνας • την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας • την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Αθηναίων Επειδή η προώθηση αλλαγών στην εκπαίδευση των παιδιών μας αφορά άμεσα το μέλλον τους, πιστεύουμε πως η ενημέρωση των γονιών είναι δικαίωμα και υποχρέωση ταυτόχρονα.
Για το Σύλλογο Ο πρόεδρος Ηλίας Βάσσος
Ο γ. γραμματέας  Γιώργος Κόλλιας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ας έχουμε κι αυτά υπόψη μας:
“ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σύμφωνα με το νόμο του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», για την εκπαίδευση οι διορισμοί των εκπαιδευτικών, η επεξεργασία του προγράμματος και οι λειτουργικές δαπάνες, «περνούν» στους δήμους.

Έτσι :

1. Οι δαπάνες που «περνούν» στους δήμους, αναπόφευκτα θα καταλήξουν στις πλάτες των δημοτών, που θα κληθούν να πληρώσουν μέσω των ανταποδοτικών τελών αυτές τις δαπάνες.

2. Τα αναλυτικά προγράμματα θα προσδεθούν στις ανάγκες των επιχειρήσεων – χορηγών αφού η συντήρηση και η ανάπτυξη των σχολείων θα εξαρτώνται άμεσα από τη «ζήτηση» των εκπαιδευτικών τους «προϊόντων».

3. Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών θα γίνουν κανόνας αφού έτσι ο δήμος θα μπορεί να πετυχαίνει χαμηλότερο κόστος λειτουργίας των σχολικών μονάδων

4. Συνέπεια των παραπάνω θα είναι να δημιουργηθούν σχολεία πολλών ταχυτήτων, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε δήμου (ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ήδη υπερχρεωμένος)



Το Υπουργείο αποφάσισε τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις περίπου 2.000 σχολείων (για το Μαρούσι συγχωνεύονται το 9ο δημοτικό με το 17ο δημοτικό στην περιοχή του Νέου Τέρματος), χωρίς οι δήμοι να έχουν αποφασιστικό ρόλο, αυξάνοντας τους μαθητές της κάθε τάξης και δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς (μετακίνησης, ασφάλειας, μάθησης κ.α.).

Στα υπόλοιπα σχολεία - «στρατόπεδα» θα μαζευτούν οι πλέον αδύνατοι μαθητές, σε ασφυκτικά γεμάτες σχολικές αίθουσες, με απελπισμένους εκπαιδευτικούς που για να έχουν δουλειά θα προσπαθούν να επιβληθούν σε ένα «λούμπεν» μαθητικό δυναμικό, με ένταση της αυταρχικής εκπαίδευσης, στενά επαγγελματικών δεξιοτήτων με αποτέλεσμα, η γενική παιδεία θ` αποτελεί σύντομα παρελθόν).

Η πνευματική εξαθλίωση του μαθητή περνά μέσα από τη κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση του εκπαιδευτικού.



kontrastonkairo

Ανώνυμος είπε...

Eδώ θάψανε - κυριολεκτικά και μεταφορικά- το πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου. Στο σχολείο του σήμερα θα κολώσουν αυτοί;