9.16.2009

Παιδιά και αυτοκίνητα !


Πρωί και τα φορτηγά τρέχουν με τρελές ταχύτητες δίπλα στο πάρκο. Στην Ευκλείδου και στην Αίμωνος, πριν τα σχολεία γεμίσουν με τους μαθητές , δυσκολεύεσαι να περάσεις εξαιτίας των οχημάτων που μεταφέρουν τα παιδιά. Φανταστείτε να υπήρχε και η Νομαρχία.
Ευτυχώς, μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων , το έργο "πάγωσε". Τώρα όμως , αφού η νομαρχία "πήρε" τη Διπλάρειο Σχολή πρέπει με τη σειρά της να δώσει το οικόπεδο στο ΟΣΚ και να κατασκευαστεί άμεσα το νηπιαγωγείο.

----
Η φωτογραφία είναι περσινή , όταν τέτοια εποχή "συνυπήρχαν " μπουλντόζες και παιδιά. Πριν τις κινητοποιήσεις των κατοίκων...

3 σχόλια:

jeta είπε...

Η κατάσταση θα ήταν αφόρητη σε αυτόν τον ταλαιπωρημένο δρόμο ,την Αίμωνος ,με την εγκατάσταση του Διοικητηρίου της Νομαρχίας.
Όμως, δυστυχώς δεν είναι μόνο η Νομαρχία που θέλησε να έλθει να χωθεί σ’ αυτό το σημείο. Το πρόβλημα του ιδιωτικού σχολείου του ΓΙΑΝΝΗ του ΦΡΑΓΚΗ που χώθηκε δίπλα στην παλιά Λακωνική, εξακολουθεί να υφίσταται με την ανοχή ολων μας ,και περισσότερο ολων όσων γειτονεύουν με τα τρία σχολικά της συγκροτήματα ,έκτασης 2.500 χιλ .τ.μ όπως διαφημίζεται απο το συγκεκριμένο ιδιωτικό στο site του. Αναφέρεται ,σε ένα στόλο από ασφαλή σύγχρονα και πεντακάθαρα ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία, τα οποία μεταφέρουν τους μικρούς μαθητές ,όμως κάνει λόγο για 700 τ.μ εξωτερική παιδική χαρά, αδιαφορόντας όμως για την έλλειψη χώρων στάθμευσης τους. Όλα φυσικά πετρελαιοκίνητα.Οι οδηγοί του, με θράσος, τα παρκάρουν μπροστά απο τα σπίτια μας ,με αναμμένες τίς μηχανές τους ,μέχρι την αναχώρηση προς μεταφορά των μικρών μαθητών.
Ο πεζόδρομος της Αγίου Ανδρέου χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης των αυτ/των του προσωπικού του και των ιδίων των ιδιοκτητών ,και φυσικά και για την διέλευση των λεωφορείων του. Σ’ ολο το μήκος της Αγίου Ανδρέου υπάρχουν δένδρα, αλλά φυσικά κάποιοι άλλοι φρόντισαν (κάτοικοι) και όχι η ιδιοκτησία για να πρασινίσει το τσιμεντένιο του συγκρότημα. Το πράσινο στην αυλή του παιδικού του σταθμού το εχει αντικαταστήσει με χλοοτάπητα!!!!
Χθες διαπίστωσα και κάτι άλλο, το οποίο δύσκολα χωνεύεται. Εχει τοποθετήσει κορύνες δεξιά και αριστερά της εισόδου επι της οδού Αίμωνος , βιδωμένες παρακαλώ επι του οδοστρώματος ,και σε μεγαλύτερο πλάτος από αυτή της εξωτερικής εισόδου. Σιγά-σιγά και με τον απαράδεκτο αγενή τρόπο των οδηγών του θα παρκάρουν και μέσα στα σπίτια μας!!!!!!
Σαν γείτονας του ιδιωτικού ιδιοκτησίας Γιάννη Φραγκή και αισθανόμενη την προκλητική αδιαφορία και την περιφρόνηση για ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο θα προσπαθήσω να μάθω ποιος ευθύνεται για την εικόνα της γειτονιάς μου. Απορία μου είναι ,ποια ηταν η αρμόδια επιτροπή η οποία έκανε την αυτοψία για να πάρει άδεια λειτουργίας και άδεια καταλληλότητας ένα ιδιωτικό σχολείο με ελλιπείς κτιριακές υποδομές.

Ανώνυμος είπε...

17-08-2009: Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Αθηναίων για τη διάκριση της ταινίας “Ακαδημία Πλάτωνος”
Με αφορμή τη σημαντική διάκριση της ταινίας "Ακαδημία Πλάτωνος" στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο στην Ελβετία, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης απέστειλε στους συντελεστές το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα.


"Η ταινία "Ακαδημία Πλάτωνος" κατακτώντας τρία κορυφαία βραβεία στο έγκριτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο μας έκανε υπερήφανους. Το ερμηνευτικό βάθος του Αντώνη Καφετζόπουλου, η κοφτερή σκηνοθετική ματιά του Φίλιππου Τσίτου, το ευφυές σενάριο του Αλέξη Καρδαρά, αλλά και η σκληρή δουλειά όλων των συντελεστών της ταινίας, έδωσαν αναμφίβολα ανάσα αισιοδοξίας και μια υπόσχεση ανάτασης στο αύριο του κινηματογραφικού πολιτισμού μας. Θερμά συγχαρητήρια!!!!
Και σε εκείνον συγχαρητήρια γιατί απλά η γειτονιά μας έγινε περισσότερο γνωστή.
Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Ανώνυμος είπε...

Στη Δράμα υποψήφια ΠΑΣΟΚ είναι η κόρη του πρώην βουλευτή κ. Κεφαλίδη, Χαρά Κεφαλίδου.
Μακριά από Αθήνα για να μην γίνει Δράμα.
Kάτοικος Αίμωνος