7.15.2009

«Όχι» στον Καραγκιόζη , «ναι» στη REDS;


Στο αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος δεν επιτρέπονται οι παραστάσεις του Καραγκιόζη . Εξ ου και αυτές γίνονται τις μέρες έξω από το πάρκο, , δίπλα στην κεντρική είσοδος στηn οδό Δράκοντος. Την ίδια ώρα δεν προκαλεί την ίδια αγανάκτηση η προοπτική ανέγερσης του 5όροφου κτιρίου της REDS μόλις μια ανάσα από την Ιερά Οικία του Ακάδημου . Η εταιρεία πιστεύει πως θα συγκεντρώσει περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ από την ανέγερση του, όπως δήλωσε η διοίκηση της στη γενική συνέλευση της εταιρείας, αν και σύμφωνα με τον υφυπουργό εσωτερικών Στ. Καλογιάννη διατάχθηκε η διακοπή των οικοδομικών εργασιών..,


Διαβάζουμε στην «Ελευθεροτυπία πως η Γ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων αμύνθηκε σθεναρά στο σχετικό αίτημα του δήμου Αθηναίων για πολιτιστικές εκδηλώσεις , με επιχειρήματα αξιοζήλευτα και σίγουρα πρέπει να αγκαλιαστούν από την επιτροπή κατοίκων:
«Ο αρχαιολογικός χώρος τελεί υπό γενική ανασυγκρότηση στο πλαίσιο Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων και δεν προσφέρεται για εκδηλώσεις. Επιπλέον σ' αυτόν διατηρούνται σημαντικότατα αρχαία κατάλοιπα (η πρωτοελλαδική αψιδωτή οικία που θεωρείται του ήρωα Ακάδημου, η "Ιερά οικία" γεωμετρικών χρόνων, ένα περίστυλο κτίριο του 4ου αι. π.Χ. που ταυτίστηκε με παλαίστρα και τα κατάλοιπα αρχαίου γυμνασίου των ρωμαϊκών χρόνων), μερικά εκ των οποίων το βράδυ μπορούν να καταστούν επικίνδυνα για τους επισκέπτες».

Με αυτή και μόνο την τοποθέτηση η Γ’ Εφορεία πρέπει να διακόψει άμεσα τα σχέδια της REDS . Διότι αν ο Καραγκιόζης δεν είναι δυνατόν να «χωρέσει» στο πάρκο , εξαιτίας της ενοποίησης και της σπουδαιότητας της Ιεράς Οικίας του Ακάδημου, τότε πως γίνεται αποδεκτό , το υπό σχεδιασμό, σχεδιασμό 5όροφο κτίριο της REDS, ακριβώς από πάνω της;

REDS: Έσοδα 50 εκατ. ευρώ από την Ακαδημία Πλάτωνος

Η θυγατρική της ΕΛΑΚΤΩΡ , στην οποία συμμετέχει η οικογένεια Μπόμπολα, πάντως θεωρεί πως θα κατασκευάσει το κτίριο της παρά το γεγονός ότι διατάχθηκε σύμφωνα με το υπ. Εσωτερικών, η διακοπή των οικοδομικών εργασιών! Όπως διαβάζουμε στο www.euro2day.gr «κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. η διοίκηση της εταιρίας έκανε την εκτίμηση ότι η Reds είναι δυνατόν να εξασφαλίσει περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ από την πώληση του κτιρίου γραφείων που σχεδιάζει να αναγείρει στην Ακαδημία Πλάτωνος»

Εσωτερικών: Διακόψαμε την άδεια

Θυμίζουμε πως ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Στ. Καλογιάννης , απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Α. Φιλίνη, Π. Κοροβέσης, Θ. Δρίτσας)
είπε πως «σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων, με επείγον σήμα της προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, διατάχθηκε η διακοπή των οικοδομικών εργασιών, διότι μετά επανέλεγχο του φακέλου διαπιστώθηκε ότι αυτή εκδόθηκε χωρίς έγκριση της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και με ασάφειες και παραλείψεις στο τοπογραφικό διάγραμμά της».

Τι ισχύει; Ο νόμος, ή η υπόσχεση της REDS στους μετόχους της;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Συμπαράσταση και σε εκείνους που φρόντισαν να γνωστοποιήσουν την υποβάθμηση της Ακαδημίας του Πλάτωνα μέσα απο τις δημοσιεύσεις τους στον τύπο. Αναφέρομαι στους άδικα απολυμένους δημοσιογράφους του Ελεύθερου τύπου.
Θέλουμε να δικαιωθούν και να βρεθεί η λύση που τους πρέπει.
Γιατί υπάρχει και μια παροιμία που λέει «Ό,τι ακούς στη γειτονιά σου, πάντεχε και στα δικά σου.

Γεωργία