11.02.2008

Σήμερα συναυλία, προσεχώς νηπιαγωγείο

Η μεγάλη μέρα για τη γειτονιά μας έφτασε. ΟΛΟΙ κατεβαίνουμε στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.Η συναυλία αυτή με τους Διονύση Τσακνή και Χρήστο Θηβαίο δεν είναι παρά μόνο ένα δείγμα γραφής των πραγμάτων που μπορούμε να κάνουμε.

Διαμαρτυρόμαστε!
ΟΧΙ στα κτίρια της νομαρχίας Αθηνών

Απαιτούμε!
Το οικόπεδο Ευκλείδου- Αίμωνος- Δημοσθένους για το 130ο νηπιαγωγείο

Θέλουμε !
την ιστορία της περιοχής και όχι την υποβάθμισή της!

προσωρινή επιτροπή κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος

43 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα συναυλία.
Αύριο νηπιαγωγείο.
Προσεχώς Η Ακαδημία Πλάτωνος αναβαθμισμένη χαρίζει τις ομορφιές της στην Αθήνα και την Ελλάδα.
Ο αγώνας είναι εδώ στα χέρια μας.
PETER.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ Ε;;;

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΜΑΣ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΕΡΩ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΡΙΤΟΙ.

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Κυριακή 2.11.08 08:15

Ανώνυμος είπε...

Είπαμε, αυτή η συναυλία, η μεγαλύτερη απ' ότι θυμάμαι που έγινε ποτέ μέσα στον ιστορικό χώρο της Ακαδημίας του Πλάτωνα είναι μόνο η αρχή ενός γενικότερου συντονισμού, πέρα από χρώμα και ιδεολογικο πολιτικές διαφορές. Ο καθένας δικαιούται να πιστεύει (ή να μην πιστεύει) όπου θέλει. Ο τόπος μας όμως μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ! Όλοι σήμερα στη συναυλία κι από αύριο όλοι στους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο. Δυνατά μπροστά!

Ανώνυμος είπε...

Mηπως σταματησαν να δουλευουν τα λατομεια του μαρκοπουλου ,μηπως σταματησαν να χτιζονται βιλες στα καμμενα ,μηπως εγινε καμια αναδασωση στην παρνηθα καιδεν το ξερω?πρεπει να φυγουμε απο τα στενα ορια της γειτονιτσας μας ο καθενας και να ασχοληθουμε οπως κανουν λιγοι με ολο το λεκανοπεδιο!Εσεις ξυπνησατε μολις ενοχλησαν λιγο το στενο τριγωνακισας Ευκλειδου και Αιμωνος ,κουβεντα ομως ολο τον καιρο για τοσα μυρια προβληματα που εχει η αττικη!!!
Ετσι ομως θα μας ξεχασουν και αλλοι .Η ιστορια πληρωνει και πληρωνει καλα
Δημητρης

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη , ο καθένας θέλει τις αφορμές του να ξεκινήσει.
Από την άλλη δεν ξέρεις τί τρέλλα κουβαλάει ο καθένας και σε τι κινητοποιήσεις συμμετέχει.
Όταν κάηκε η Πάρνηθα πειρ'αχτηκε και η γειτονίτσα μας όπως αποκαλείς. Άτομα γνωστά σε μένα τρέχανε την επόμενη μέρα στην περιφρούρησή της. Και αν δεν κάνω λάθος πρέπει να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να μπορέσει να γίνει αναδάσωση. Να δοθεί ο χρόνος στο δάσος να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του.
Δημήτρη αν νομίζεις ότι οι ενέργειές μας είναι τελείως ατομικιστικές ευχαριστούμε που μας το επισημαίνεις και μας βελτιώνεις.
Αφού είσαι τόσο κινητοποιημένος και ευαισθητοποιημένος περιμένουμε από εσένα να μας ενημερώνεις πού και πότε γίνονται ανάλογες κινητοποιήσεις για να συμμετέχουμε.
Αναμένουμε νέα σου.
Εννοείται ότι για σήμερα δεν χρειάζεται να μας ενημερώσεις γιατί είμαστε "κλεισμένοι"

Μία αναίσθητη πολίτης του 4ου Διαμερίσματος και πιο συγκεκριμένα του τριγώνου Αίμωνος - Ευκλείδου - Δημοσθένους

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη,
Ολοι έχουμε το μερίδιο της ευθύνης μας σε αυτά που περιγράφεις.Με τις επιλογές μας ,κυρίως τις πολιτικές, και με τον ωχαδερφισμό μας.Αλλά αυτή είναι μία πολύ μεγάλη κουβέντα που συνήθως όταν γίνεται δεν οδηγεί πουθενά. Απλά δέξου ότι η Ελληνική κοινωνία αλλάζει πολύ αργά και πρέπει κάτι να κάνουμε για να γίνουμε χρήσιμοι και να αλλάξουμε αυτές τις ντροπές που ζούμε.ΚΡΑΤΥΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κρατύλε οφείλω να σε ευχαριστήσω για τον τρόπο που απάντησες γιατί εμένα μου βγήκε πιο πολύ τσαντίλα.
Όμως ο θυμός είναι κακός σύμβουλος.Όταν απαντούσα νωρίτερα, είχα στο μυαλό μου όλες τις κοροϊδίες και υποσχέσεις που παίρναμε. Εγώ είμαι γέννημα θρέμμα της περιοχής, οι γονείς μου από το
'50 που η περιοχή ήταν ακόμη... εκτός σχεδίου πόλης και το πρώτο σπίτι που χτίσαμε ήταν παράνομο. Όπως άλλωστε όλη η περιοχή.
Όταν η ασφαλτόστρωση σταματούσε στην Πλάτωνος και μαζί της η αποχε΄τευση. Ας μη μιλήσω καλύτερα για τα φρεάτια ομβρίων υδάτων που ποτέ δεν έφτασαν κάτω από την Τηλεφάνους. Και σε κάθε πλημμύρα κάνουμε κανόε καγιακ για να πάμε και να φύγουμε από τα σπίτια μας.Ακόμα και τώρα στο 2008. Και ως τώρα τα καταπίνουμε. Διαμαρτυρόμαστε αλλά γραφόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Ο δημητρης εχει δικιο.Και ο κρατυλος .Παλι καλα που εχει αρχισει η ομφαλοσκοπηση .Αν ομως καποιο πρωινο οπως τοσα αλλα που χασαμε ,δουμε το κτιριο της νομαρχιας να ξεπροβαλλει τοτε οι αορατοι εχθροι μας θα χουν τελειωσει και τα φυκια θα ναι παλι μεταξωτες κορδελες .ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ
Δημητρα συνεχεια στη τσιτα εισαι!
ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Δήμητρα,
Θα μπορούσες να είσαι η κόρη μου γιατί εγώ το '52 εδώ γεννήθηκα. Και εδώ ζούσανε οι παππούδες οι γονείς και οι θείοι μου.Που όλοι πήρανε τις οικογένειές τους και έφυγαν.Θυμάμαι ότι παίζαμε έξω (ήταν συρματοπλεγμένο τότε) από το σημερινό πάρκο κρυφά από τους γονείς μας.Βλέπαμε τις παρατημένες σαρκοφάγους και προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε στους απορημένους αρχαιολάτρες τουρίστες γιατί ο χώρος είχε αυτά τα χάλια και δεν ήταν επισκέψιμος.Πραγματικά η ζωή στην Ελλάδα αλλάζει πολύ αργά. Αναρωτιέμαι αν θα μάθουμε ποτέ από τις ανακοινώσεις της αρχαιολογίας πως ήταν η πόλη,η Ακαδημία, ποιά είναι τα ευρήματα στην ευρύτερη περιοχή και αν θα γίνει ποτέ σε αυτή τη ζωή η ενοποίηση με το λοιπό ιστορικό πάρκο.
ΚΡΑΤΥΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Και τι περίμενες από τους παπάδες .Πάντα πίσω η εκκλησία.
Αντίδραση γιατί δεν έχει κέρδος?Κέρδη μόνο στο Βατοπέδι.

Ανώνυμος είπε...

Αν ισχύει το σχόλιο του φίλου για τον ιερέα του Αγίου Τρύφωνα.
Προφανώς και ο παπάς δεν γνωρίζει τις συγκεκριμένες συνθήκες για το έργο που ευαγγελίζεται η Νομαρχία, για τους κινδύνους ασφάλειας των μικρών παιδιών.
Λυπούμασυε που η λογική της Εκκλησίας σε θέματα περιβάλοντος θυμίζει σε πολλά λογικές real estate!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ομφαλοσκόπηση.
Απλά κοιτάς κατ' ευθείαν την πραγματικότητα. Που η πραγματικότητα λέει ότι η γειτονιά αφέθηκε στην μοίρα της.
Κανένας (εννοώ από τους αρμόδιους) δεν αντέδρασε όταν η μεγάλη της υποβάθμιση άρχισε την δεκαετία του '70. Οταν άρχισαν με την μέθοδο της αντιπαροχής να χτίζονται ντουλάπες σε στενούς δρόμους χωρίς σεβασμό στο παρελθόν και να στριμώχνονται σχολεία χωρίς προαύλια και υποδομές και χωρίς καμία πρόβλεψη για το μέλλον.
Σήμερα πιά το μόνο που έχει μείνει διαθέσιμο για την αναβάθμιση της περιοχής είναι το πάρκο της Ακαδημίας.Το οικόπεδο της νομαρχίας είναι η αρχή .Εχουμε πολλή δουλειά ακόμα αν θέλουμε να βελτιώσουμε τις ζωές μας.
ΚΡΑΤΥΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Και κανένας Κρατύλε να μην επιτρέψει σε αυτούς που εμφανίζονται κάθε 4 χρόνια να μας κοροιδεύει.Μπες στις ιστοσελίδες όλων των υποψήφιων δημάρχων να δεις τι λένε για τον Πλάτωνα.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις με πληροφόρησαν ότι ο εφημέριος του Αγ.Τρύφωνα στο κύρηγμά του της Κυριακής τάχθηκε στο πλευρό της νομαρχίας λέγοντας ότι το διοικητήριο πρέπει να γίνει για να αναβαθμιστεί η περιοχή μας.
Είναι αλήθεια?
PETER.

Ανώνυμος είπε...

Το βατοπαιδι μην ξεχναμε ποιοι μπλεχτηκαν συγκεκριμενοι πολιτικοι παπαδες λαμογια χρυσα παιδια του καπιταλισμου .οτι πιο συντηρητικο ,μαυρο και νεοδεξιο υπαρχει!
Κατερινα

Αντιγόνη Σοφοκλέους είπε...

Κάποιοι δεν συμφωνούν υπερβαίνοντας ρόλο και σχήμα.
Αναφέρομαι στον ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Τρύφωνα. Στο κήρυγμά του της Κυριακής 2/11 κάλεσε τους εκκλησιαζόμενους να μη συμμετάσχουν στη συναυλία. Κάνοντας το μαύρο - άσπρο μίλησε για "συμφέροντα που κρύβονται από πίσω"!! Ναι πάτερ, κρύβονται τα συμφέροντα των παιδιών μας, της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Υπεραμύνθηκε της ανέγερσης του κτιρίου της Νομαρχίας με επιχειρήματα περί ανάπτυξης της περιοχής: "θα ανοίξουν νέα μαγαζιά και σουβλατζίδικα"!!! Τελικά,μήπως οι λογικές του REAL ESTATE έχουν πολλά ερείσματα στην εκκλησία μας;
Αν ο συγκεκριμένος ιερέας υπόκειται σε έλεγχο όσον αφορά τα θέματα που απασχολούν τα κηρύγματά του, περιμένουμε να το δούμε στην πραξη.
Αντιγόνη Σοφοκλέους

Δημήτρης Βλαχόπουλος είπε...

Είμαστε γείτονες και είμαι μαζίσας.
Συμμετέχω και εγώ στον αγώνα με το δικό μου ιστολόγιο:

http://dcorfu.blogspot.com/2008/11/blog-post_9635.html

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΕΙΣΤΕ !ΑΜΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ
κατερινα

Ανώνυμος είπε...

Βλεπω οτι στα blogs το πρωτο πραγμα που εχετε ειναι ηιδιοτητα σας .Κρατυλε ,πλατωνα τωρα δεν σας πειραζει η εχετε επιλεκτικη μνημη?????
Νικος Συνταιδης

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ .ΒΡΗΚΑΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΜΑΛΩΣΕΤΕ!ΞΕΦΤΙΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

βρηκατε καινουργιους εχθρους τωρα σε εναν ιερεα?
Νικος

Ανώνυμος είπε...

Νικο Συνταιδη τι εννοείς όταν λες επιλεκτικη μνήμη?

Ανώνυμος είπε...

Μας ζαλισατε με τον απολιτικ χαρακτηρα της κινητοποιησης και πρωτη μουρη ηταν Τεντομας και αγωνιστικη συμπαραταξη για την ΑΘΗΝΑ .Καλως ηταν αλλα να ειστε πιο ειλικρινεις μην το παιζετε ολοι ανεξαρτητοι!
ΜΑΡΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

KAΛΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΡΘΑΝ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Νίκος-Κατερίνα-Μαρία και οι λοιπές δυνάμεις.
Περίμεναν να τελειώσει η συναυλία για να βγάλουν χολή κα ξύδι.
ΚΡΑΤΥΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Kρατυλε ανεξαρτητε!

Ανώνυμος είπε...

Γιατι τις αληθειες τις βαφτιζετε χολη και ξυδι?

Ανώνυμος είπε...

Εμ! χολή και ξύδι είναι
και κακεντρέχεια είναι.

Και δεν πιστεύω ότι αυτά γράφονται από ανθρώπους της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Αδύνατον.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ.ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ!ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ανάθεμά με αν σας καταλαβαίνω τι λέτε.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τσακωνόσαστε
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Παιδια φρονιμα δεν εχουμε να μοιρασουμε τιποτα.Οι διαφοροι επωνυμοι που ηρθαν δεν τους καλεσε κανεις.Οσο για τα σχολια που κανετε
καλο θα ειναι να μας τα πειτε απο κοντα για λυθουν τυχον παρεξηγησεις.Οσο για τον παπα που πραγματικα εχει αλλαξει προς το καλυτερο την ενορια μας εχοντας κανει μεγαλο εργο νομιζω πως μαλλον δεν ειναι ενημερωμενος για το θεμα.











ΣΣΟοσοΔοιε.ινθμα ΑΑΙΔΙΑ F

Ανώνυμος είπε...

Η συναυλία ήταν super. H συμμετοχή μαζική και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Γνώρισα ανθρώπους σήμερα που μένουν στην ουσία στη διπλανή πόρτα και δεν μπορούσα να πιστέψω την απίστευτη ενέργεια που έχουν και στην δουλειά που έχουν ρίξει. Ένα από αυτά η Αθηνά και ο σύζυγός της ( δυστυχώς μου διαφεύγει το όνομά του). Μπράβο!!!
Μου δίνεται την ενέργεια και το κουράγιο να συμμετάσχω ακόμα πιο ενεργά και ουσιαστικά - όχι στον νέο αγώνα - αλλά στον διηνεκή αγώνα που δίνεται από την κοινωνία. Πίστευα ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Όλοι μαζί.
Τώρα το τερατούργημα της Νομαρχίας,
Αύριο το υπερτερατούργημα του υπέργειου προαστιακού και η ύψωση του τείχους της Κων/πόλεως΄
Κάθε μέρα εναντίον των τρισάθλιων εργολάβων αντιπαροχής που κατασκευάζουν ντουλάπες κτίρια χωρίς σεβασμό και αισθητική απέναντι στην ιστορία και το περιβάλλον.

fpboy είπε...

Γεια χαρά!
Μέχρι πριν 2 χρόνια ζούσα στην Ακ.Πλάτωνος,
ήμουνα και σήμερα στην συναυλιά.
Μπράβο σε όσους τρέχουνε για αυτά,μπράβο και στον Σκαι.

Το κέρδος θα είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να βγούνε απο τα σπίτια τους οι κάτοικοι της γειτονιάς και να πάνε στο πάρκο.

Γιατί όπως και σε άλλες περιοχές πολύ μπλα-μπλά για τα πάρκα και δεν πατάει κανένας.

Συνχαρητήρια και πάλι,
και ότι κάνετε,
ευχαρίστως να το φιλοξενήσω στο βλογ μου.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σε όλους.Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.
PETER

Magica (Anastasia) είπε...

Σε παράθεση του "Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ .ΒΡΗΚΑΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΜΑΛΩΣΕΤΕ!ΞΕΦΤΙΛΕΣ

2 Νοέμβριος 2008 6:06 πμ"

Αλήθεια; Εγώ 120€ πλήρωσα για να βαφτίσω στην εκκλησία, ήταν όλα για το ρεύμα και το νερό που καταναλώσαμε; θέλετε και τα λέτε;

Ανώνυμος είπε...

Η συναυλία ήταν άψογη.

Οι καλλιτέχνες ωραιότατοι.

Μπράβο στον ΣΚΑΙ.

Τον ευχαριστούμε για την αγωνιστκότητά του και την συνδρομή του.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Να μη γίνει το έκτρωμα του διοικητηρίου.

Να κερδίσουμε τη γειτονιά μας.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Να μην τα πληρωνες Αναστασια ,η να πηγαινες αλλου .κοφτην την καραμελα πια για ολα εχετε μια δικαολογια.

Ανώνυμος είπε...

Αφού ο εφημέριος είναι τόσο σωστός γιατί δεν ζήτησε και την άποψη του ποιμνίου του πριν ετοιμάσει το κήρυγμα της Κυριακής?
Η τουλάχιστον γιατί δεν μελέτησε το θέμα του κηρύγματός του διασταυρώνοντας όλα τα στοιχεία?
Ζήτησε ποτέ στοιχεία από κάποιον?
ΚΡΑΤΥΛΟΣ.

Βαγγέλης Ταντής είπε...

Δεν ξέρω ποιος είναι ποιος από όλους αυτούς όσους γράφουν εδώ. Δε με ενδιαφέρει καθόλου ποιος ανήκει που. Όποιος έχει να κάνει κριτική για να κάνει κριτική επίσης δε με αφορά. Το μόνο εύκολο είναι να κάνεις ένα σχόλιο σε ένα blog.

Εγώ ξέρω ότι πρώτη φορά εχτές είδα το πάρκο μας τόσο γεμάτο από κόσμο χαρούμενο. Κάποιοι μένουν δίπλα και ήρθαν στο πάρκο μετά από χρόνια, άλλοι ήρθαν κυρίως για τη μουσική και τον ήλιο, κάποιοι ήρθαν -και από άλλες περιοχές ακόμα- για αυτό που εμείς ονομάζουμε αγώνα μας. Εγώ συγκινήθηκα και μόνο από την ατμόσφαιρα. Και γιατί τέλειωσε η συναυλία και πολλοί καθόντουσαν ακόμα και χαιρόντουσαν και γνωριζόντουσαν, συζητούσαν. Άλλοτε συμφωνούσαμε και άλλοτε διαφωνούσαμε, ήμασταν εκεί όμως και κάναμε διάλογο.

Και γιατί όλοι αυτοί κατέβηκαν εκεί ασχέτως πολιτικών σκοπιμοτήτων και πεποιθήσεων, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, κατέβηκαν για να χαρούν και να διεκδικήσουν κάτι απλό ή κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Γι αυτό ήταν, για μένα και για εμάς, ένα πετυχημένο γεγονός.

Ποιούς ενοχλεί το να ξυπνάει μια γειτονιά και να ενεργοποιείται για να διεκδικήσει πέντε πράγματα που την αφορούν; Αυτό μου είναι ύποπτο και δεν μπορώ να το καταλάβω.

Αν καταλάβουμε τη δύναμή μας σαν σύνολο και δούμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε κάτι, θα το αλλάξουμε. Το πολιτικό κόστος τους φοβίζει. Αυτό είναι το δυνατό μας χαρτί. Γι' αυτό εμφανίζονται όπου έχει κάμερες (δηλαδή εκεί που έχει κόσμο.

Διεκδικώ αυτό που θεωρώ σωστό με τον τρόπο που μπορώ. Αν έχεις άλλη άποψη θα την ακούσω με προσοχή, αν σε απασχολεί και σένα, ή αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με αυτό που με απασχολεί. Αυτό δεν είναι η "δημοκρατία";

Αν θες μαζί να συνθέσουμε μια λύση δεν είσαι απλά ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος, σε χρειάζομαι.
Αλλιώς μη με ενοχλείς.

μετ' αφελείας,
Βαγγέλης Ταντής

jeta είπε...

Η Μουσική μας διαμαρτυρία πέτυχε.Και ακριβώς επειδή πέτυχε
δεν μας ενοχλούν και οι κακιούλες μερικών.Διαμαρτυρηθήκαμε ενωμένοι,δεν μας σκέπαζε κανένα χρώμα.Επιτέλους από δώ και πέρα πρέπει για το κοινό καλό ,ετσι να πορευόμαστε.Ακόμη και αυτοί που δέν συμφωνούν, πιστεύω πώς πρέπει να το πάρουν απόφαση.
Κανέναν δεν ενδιέφερε,κρίνοντας απο τον ευατό μου, εαν ήταν στο πάρκο ο κος Τέντομας!!!Το ξέρει άλλωστε και ο ίδιος φαντάζομαι.Ελπίζω να μήν περιμένουμε πολύ για να μάθουμε την απόφαση της Νομαρχίας .Επιμένω να πιστεύω πώς εξακολουθούμε να εχουμε υπομονή αλλα και επιμονή.Συγχαριτήρια στον ΣΚΑΙ και σ'ολους οσους μας συμπαραστάθηκαν.

jeta είπε...

Για τον φίλο ανώνυμο που ζητούσε πληροφορίες για το ΦΕΚ.
Τον Οκτώβριο του 2004 οι δύο υπουργοί (ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού) καθόρισαν τους όρους χρήσεων γης και τους ειδικούς όρους και τις περιοχές δόμησης «για λόγους προστασίας του κηρυγμένου αρχαιολογικού άλσους της Ακαδημίας Πλάτωνος» (ΦΕΚ 911/13.10.2004, τ.Δ), χωρίς μάλιστα τουλάχιστον, όσο θυμόμαστε, καμία αντίδραση από την τότε δημοτική αρχή της κυρίας Μπακογιάννη…
Αυτά σε αρθρο στο ΠΑΡΟΝ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 02/11/08 για την Ακαδημία Πλατωνος.
Γράφει πολλά και ενδιαφέροντα. Διαβάστε τα.

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστω jeta για τον αριθμό ΦΕΚ