10.31.2008

Πάμε ...διαμαρτυρία

Δυνατά μέχρι την τελική νίκη. Η ενότητα μας προκύπτει μέσα από τις διαφορές μας. Ας μην το ξεχνάμε ποτέ. Αυτή την Κυριακή στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος διαδηλώνουμε, διαμαρτυρόμαστε, απαιτούμε. Τη σωτηρία της γειτονιάς μας, ΟΧΙ στα πολυώροφα κτίρια της νομαρχίας Αθηνών στην οδό Αίμωνος.
Συνδέουμε τον αγώνα μας για ανοιχτούς χώρους στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας με την ιστορία της ιστορικής μας περιοχής, απαιτούμε την ανάδειξη του Πάρκου της Ακαδημίας του Πλάτωνα. Ούτε σπιθαμή ελεύθερης γης στα συμφέροντα που θέλουν να θάψουν την ιστορία, τη μνήμη μας. Η δύναμη μας είναι ότι σε αυτή τη γειτονιά βλέπουμε ακόμη τον αττικό ουρανό.
Όλοι μας την Κυριακή στη μουσική διαμαρτυρία. Και από αύριο έχουμε πολλά να κάνουμε, να πούμε, να σχεδιάσουμε. Πρόκειται τελικά για τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε όλοι κινητοποιημένοι για να δείξουμε την άρνησή μας, την αντίστασή μας. Όλοι στη συναυλία από νωρίς την Κυριακή. Να μη λείψει κανείς. Στόμα με στόμα είναι η ελάχιστη συμβολή του καθενός μας η δημοσιοποίηση του προβλήματός μας. Έχει δύναμη ο λόγος μας.

jeta είπε...

Δυνατά-Δυνατά για να κάνουμε τα αδύνατα, ΔΥΝΑΤΑ.
Απαιτούμε, αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε, ολοι μαζί ενωμένοι.
Θα προσπαθήσουμε να παρακάμψουμε οτι εμπόδιο μας παρουσιασθεί.
Θα τα πούμε απο κοντά.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα το in.gr κάνει αφιέρωμα στην Ακαδημία Πλάτωνα με φωτογραφίες και τις θέσεις των κατοίκων για την περιοχή. Το έχει στην πρώτη σελίδα, στην ενότητα "αγροτουρισμός". Ο αγώνας της γειτονιάς μας για τη γειτονιά μας, προβάλλεται.
Θα τα πούμε, όλοι μαζί την Κυριακή.

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία στον αγώνα μας.Εύχομαι να ακουσθούμε σ'ολη την Ελλάδα.
Ευχομαι η ΔΥΝΑΜΉ της ψυχής μας να κάνει μερικούς ανεγκέφαλους να σκεφτούν!!!!
Αν μπορούν βέβαια!!!!
Κατερίνα

Ανώνυμος είπε...

Σημερα ειχε ερθει ενας φιλος απο την επαρχια .Το βραδυ ειδε το αυτοκινητο με την ντοντουκα που καλουσε τον κοσμο για την συναυλια ,συγκινηθηκε ,του εξηγησα για τον αγωνα που γινεται και αποφασισε να μεινει για να παρει μερος στην συναυλια!Τετοιες στιγμες ειναι που μου δειχνουν οτι θα καρποφορησει αυτη η προσπαθεια .
Βασιλης

Βαγγέλης Ταντής είπε...

Ωραία ιστορία. Όλα τα μηνύματα είναι θετικά. Μπράβο παιδιά, να συνεχίσουμε έτσι.

Βαγγέλης.

Βαγγέλης Ταντής είπε...

Δέστε το αφιέρωμα του www.in.gr

http://www.in.gr/news/Reviews/chapter.asp?lngReviewID=829017&lngChapterID=952913

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για την αξιόλογη προσπάθεια σας.Ας γίνει η κίνηση σας παράδειγμα σε όλη τη χώρα,και ας κατάλαβει επιτέλους ο κόσμος ότι η φωνή του έχει δύναμη και μπορεί να ακουστεί.Εύχομαι να έχετε μεγάλη συμμετοχή στη συναυλία και να δώσετε ηχηρό μήνυμα σε όλους όσους θέλουν να χαλάσουν την γειτονιά σας.Από Βόρεια Ελλάδα έχετε την αγάπη μας.Καλή επιτυχία παιδιά!
(από μια παρέα που μαζευτήκαμε απόψε... Κώστας,Αγγελική,Κατερίνα,Φιλιώ, Γιάννης,και πίνουμε στην υγειά σας)

Ανώνυμος είπε...

Σπάει σιγά - σιγά η απομόνωση της περιοχής... Το γκέτο πέντε λεπτά από τη Αθήνα. Η φωνή μας έχει αποτελέσματα. Και τέτοιες ώρες δύσκολες η ενότητα μετράει. Το γεγονός ότι βρεθήκλαμε τόσες διαφορετικές φωνές, για το ίδιο θέμα, είναι πολύ θετικό. Σημασία έχει τώρα να πετύχει η αυριανή συναυλία στο πάρκο. Ο ΣΚΑΪ μας έδωσε ένα υπερβολικά καλό δώρο που πρέπει να το εκμεταλλευτούμε θετικά για την περιοχή. Όπως είδα σε πιο πάνω σχόλιο και το in.gr (συμφερόντων Λαμπράκη) έκανε ένα πολύ καλό αφιέρωμα. Θα έρθουν κι άλλοι... Και θα πετύχουμε το στόχο μας. Φτάνει να παραμείνουμε ενωμένοι. Ολα θα πάνε καλά!

Ανώνυμος είπε...

Από μια βόλτα που έκανα σήμερα το πρωί χάρηκα γιατί αρκρτοί καταστηματάρχες της περιοχής δέχτηκαν να τοποθετήσουμε αφίσες στις επιχειρήσεις τους κατά την χθεσινή και προχθεσινή επιδρομή. Μας δείχνουν ότι κατανοούν το πρόβλημά μας και ότι είναι και δικό τους.
Μεγάλο υπερκατάστημα όμως παιχνιδιών δεν έχει αυτή την άποψη και σήμερα το πρωί είδα τους υπάλληλους να σκίζουν τις αφήσες που είχαμε κολλήσει. Αφού η συγκεκριμένη εταιρεία θεωρεί ότι δεν είναι μέλος αυτής της μικρής κοινωνίας να σηκωθεί να φύγει.

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΓΟ ΑΚΌΜΑ ΘΑ ΙΔΟΎΜΕ,
ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΙΔΟΥΜΕ,
ΤΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ Ν΄ΑΝΘΙΖΟΥΝ
ΤΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ Ν'ΑΝΘΙΖΟΥΝ
ΤΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ Ν΄ΑΝΘΙΖΟΥΝ.

ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ
ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ
ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ
ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ.

Καλημέρα καλό μήνα.
Το σιγοτραγουδώ,απο νωρίς
το πρωί.
θύμιση άλλων εποχών μα τόσο επίκαιρο.Όλοι μαζί αύριο να
σηκώσουμε το ανάστημά μας
να μήν τους περάσει.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

01.11.2008 Μαρία

Ανώνυμος είπε...

Ο δρόμος του Κεραμεικού ξεκινούσε από το Δίπυλο, και γράφοντας πορεία 1.500 μέτρων οδηγούσε στο κάλλιστον προάστιον των Αθηνών, την Ακαδημία. Η Θέση της Ακαδημίας, όπου βρισκόταν και το αρχαιότερο Γυμνάσιο της Αθήνας, έχει εντοπιστεί με ακρίβεια στην περιοχή που σήμερα ονομάζεται Ακαδημία Πλάτωνος. Η τοπωνυμία Ακαδημία, ετυμολογικά, προέρχεται από το όνομα Εκάδημος που σήμερα (Δήμος εκάς του άστεως), δηλαδή που ανήκει στο άστυ και τελικά, συνοικισμός που ανήκει στην πόλη της Αθήνας. Οι Αθηναίοι από παλιά έπλασαν και ένα επώνυμο ήρωα, τον Ακάδημο, που λατρευόταν μέσα στο αλσώδες προάστιον της Ακαδημίας.

Σ’ όλο το μήκος της οδού Κεραμεικού ως την Ακαδημία, υπήρχαν οι δημόσιοι τάφοι των επιφανών ανδρών. Στο σημείο που τελείωνε ο δρόμος και συναντούσε το πρόπυλο της Ακαδημίας, σχηματιζόταν μια πλατεία όπου συγκεντρώνονται οι Αθηναίοι μια φορά το χρόνο για τον Επιτάφιο αγώνα, που οργάνωνε ο Πολέμαρχος προς τιμήν των νεκρών πολεμιστών. Πρόσφεραν θυσίες για τους νεκρούς των πολέμων, αλλά και για τους τυραννοκτόνους Αρμόδιο και Αριστογείτονα που σκότωσαν τον τύραννο Ίππαρχο και λατρεύτηκαν ως ιδρυτές και ευεργέτες της δημοκρατίας. Τα οστά τους ήταν θαμμένα κοντά στην Ακαδημία και στον ίδιο χώρο η Δημοκρατία, τους τίμησε με Ηρώον που στήθηκε ειδικά στο Γυμνάσιο , ώστε να το βλέπουν οι νέοι που φοιτούσαν και να παραδειγματίζονται.

Όπως μας πληροφορεί ο Παυσανίας , μπροστά στην είσοδο της Ακαδημίας, υπήρχε βωμός αφιερωμένος στο θεό Έρωτα. Οι Αθηναίοι λάτρεψαν και θεοποίησαν τον Έρωτα από πολύ παλιά, ως προστάτη των ευγενών σχέσεων , απαλλαγμένο από κάθε αισχρότητα. Γι’ αυτό και τον τιμούσαν μαζί με το Αθηνά και το Δία , μέσα στο Προάστιο της Ακαδημίας

Στο Γυμνάσιο της Ακαδημίας λειτουργούσε μια από τις σπουδαιότερες Σχολές του αρχαίου κόσμου που καθόρισε αποφασιστικά και τη φιλοσοφική σκέψη ολόκληρης της Ευρώπης ως τις μέρες μας . Η μεγάλη φήμη όμως, της Ακαδημίας, αποκτάται ότι στο Γυμνάσιο της διδάσκει ο Πλάτων. Ο Πλάτων φέρεται και ως ιδρυτής του Μουσείου δηλαδή του Ιερού των Μουσών, μέσα στην Ακαδημία, όπου, αργότερα , ο μαθητής του Σπεύσιππος θ’ αφιερώσει αγάλματα των θεών Χαρίτων. Στο ίδιο ανθόσπαρτο τέμενος της Ακαδημίας, υπήρχαν και δώδεκα ελιές , που το λάδι τους τροφοδοτούσε τους παναθηναϊκούς αμφορείς που προσφέρονταν ως έπαθλο στους νικητές των αγώνων των Παναθηναίων .

Η Ακαδημία, εκτός από το τέμενος της Αθήνας, με τις λατρείες που προαναφέραμε, είχε ακόμη δύο σημαντικούς βωμούς. Αφ εντός το βωμό του τοπικού ήρωα Εκάδημου και αφ΄ ετέρου τον επιβλητικό βωμό των θεών της φωτιάς Προμηθέα και Ηφαίστου που είχε το προνόμιο να θεωρείται αφετηρία των αγώνων λαμπαδηδρομίας . Πρόκειται για αγώνα αγώνες δρόμου, όπου οι αθλητές έτρεχαν με λαμπάδες, αναμμένες. Νικητής ανακηρυσσόταν αυτός που τερμάτιζε πρώτος διατηρώντας την, όμως τη φλόγα αναμμένη πάνω στη λαμπάδα του.

Το Γυμνάσιο της Ακαδημίας, όπως και όλα τα Γυμνάσια του ελληνιστικού κόσμου, από τον 40 αιώνα π.Χ. και μετά , αναπτύσσεται εντυπωσιακά. Στη λαμπρή ανοδική πορεία τους, όλα τα Γυμνάσια, διατηρούν τον αρχικό γυμναστικό τους χαρακτήρα, όπου οι νέοι ασκούνται και αθλούνται, παράλληλα όμως η πνευματική διδασκαλία κερδίζει ολοένα έδαφος.

Το Γυμνάσιο καθιερώνεται ως χώρος άσκησης των αθλητών και δρόμου, ρήψεων και αλμάτων, ενώ η Παλαίστρα, ενδείκνυται για πάλη , πυγμαχία και παγκράτιον. Στο Γυμνάσιο και την Παλαίστρα συνδυάζεται εκπληκτικά η αθλητική άσκηση με την πνευματική διδασκαλία, τη μουσική και το χορό. Το ένα συμπληρώνει το άλλο κι όλα μαζί συμβάλουν στη σωματική, πνευματική και ψυχική καλλιέργεια των Αθηνών. Καθώς η πνευματική διδασκαλία προοδεύει στους χώρους της άθλησης δημιουργούνται αίθουσες ακρόασης και βιβλιοθήκες και η έννοια του Γυμνασίου διευρύνεται. Ετυμολικά η αρχική σημασία της λέξης Γυμνάσιο , δηλώνει το χώρο που αθλούνται γυμνοί οι νέοι, σιγά, σιγά , όμως διαφοροποιείται και γίνεται πνευματικό κέντρο.

Συναφείς και οι θεότητες που λατρεύονται στο χώρο κάθε Γυμνασίου , δηλαδή ο Ερμής και ο Ηρακλής. Ο μεν ρωμαλέος Ηρακλής είναι ο θεϊκός πάτρωνας της σωματικής αγωγής, ο δε λόγιος Ερμής είναι αντίστοιχα ο προστάτης πνευματικής αγωγής. Και οι δύο τους, γίνονται αρωγοί για την επίτευξη του υψηλού στόχου: Νους υγιής εν σώματι υγιεί.

Η Αθήνα με το θαυμαστά γυμνάσιά της , την Ακαδημία, το Λύκειον (περιοχή Ριζαρείου, Β. Σοφίας σήμερα), το Κυνοσάρες (περιοχή Λεωφ. Καλλιρόης, Αγ. Παντελεήμων) και αργότερα το Διογένειον (Πλάκα, οδός Κυρρήστους) θα θεωρηθεί δικαιώς η παίδευση της Ελλάδος, αλλά και ολόκληρου του αρχαίου κόσμου


Πηγή: βιβλίο «Αθήνα- Ιστορία-Τέχνη –Μνημεία», Άρτεμις Σκουμπουρδή, Εκδόσεις Τοπίο, 1996

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Εύγε για το blog!!!! Καιρός ήταν να ακουστούν κάποιες αλήθειες. Ή μάλλον να αρχίσουν να ακούγονται! Δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι μετά τη νίκη μας το forum αυτό θα σιγήσει ... Ζω στην Ακαδημία Πλάτωνος από το 1966! Είμαι 44 ετών και θυμάμαι τη γειτονιά μας από τότε που τα απογεύματα του καλοκαιριού έβγαζαν οι άνθρωποι καρέκλες στα πεζοδρόμια και όλη η γειτονιά γινότανε μιά παρέα! Θυμάμαι ότι έβγαινα με τα υπόλοιπα παιδιά και έπαιζα στο δρόμο χωρις το φόβο του κάθε καμικάζι ραλλίστα που τρέχει στους στενούς δρόμους με το hi-fi στη διαπασών. Θυμάμαι ότι μπορούσαμε να μιλήσουμε με τους γείτονες στα ... Ελληνικά. Θυμάμαι ότι δεν είχαν μεν "αξιοποιηθεί" οι αρχαιολογικοί χώροι, τους σεβόμασταν όμως και θυμάμαι το πατέρα μου να μου δείχνει και να μου εξηγεί ότι γνώριζε για την μακραίωνη ιστορία της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ μας. Όλα αυτά είναι αναμνήσεις όμως! Η γειτονιά "πρόοδευσε" από ... Βύθουλα την έκαναν όπως και τόσες άλλες "σύγχρονες" γειτονιές.Η άτσαλη και πολύ επικίνδυνη κυκλοφορία, η εγκληματικότητα, τα πολλά εγκαταλελειμένα παλαιά σπίτια που γεμίζουν παράνομους οικον. μετανάστες και πολλά-πολλά άλλα, έχουν κάνει τα παιδιά μας, είτε να μη βγαίνουν καθόλου από το σπίτι και να κολλάνε στο χαζοκούτι ή στο ... playstation, είτε να μην καταδέχονται να βγούν ούτε και για ένα μικρό περίπατο. Ποσοι απο εμάς δεν έχομε ανησυχήσει για το που βρίσκονται, με ποιούς, σε ποιά γειτονιά; Πόσοι δεν έχουμε αναρωτηθεί: "Πόσο καλά θα ήταν να υπήρχε κάτι εδω, κοντά, στη γειτονιά, που να τραβούσε τη νεολαία;"
Αντι για αυτά, προσπαθούν αν υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο το χώρο ΜΑΣ. Δεν αρκει να κτίζονται μεγαθήρια στη Καβάλας (Τράπεζες, Υπηρεσίες κ.λ.π). Ας το καταλάβουν επιτέλους. Η Ακαδημία Πλάτωνος είναι καθαρά αστική περιοχή, γειτονιές, ίσως και από τις αρχαιότερες των Αθηνών. Δε μπορούν να τη κάνουν Ομόνοια ή Σύνταγμα. Δεν πρέπει. Θα μπρούσα να γράφω για ώρες, αλλά θα επανέλθω. Πριν κλείσω, θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε εκείνους τους γείτονες που αναφέρονται τόσο στην ιστορία της περιοχής , όσο και στα διάφορα ευρήματα που οι περισσότεροι απο εμάς δε γνωρίζουν.

Θα τα ξαναπούμε.

Ν.Τ

Ανώνυμος είπε...

Γείτονες,
η απόφαση της Νομαρχίας είναι απαράδεκτη.Επιμένουν με "όρους" στην υποβάθμιση της γειτονιάς μας.Η δε αντινομάρχης μίλησε στο ΣΚΑΪ για τις ανάγκες της Νομαρχίας. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;
Η γειτονιά μας έχει ανάγκη από ένα όμορφο νηπιαγωγείο για τα παιδιά μας και όχι μια ντουλάπα- κτίριο της Νομαρχίας.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ Χ Ω Ρ Ι Σ Ο Ρ Ο Υ Σ &
Χ Ω Ρ Ι Σ Π Ρ Ο Ϋ Π Ο Θ Ε Σ Ε Ι Σ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΥΡΙΟ

Ο Γείτονας

Υ.Γ αλήθεια η αντινομάρχης θα φτιάξει και στάση μετρό έξω από την νομαρχία; ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Για τον/την Ν.Τ.
Αν μπορούσαμε να πετύχουμε να γίνει η γειτονιά μας και το αρχαιολογικό πάρκο όπως είναι η διαδρομή-περιοχή Διονυσίου Αρεοπαγίτου,Γκάζι ,Κεραμεικός.
Τι απόλαυση για τα παιδιά μας και για εμάς!!!
Θα μπορούσε σε συνδυασμό με τα μεγαθήρια της Λεωφ. Αθηνών χρηματιστήριο κλπ.
Να συνεχίσουμε την προσπάθεια για αναβάθμιση να μη σταματήσουμε για το καλό μας.
MARGARITA.

Ανώνυμος είπε...

Που την βρήκαν την Κεφαλίδου?
Κεφαλίδη-Κεφαλίδου.
Πόντια είναι?
PETER.

Ανώνυμος είπε...

Ν. Τ. μην μιλας για παρανομους οικονομικους μεταναστες γιατι οι ψευτοκουλτουριαρηδες αριστεροι θα σε πουν ρατσιστη!
Κατερινα

Ανώνυμος είπε...

Επειδη τα ψεματα της κ.ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ και του κ.ΣΓΟΥΡΟΥ πρεπει να σταματησουν οτι δηθεν δεν εχουν ενημερωθει απο τους κατοικους aς ανατρεξουν στο προτωκoλλο τελος του προηγουμενου μηνα αν δεν κανω λαθος 29/9/08 και θα βρουν επιστολη διαμαρτυριας με υπογραφες και τηλεφωνα επικοινωνιας καθως και
αιτημα συναντησης μαζι του.

Ανώνυμος είπε...

κ. Θεοδωράκη σε ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή σου. Είδα το blog σας και καλύτερη διαφήμιση για την γειτονιά και την συναυλία δεν υπάρχει. Ούτε σε αυτό το blog τόση διαφήμιση.Αξίζει να την δείτε.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά όλοι το ίδιο προσφέρουμε. Κάθε δουλειά και προσφορά είναι σημαντική στον αγώνα που κάνουμε. Δεν νομίζω ότι έχω κάνει εγώ περισσότερα από άλλους. Απλά πονώ τον τόπο που ζω τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωή μου και δεν μπορώ να τον βλέπω να τον υποβαθμίζουν κι άλλο την ώρα που έχει τόση ιστορία και θετική ενεργεία για μας τους νεώτερους. Είμαστε μαζί. Και είμαστε πολλοί. Γι' αυτό θα ανατρέψουμε και τα σχέδια της Νομαρχίας. όλοι αύριο στη συναυλία. Και την επομένη πάλι μαζί!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι τοσο ελπιδοφόρο που τουτο το blog πήρε "φωτιά" απο την ανταλλαγη των απόψεων και τις ευχές για συνεχιση του αγωνα...
Θα σας παρακαλουσα φιλοι και γειτονες να γραφετε ονοματεπωνυμο και e-mail, αν εχετε, εχει μεγαλη σημασια να γνωριστουμε και να συνεχισουμε και την επομενη μέρα της συναυλιας!!! Ο αγώνας τώρα συνεχιζετε!!!!!!!!!!!!!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Αναστασια ,ειδες που χρειαζονται και τα ονοματα για να γνωριζομαστε .Οταν πολλοι φιλοι τα αφηνανε οπως ο γρηγορης ο νικος ο βασιλης ο βαγγελης καποιοι τους αποπηρανε λες και θελανε το κακο της γειτονιας ,λες και αυτοι δεν βιωνουν τα ιδια προβληματα.
Νικος Συνταιδης

Ανώνυμος είπε...

Ειρήνη υμίν.
παιδιά είδα μια αφίσα της επιτροπής 4ου Διαμερίσματος για διαμρτυρία την κυριακή 9/11 στις 9 το πρωί στην συμβολή Κων/πολεως και Μαρωνείας με αίτημα την υπογειοποίηση των γραμμών του τρένου αν δεν κάνω λάθος.
Να συναντηθούμε και με αυτούς να δούμε την κατάστάσή μας γενικότερα.

Ανώνυμος είπε...

φτου. Κάτι άλλο σκεφτόμουν ότι πρέπει να κάνω στις 9. Το σωστό είναι στις 11 το πρωί.

Ανώνυμος είπε...

Αν το καλοσκεφθείτε όλες οι περιοχές της Αθήνας όπου εγκαταστάθηκαν ξένοι οικονομικοί μετανάστες υποβαθμίστηκαν (βλ.Κυψέλη).Τα φθηνά εργατικά χέρια κοντά στο κέντρο έδωσαν λύση.Στον Πλάτωνα πρώτοι αν θυμάμαι καλά ήλθαν οι Πομάκοι και μετά ακολούθησαν οι υπόλοιποι.
Οπως ειπωθηκε τα εγκαταλελειμένα σπίτια και τα φθηνά ενοίκια.
Κάπως έτσι απογοητεύθηκαν και έφυγαν οι παλιές οικογένειες από την περιοχή .
Είμαστε ρατσιστές αν το παραδεχθούμε?
Σταυριανή.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Ν.Τ. μηπως ημασταν συμμαθητες στο 60 δημοτικο σχολειο;
Α.Β.

Ανώνυμος είπε...

Χαιρομαι που σε ολο αυτο το διαστημα που εχει ξεκινηση αυτη η κινηση εχει μεινη αχρωματιστη και ελπιζω να παει ετσι μεχρι το τελος.
Αυριο λοιπον πρεπει να δωσουμε, σε οποιους πολιτικους παρεβρεθουν, να καταλαβουν οτι αν δεν παρουν θεση η
περιοδος του ΜΑΥΡOΓΙΑΛΟΥΡΟΥ ειναι κοντα.
ΠΛΑΤΩΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΑ Ε;;;

ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΜΑΣ.

ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!!!