10.11.2008

Καταγγέλλουμε το σχέδιο υποβάθμισης της Ακαδημίας Πλάτωνα

-Απέναντι από το 60ο σχολείο και το 130ο νηπιαγωγείο , και τις Λακωνικές σχολές Μαγκλάρα και Φραγκή , η Νομαρχία Αθήνας, θέλει να χτίσει 2 κτίρια – 6 και 7 ορόφων, με 6όροφο πάρκινγκ και για 230 υπάλληλους

-Στα όρια του αρχαιολογικού πάρκου , η Νομαρχία σχεδιάζει να φτιάξει ένα διοικητήριο, στο οποίο θα έρχονται καθημερινά τουλάχιστον 230 οχήματα , επιβαρύνοντας το κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής και θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τους 500 μικρούς μαθητές της περιοχής.

-Ο νόμος προασπίζει την ασφάλεια των μαθητών , ενώ ως τώρα δεν είναι βέβαιο πως διαθέτει όλες τις απαραίτητες άδειες για τα σχέδια της .

-Η νομαρχία , παρά τα σχετικά αιτήματά μας, δεν έχει ενημερώσει για τα σχέδια της τους κατοίκους. Πχ Θα βάλει κεραίες κινητής τηλεφωνίας στα κτίρια της; Υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών;

-Ο δήμος Αθηναίων ως σήμερα , αλλά και οι διαμερισματικοί σύμβουλοι δεν έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση...


-------------------------------------------------------------------
Θέλουμε νηπιαγωγείο- θέλουμε πρότυπο πάρκο αρχαιολογικής εκπαίδευσης

Στα σχέδια καταστροφής της περιοχής οι κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνα απαντούν με ένα σοβαρό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής :

-Με την οριστική διακοπή των εργασιών, απαλλοτρίωση του οικοπέδου από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και την κατασκευή πρότυπου περιβαλλοντικού νηπιακού σταθμού στο οποίο θα στεγαστεί το 130ο νηπιαγωγείο και άλλα.

-Με την ολοκλήρωσης της ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και την ένταξη σε αυτών των περιοχών του Κεραμεικού και της Ακαδημίας Πλάτωνα.

-Με τη μετατροπή του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνα σε πρότυπο εκπαιδευτικό πάρκο αρχαιολογικής εκπαίδευσης.

Δεν ζητάμε πολλά: Ζητάμε την ιστορία και το μέλλον μας για της γειτονιάς μας

Προσωρινή επιτροπή κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972 623 741/ 210 5144825

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι υποβάθμιση είναι αναχρονισμός και μόνον.Σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή με έξι δημοτικά σχολεία δημόσια και ιδιωτικά (με 45 ιδιωτικά σχολικά λεωφορεία)δεν χτίζεις για να στεγάσεις υπηρεσίες χωρίς να έχεις εξασφαλίσει υποδομές όπως πάρκιν,συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους και τους πολίτες-επισκέπτες. Και κάτι ακόμα: Ερχόμενος από άλλες περιοχές να ψάχνεις που στο καλό είναι αυτές οι υπηρεσίες της νομαρχίας.Γιαυτό σου λέω αναχρονισμός και ασέβεια στον πολίτη.Δεν μπορούν να βρουν οικόπεδα σε περιοχές ανοιχτές για να κάνουν υπηρεσίες με τις πρέπουσες υποδομές? Πως βρήκαν έκταση για το γήπεδο του Παναθηναικού? Αφήστε λοιπόν το οικόπεδο ανοιχτό χώρο και πηγαίνετε αλλού.

Ανώνυμος είπε...

Απλά πράγματα γιά απλή λογική.Πηγαίνετε αλλού.Βρήτε χώρο δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναικού βάλτε συγκοινωνίες, κάνετε πάρκιν και σταματήστε εδώ το φλερτ με την Ακαδημία Πλάτωνος. PETER

Ανώνυμος είπε...

Θα γίνουν άλλοι αγώνες εάν και εφόσον αποφασίσουν να τοποθετήσουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας.Δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την υγεία των μικρών μαθητών και των κατοίκων της περιοχής μας.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας καταστρέψουν την περιοχή μας.Να πάνε στίς περιοχές τους να δημιουργήσουν τα τερατουργήματα που σκέπτονται.ΜΑΚΡΊΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαριτήρια για τον αγώνα που κάνετε.Στο τέλος θα νικήσετε.Τα νήπια θα βρούν το χώρο τους, στην ιστορική αυτή περιοχή για την οποία οι Ευρωπαίοι διδάσκουν με θαυμασμό στα σχολεία τους.Οι πρότάσεις σας ειναι ώριμες εν αντιθέσει με τα καθυστερημένα μυαλά των υπευθύνων αρχόντων.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, αν θέλετε κύριοι της Νομαρχίας ,να σας εκτιμά ο Αθηναικός λαός.
g.l

Ανώνυμος είπε...

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο τα παιδιά μας να στριμώχνονται στα ελάχιστα τετραγωνικά του 130ου Νηπιαγωγείου , σε συνθήκες απαράδεκτες χωρίς φυσικό φως και αέρα και ακριβώς απέναντι να γίνονται σημεία και τέρατα.Θα μας θυμηθούν πάλι στις εκλογές αλλά θα τους θυμηθούμε και εμείς.Συγχαρητήρια στον Νομάρχη και στον Δήμαρχο Αθηναίων!!!

jeta είπε...

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ

Είναι ντροπή να συνεχίζεται μία κατάσταση ασυδοσίας και κοροϊδίας από την πλευρά Nομαρχίας , όταν από τη μια δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής μας ,και από την άλλη πετά στάχτη στα μάτια των Αθηναίων πολιτών διατυμπανίζοντας οτι προσπαθεί να προστέψει το περιβάλλον καθώς επίσης κόπτεται για την προστασία του Εθνικού Κήπου.(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ 09.10.08)
Αν αυτός δεν είναι εμπαιγμός, τότε έχουμε Νομάρχη,Νομαρχιακούς Συμβούλους,Δήμάρχο,ανιστόρητους,ανίκανους να προστατέψουν τους κατοίκους συγκεκριμένων ιστορικών αλλά υποβαθμισμένων περιοχών, και καλά θα κάνουν να πάνε στα σπίτια τους.