2.05.2015

Ο αδιάφορος στο πράσινο και ελεύθερους χώρους κ. Καμίνης!

Εδώ, το Ψηφιακό Μουσείο του Πλάτωνα!
Από το πρωί σήμερα έπιασαν δουλειά μπουλντόζες του δήμου Αθηναίων στον ελεύθερο χώρο της Πλατείας του Πλάτωνα. Έβγαλαν τα παγκάκια, έβγαλαν τα δέντρα... Υλοποιούν την απόφασή τους να τοποθετηθεί εκεί, στον ελεύθερο πράσινο χώρο, το Ψηφιακό Μουσείο του Πλάτωνα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.
Η Επιτροπή Κατοίκων έγκαιρα είχε διαφωνήσει έντονα με την χωροθέτηση του Μουσείου σε εκείνο το σημείο. Μόλις δε απελευθερώθηκε το τριγωνάκι επί των οδών Μοναστηρίου και Δράκοντος έδρασε άμεσα με έγγραφα της και αιτήματα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το δήμο Αθηναίων. Ζητώντας το αυτονόητο και λογικό. Να γίνει ανασχεδιασμός της χωροθέτησης και να τοποθετηθεί το κουβούκλιο του Ψηφιακού Μουσείου σε εκείνον το χώρο (Διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ).
Οι υπηρεσίες του δήμου "δεσμεύτηκαν" στην Επιτροπή αλλά και σε κατοίκους ότι θα επαναφέρουν το ζήτημα στο δήμο με προσπάθεια να μην καταστραφεί ο ελεύθερος χώρος της πλατείας που παίζουν τα παιδιά και γίνονται οι συναυλίες και γιορτές.
Η δέσμευση των ανθρώπων της δημοτικής αρχής Καμίνη ήταν μπλόφα! Γιατί τι άλλο να σκεφθούμε όταν σήμερα έστειλαν απευθείας τις μπουλντόζες, χωρίς καν να ξανασυζητήσουν το θέμα και αίτημα; Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού απάντησε σητν Επιτροπή Κατοίκων γραπτά, σε αντίθεση με το δήμο Αθηναίων που έγραψε τους κατοίκουτς στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Το ίδρυμα ισχυρίστηκε πως με τυχόν ανασχεδιασμό της χωροθέτησης θα χαθεί το έργο από το ΕΣΠΑ. Από όσο όμως γνωρίζουμε κάτι τέτοιο δεν ισχύει από τη στιγμή που βγήκε η άδεια και τα έργα ΕΣΠΑ έχουν πάρει παράταση ως τον ιούνιο του 2015.
Άρα ο δήμος Αθηναίων δεν έκανε-για μια ακόμη φορά- τη δουλειά του. Απλά αδιαφόρησε, "φορώντας κοστούμι και ψηλές γόβες" για να παριστάνει την αρμόδια αρχή. Είναι ο ίδιος ο δήμος που δεν απάντησε επίσημα, ως όφειλε, ούτε καν στην παράταξη της Ανοιχτής Πόλης. Ο εκπρόσωπος της Γαβριή΄Σακελλαρίδης έθεσε το ζήτημα και ζήτησε απάντηση στο δημοτικό συμβούλιο από τον Οκτώβριο του 2014. Θα σας απαντήσουμε ήταν η θέση της δημοτικής αρχής Καμίνη, που οχυρώθηκε πίσω από το θεσμικό των 60 ημερών. Τόσες είχε στη διάθεση του νομικά να δώσει απάντηση. Δεν την έδωσε ποτέ!
Σήμερα πολλοί κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα για αυτή την ενέργεια. Η Επιτροπή κατοίκων, ας το σημειώσουμε πάλι, δεν είναι κρατικός φορέας. Είναι και προσπαθεί να γίνεται Κίνημα Πολιτών, διεκδικεί και απαιτεί. Δεν είναι όμως ο δήμος, ούτε παίρνει τις αποφάσεις, για να ζητούνται ευθύνες από την Επιτροπή. Ο δήμος είναι υπεύθυνος, ας ζητηθούν από εκεί οι ευθύνες! 

Μ.Π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: