2.06.2015

Η ευθύνη του δήμου Αθηναίων έχει όνομα και επίθετο!

Τα γεγονότα σε σχέση με το Δήμο, έχουν όνομα και επίθετο. Δεν ήταν οι αρμόδιες υπηρεσίες που δεσμεύτηκαν να επανεξετάσουν το θέμα της επαναχωροθέτησης του "Ψηφιακού Μουσείου". Ήταν ο υπερ - αντιδήμαρχος Ανδρέας Βαρελάς. Και μάλιστα, όχι σε τυχαία συνάντηση, αλλά κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, όπου παρευρέθηκαν μέλη της Επιτροπής και έβαλαν το ζήτημα. 
Για μια ακόμη φορά, "δεσμεύτηκε" για να κυλήσει ο χρόνος και να δημιουργηθούν δεδομένα. Όπως, είχε "δεσμευτεί" και για την ειδική μελέτη επιπτώσεων από την ανέγερση του Μall, που θα εκπονούσε ο δήμος. Γνωρίζουμε πια στο πετσί μας πως συμπεριφέρεται η διοίκηση Καμίνη και οι άνθρωποι της. Και αν η Επιτροπή έχει μια ευθύνη είναι ότι δεν τους αντιμετωπίζει, συστηματικά, σύμφωνα με αυτήν τη γνώση.Ο κ. Βαρελάς, προφανώς, σκέφτηκε πως "αν κάνουν φασαρία και ακυρωθεί το έργο, θα τους εγκαλούμε για καθυστερημένους που εμποδίζουν την αναβάθμιση της περιοχής". Οπότε, εγώ, και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.
Στο δια ταύτα. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού μαζί με 2 ακόμη φορείς, ανέλαβε την υλοποίηση ενός προγράμματος από το ΕΣΠΑ του υπουργείου Παιδείας, όταν ακόμη υπουργός ήταν η Διαμαντοπούλου. Έφθασαν στο παρά πέντε για να ολοκληρωθεί. Γνωρίζουμε τη γραφειοκρατία, αλλά δεν θα πληρώνουμε πάντα εμείς το μάρμαρό της. Η χωροθέτηση της εγκατάστασης για το ψηφιακό μουσείο πέρασε από πολλά κύματα. Η επιδίωξη της διοίκησης Καμίνη, που μπλέχτηκε προς το τέλος στην όλη διαδικασία χωρίς να είναι στους φορείς στους οποίους εγκρίθηκε το έργο, ήταν η εγκατάσταση "να σηκωθεί" λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές. Το γιατί, κάνει νιάου - νιάου στα κεραμίδια. 
Γι αυτό, αβασάνιστα, επέλεξαν τον πρώτο ελεύθερο χώρο που βρήκαν μπροστά τους. Παρότι δεν πρόκαμαν, άφησαν τα πράγματα να κυλήσουν ενώ μπροστά στα μάτια τους, από το καλοκαίρι, απελευθερώθηκε ένας σημαντικός χώρος και απόλυτα κατάλληλος ως θέση για να δεχτεί το μουσείο και να πιάσουν τόπο και τα λεφτά του ΕΣΠΑ, που αν δεν το έχουν καταλάβει, είναι δικά μας λεφτά. Το χώνουν απέναντι από μια καφετέρια, καταπατώντας έναν κοινόχρηστο χώρο, υποσχόμενοι ότι θα μεταφερθεί όταν θα γίνει το μουσείο Αθηνών, που γίνεται από το ολύμπιο 2004. Εκτός των άλλων, δηλαδή, θα το πληρώσουμε και 2 φορές. Τη μια φορά από τα έτοιμα και εύκολα του ΕΣΠΑ. Τη δεύτερη από που; τι θα λένε στο δημοτικό συμβούλιο αν απαιτήσουμε να μεταφερθεί άμεσα και να αποκατασταθεί ο χώρος;θα μασήσουν την καραμέλα "λεφτά δεν υπάρχουν" συμπληρωμένη από την άλλη "έχουν κι άλλες περιοχές μεγαλύτερες ανάγκες".
Εμείς, θα συζητήσουμε με όσους περισσότερους, το τι θα κάνουμε.

Β.Β

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι και αν ο ιδιοκτήτης του καφέ είναι εναντίον κάθε δράσης γίνεται στο πάρκο,θα τον κάνετε πλούσιο...
Τελικά η τύχη τρέχει πίσω από τους κακούς γείτονες..

Ανώνυμος είπε...

Με τον ίδιο τρόπο ακριβώς ροκανίζουν Καμίνης και Βαρελάς τον χρόνο και δεν απαντούν σε κανένα ζήτημα που θέτει ο σύλλογος μας, ο ΣΕΔΑ..Το γνωρίζουμε,μας γνωρίζουν και φυσικά τους γνωρίζουμε…

Ανώνυμος είπε...

Τι είδους σκέψη για τον πολιτισμό να περιμένει άραγε, η παρηκμασμένη εξ αιτίας τους Αθήνα, όταν τοποθετήθηκε από τον δήμαρχο καμίνη ο Τεντόμας ,πρόεδρος στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων!!!!!! και οι Άγγελος Μοσχονάς (ο γνωστός νονός, που θέλησε προεκλογικά και με το έτσι θέλω επί Κακλαμάνη ,να βαφτίσει το θεατράκι στον ΄Ιππειο Κολωνό,) και ο Δημήτρης Κωνσταντάρας!????
Βρισκόμαστε στο 2015,πολλά κακά μας δημιούργησαν τα κόμματα που ανήκουν ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ ,οι παραπάνω μνημονιακοί δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι.
Δεν μπορούν επιτέλους, με τίποτα να αποβάλλουν την νοοτροπία που εμείς οι απλοί την λέμε « χαμηλό γνώσης επίπεδο»????
Γεωργία

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί δεν μπόρεσαν να σώσουν τα κόμματά τους, τον πολιτισμό της Αθήνας θα σώσουν;
Γνωστοί άνθρωποι των κομμάτων,χωρίς ιδέες,χωρίς αιδώ για το κατάντημα της Αθήνας,σε θέσεις κλειδιά,δεν προσέφεραν τίποτα.Ενώ εμείς τους πληρώνουμε.
Το μόνο ευχάριστο είναι ότι στις δημοτικές εκλογές η 4η κοινότητα τους καταψήφισε.
Μυαλό κουκούτσι,επιλογές χαζές.

Ανώνυμος είπε...

Άτυχη γειτονιά, άτυχοι εμείς που δεν τους ψηφίσαμε και που δυστυχώς θα τους λουστούμε τα επόμενα χρόνια.

Σωτήρης.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να διαθέτεις ισχυρή δόση αδιαφορίας ή ισχυρή δόση ανικανότητας για να φέρνεις μια γειτονιά και τους κατοίκους της στο δίλημμα: ή ελεύθερος χώρος που τον ζουν καθημερινά, κυρίως, παιδιά και ηλικιωμένοι, ή μια σύγχρονη υποδομή όπως η ψηφιακή έκθεση για τον Πλάτωνα. Δεν μπαίνουμε σε αυτό. Να μπει ο δήμος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού γι αυτές τις επιλογές τους. Εμείς τα θέλουμε και τα δύο.