4.09.2016

Το Φεστιβάλ παραμυθιού Κόκκινη κλωστή επιστρέφει

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Φεστιβάλ παραμυθιού Κόκκινη κλωστή επιστρέφει για 2η χρονιά, από 20 Μαΐου έως 19 Ιουνίου 2016, στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος ,και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε Καλλιτέχνες - Δημιουργούς. 

Το 1ο φεστιβάλ παραμυθιού δημιουργήθηκε από την TEXNIS GENESIS, την παιδική 
σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου και μια μεγάλη αξιόλογη δημιουργική ομάδα το καλοκαίρι του 2015 ,για πρώτη φορά, με δράση στο πολυχώρο πολιτισμού “ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΘΕΑΤΡΟ” με πολύ μεγάλη επιτυχία ξεπερνώντας τους είκοσι χιλιάδες θεατές σε διάρκεια 30 ημερών.


Η TEXNIS GENESIS συνεχίζοντας το μεγάλο της ταξίδι στις χώρες των παραμυθιών, συμβάλλοντας έτσι στην ένταξη των παιδιών στο πολιτισμό, κάνει ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους δημιουργούς παιδικών θεαμάτων, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, χορευτές, εικαστικούς  καθώς και σε όσους επιστήμονες ειδικεύονται σε θέματα που απασχολούν γονείς και παιδιά ,προκειμένου να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ. 

Στο 
πρόγραμμα θα ενταχθούν: 

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 

- ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ
- ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ
- ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
- ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
- ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
- ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
-Ο ΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ 

ΘΕΜΑΤΑ: ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.

Η δημιουργική ομάδα του φεστιβάλ ‘Κόκκινη Κλώστη’ (Γιούλη Ηλιοπούλου, Κρίστελ Καπερώνη, Νίκος Πιλάβιος, Χάρης Καφετζόπουλος, Μαίρη Βιντιάδου, Μυριάνθη Καραγιάννη, Αλεξία Νικολοπούλου, Δημήτρης Σπαθής, Κασσάνδρα Μπαφαλούκου, Σόνια Στάμου, Σοφία Ορφανού, Βερόνικα Τουρσιάδου) θα αξιολογήσει τις προτάσεις και θα επιλέξει τους συμμετέχοντες λαμβάνοντας υπόψη την μέχρι τώρα δραστηριότητα τους και προσφορά τους στο παιδικό 
θέαμα και στο πολιτισμό αλλά και προσφέροντας την ευκαιρία σε νέους ταλαντούχους δημιουργούς να παρουσιάσουν το έργο τους, στοχεύοντας και πάλι στη δημιουργία ενός μεγάλου σύνθετου και αξιόλογου προγράμματος.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δημιουργών, καλλιτεχνών και επιστημόνων θα πρέπει να σταλούν στο email:kokkiniklosti2@gmail.com, μέχρι τις 30 Απριλίου 2016.Δεν υπάρχουν σχόλια: