4.10.2016

Συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών ατομικής υγιεινής την Κυριακή 10 Απριλίου στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συστήθηκε το 2012. Στεγάζεται στο κτίριο του παλιού Φρουραρχείου, απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης. Δεν άργησε να γίνει σύμβολο αξιοπρέπειας και δομή – πρότυπο στη στήριξη όλων -χωρίς διακρίσεις- των κατοίκων της Αθήνας, που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Σήμερα ενισχύει περίπου 25.000 ανθρώπους. Χωρίς ουρές, με προκαθορισμένο ραντεβού, χωρίς ταλαιπωρία, βάσει των μηχανογραφημένων δεδομένων. Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, σημείο αναφοράς για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, έχει ανάγκη τη δική σας βοήθεια, προκειμένου με τη σειρά του να τη διανείμει σε εκείνους που τη ζητούν.


ΑύριοΚυριακή 10 Απριλίου, στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, από τις 10το πρωί έως τις 6 το απόγευμα συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας(μακαρόνια, τοματοχυμοί, όσπρια, λάδι, καφές, ρύζι, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, σάλτσες, φρυγανιές, μπισκότα, σοκολάτες κ.λπ.), φάρμακα (κάθε είδους) καιπροϊόντα προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα, πάνες, χαρτί υγείας, είδη γυναικείας φροντίδας κ.ο.κ.).

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.), σε συνεργασία με την εταιρεία ΚΛΕΟΣ Α.Ε., τη διαδικτυακή κοινότητα «Στηρίζουμε το ΑΥΡΙΟ μας», το Καφέ-Εστιατόριο «Μυροβόλος», την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΕΚΑΤΗ» και το Ελληνικό Ινστιτούτο Αεροναυτικής και Αστροναυτικής «ΕΛ.ΙΝ.Α.ΑΣ», διοργανώνουν την προσπάθεια στήριξης του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων.

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, που εποπτεύει τον Κόμβο, είναι το ίδρυμα του δήμου Αθηναίων που έχει στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων και την καταπολέμηση των παραγόντων που τις οδηγούν στη φτώχεια, τον αποκλεισμό και την κοινωνική απομόνωση. Δραστηριοποιείται ως εξής:

Ανοιχτό Κέντρο Σίτισης στο οποίο παρέχονται καθημερινά, όλο το χρόνο, περίπου 1.400 μερίδες φαγητού, χωρίς καμία διάκριση, σε κάθε άνθρωπο που το χρειάζεται.         
Στέγαση – Ξενώνες στους οποίους φιλοξενούνται 180 άτομα.

Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών (τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας 15422) όπου, αποκλειστικά και μόνο χάρη στις δωρεές πολιτών, εταιρειών και άλλων φορέων, προσφέρονται καθημερινά τρόφιμα, είδη καθαριότητας σπιτιού και προσωπικής υγιεινής, ρούχα, παπούτσια, φάρμακα και άλλα είδη σε περίπου 9.000 οικογένειες (εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισές με παιδιά) δηλαδή περίπου 25.000 πολίτες .

Δεν υπάρχουν σχόλια: