1.24.2016

Χωρίς νερό η μισή περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνα, στην ΕΥΔΑΠ αδιαφορούν

Φώτο Αρχείου
Τα προβλήματα ροής του νερού στην περιοχή άρχισαν από χθές, Σάββατο το πρωί. Στην αρχή κάτω από την Λένορμαν, σταδιακά το πρόβλημα επεκτάθηκε έως και την Μοναστηρίου μέχρι και την κάθετο της Αλεξανδρείας.
Σήμερα Κυριακή ολόκληρες πολυκατοικίες έμειναν χωρίς σταγόνα νερό! Βροχή οι καταγγελίες στο blog μας για την αδιαφορά της ΕΥΔΑΠ στην οποία απευθύνθηκαν οι πολίτες. Σε άλλους δεν απαντούσαν, κι σε άλλους τους έλεγαν πως ΘΑ αποκατασταθεί από Τρίτη-Τετάρτη!
Στο μεταξύ έχει σπάσει ένας αγωγός νερού κοντά στην οδό Τριπόλεως, μάλλον σε κάποιον κάθετο και έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι! Πάλι από την ΕΥΔΑΠ καμία ανταπόκριση.
Μετά από σωρεία καταγγελιών ψάξαμε λίγο το ζήτημα και αυτά που μάθαμε είναι ντροπή. Για την εταιρεία ύδρευσης αλλά και για τον δήμο Αθηναίων.
Το πρόβλημα της περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνα είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, χρόνια. Η ΕΥΔΑΠ είναι ενήμερη από την προηγούμενη ακόμη διοίκησή της. Δεν έγινε όμως δυνατόν να τα βρούνε(!) με τον δήμο Αθηναίων για την αντικατάσταση των φθαρμένων αγωγών στην περιοχή που σπάνε συνέχεια! Κάτι για τις εργολαβιες ακούσαμε και το ότι ο ένας θέλει τμηματική αντικατάσταση ενώ ο άλλος να γίνει συνολικά η αντικατάσταση των αγωγώνΚαι επειδή οι δυο φορείς του δημοσίου (εδώ γελάμε) δεν τα βρίσκουν ολόκληρη περιοχή μένει χωρίς νερό. Σταγόνα δεν έχουν εδώ και δύο μέρες τα σπίτια, ούτε για να πλυθούν τα παιδιά. Αλλά η ΕΥΔΑΠ κωφεύει! Εννοείται ότι εμείς οι πολίτες πληρώνουμε κανονικά και την ΕΥΔΑΠ και τον δήμο Αθηναίων τα ανταποδοτικά τέλη για την περοχή νερού και υπηρεσίων.
Θυμηθήκαμε έναν άλλο αγωγό που είχε σπάσει τον Καλοκαίρι στην οδό Πλάτωνος και χρειάστηκε να ενημερωθεί η ΕΥΔΑΠ τουλάχιστον δέκα φορές για να έρθει τελικά μετά από ενάμισυ μήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: