12.09.2015

Υπέρ του υπ. Πολιτισμού ο Δ. Αθηναίων, στην προσφυγή της REDS στο ΣτΕ

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αθήνας, αποφάσισε ομόφωνα, σήμερα 9/12, να παρέμβει ο δήμος υπέρ  του κύρους της  Απόφασης  Υπουργού Πολιτισμού για την αναοριοθέτηση του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος (ΦΕΚ 215/ΑΑΠΘ/24-8-2011). Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη Απόφαση, που στηρίχθηκε σε Απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2010, πάρθηκε μετά από επίμονους και επίπονους αγώνες των κατοίκων και της Επιτροπής και την ομόφωνη υποστήριξη της 4ης Δημοτικής Κοινότητας.

Εναντίον του κύρους της Απόφασης έχει προσφύγει  στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το 2011, η REDs SA, συμφερόντων Μπόμπολα. Η αίτηση της εταιρείας εκδικάζεται στο Ε΄ Τμήμα του Δικαστηρίου στις 16/12/2015.
Στη συνεδρίαση της Ο.Ε. του δήμου παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατοίκων Ακ. Πλάτωνος, που αναφέρθηκε στο ιστορικό, από το 2008, της γνωστής σε όλους υπόθεσης. Η ΕΚΑΠ, στην οποία δόθηκε ο λόγος, αντέκρουσε την επιχειρηματολογία της εισήγησης «περί μη παρέμβασης» από το δήμο, που παρουσιάστηκε από τη νομική υπηρεσία και το τμήμα σχεδίου πόλης.   

Εκτιμούμε θετικά τη συγκεκριμένη απόφαση της Ο.Ε. του δήμου, που δεν στάθηκε σε «τυπικούς λόγους» αλλά προέκρινε την ουσία της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: