5.05.2015

Κύριε Ξυδάκη, μετατρέπουν την Ακαδημία Πλάτωνος σε χωματερή με χρήματα του ΕΣΠΑ!

Οι φωτογραφίες είναι από χθες το απόγευμα. Ενα αγροτικό που οδηγούσε  ένα ζεύγος Ρομά ξεφόρτωνε τα μπάζα του εντός του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος, στο "τριγωνάκι" Μοναστηρίου- Τριπόλεως- Κρατύλου. Είναι ο χώρος που διενεργείται έργο του ΕΣΠΑ από την πρώην Γ΄Εφορεία Αρχαιοτήτων, υπό την επίβλεψη του υπουργείου Πολιτισμού. Το έργο αυτό λέγεται πως είναι ένα "κιόσκι", με τσιμεντένια βάση, το οποίο παραμένει αφύλακτο, με μια υποτυπώδη περίφραξη.
Δίπλα στο περίφημο έργο, υπό την ανοχή και την ευθύνη της Εφορείας, έχει δημιουργηθεί η δυνατότητα πρόσβαση στο πάρκο με αυτοκίνητο και καθημερινά, καθώς ο χώρος παραμένει αφύλακτος γίνεται εναπόθεση από μπάζα.





Είναι η ώρα για τον υπουργό Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη, να παρέμβει και να σταματήσει την καταστροφή του Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος, καθώς με ευρωπαϊκά χρήματα ο αρχαιολογικός χώρος μετατρέπεται σε χωματερή. Άλλωστε το κόλπο είνα παλιό. Πρώτα εγκαταλείπεις μια περιοχή, αρχίζουν τα φαινόμενα της εγκατάλειψης και με άλλοθι την ανομία βάζει λουκέτο.

 Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο για τη συνειδητή υποβάθμιση στην Ακαδημία Πλάτωνος και βρίσκονται εντός του υπουργείου Πολιτισμού.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: