5.29.2015

Όταν ο Καμίνης δεν πληρώνει για διαβούλευση, στέλνει μπράβους για τους κατοίκους!

ΑΔΥΝΑΤOYME ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΤΛΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ... 

Δήλωση των πέντε μελών της Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας την Πέμπτη 28 Μαϊου


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αθηναίων σήμερα 28/5, η Επιτροπή Κατοίκων επεδίωξε να συζητηθεί το θέμα της εργολαβίας για την εγκατάσταση του «ψηφιακού μουσείου» και να πάρει τις απαντήσεις στην ανοιχτή επιστολή που είχαν απευθύνει τέσσερεις συλλογικότητες της περιοχής, από τις 3 Απριλίου.
Το θέμα έβαλε στα εκτός Ημερήσιας Διάταξης ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος της «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», που επισκέφθηκε και τον χώρο. Όταν έφθασε στο σημείο όπου ζήτησε να τοποθετηθεί η Επιτροπή που παρευρισκόταν με 5 μέλη της, ηλεκτρικό ρεύμα διαπέρασε την πρόεδρο του Δ.Σ., κα Ν. Παπαχελά. 
Τον διέκοψε λέγοντας ότι το θέμα έχει συζητηθεί και έχει κλείσει. Την ίδια αντιμετώπιση επεφύλαξε και στον Ρήγα Αξελό, δημοτικό σύμβουλο της «Ανοιχτής Πόλης», όταν τοποθετήθηκε ζητώντας να γίνει ξανά συζήτηση με δεδομένη και την επιστολή από το Υπουργείο Πολιτισμού για εξέταση νέας θέσης. Θα έλεγε κάποιος ότι η κα Παπαχελά, παρά το ότι είναι πρόεδρος όλου του δημοτικού συμβουλίου και λόγω θέσης θα έπρεπε να έχει οξυμένα δημοκρατικά αντανακλαστικά, αντιμετώπισε τη μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση όπως είμαστε συνηθισμένοι να γίνεται. Δεν ήταν αυτό.
Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν επέτρεψε ούτε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Αγγελόπουλο να ολοκληρώσει τα λίγα λόγια που προσπάθησε να πει για το θέμα. Τον διέκοψε κανονικότατα λέγοντας ότι «το θέμα έχει συζητηθεί, έχει κλείσει και εξ άλλου απ΄ ότι γνωρίζει το έργο ολοκληρώνεται».
Σε εμάς λύθηκαν όλες οι απορίες. Και γιατί οι κάτοικοι μάθαμε για το έργο τον Απρίλιο του ΄14, όταν είχαν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες από το δήμο σε συνεργασία με την προηγούμενη κυβέρνηση τον Δεκέμβριο του ΄13. Και γιατί δεν απάντησαν ποτέ, σαν δήμος, σε καμιά από τις επιστολές και τα εύλογα ερωτήματα των συλλογικοτήτων, από το φθινόπωρο του ΄14 μέχρι και σήμερα. Απαξίωση της γνώμης των πολιτών για την ίδια τη γειτονιά τους και αυταρχική διοίκηση βαδίζουν χέρι – χέρι.
Κατά διαβολική σύμπτωση το βιώσαμε στη συνέχεια, μπροστά στην κεντρική είσοδο του δημαρχείου, μαζί με άλλους συμπολίτες: καθαρίστριες σχολείων που απαιτούν την επαναπρόσληψή τους από το δήμο και μητέρες από Παιδικούς Σταθμούς που θέλησαν να βάλουν το ζήτημα της απαράδεκτης κατάστασης με τη σίτιση βρεφών και παιδιών.
Ειδικά, όταν 3 μητέρες ζήτησαν να περάσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, τους απαγορεύτηκε η είσοδος με την αιτιολογία ότι δεν είχαν ονομαστική πρόσκληση από κάποια δημοτική παράταξη! Από 3 μητέρες διαφύλαξαν την τάξη της συνεδρίασης!
Απέναντι στην αυτονόητη διεκδίκηση να βρεθεί τρόπος να περάσουν, οι ίδιες και οι αλληλέγγυοι αντιμετώπισαν ένα αδιαπέραστο τείχος από εντεταλμένους «φύλακες» χωρίς διακριτικά. Πάλι το όνομα της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αναφέρθηκε για τον εντολέα.
Η στάση και συμπεριφορά των «φυλάκων» του μεγάρου άρχισε με σπρωξιές για να καταλήξει σε κλωτσιές από νεαρό άτομο με πολιτικά. Όταν ζητήθηκε από τον επί κεφαλής αστυνομικό να πάρει άμεσα τα στοιχεία του, ο «γενναίος φύλακας» ετράπη σε φυγή! Οι αστυνομικοί αντί να προσπαθήσουν να τον σταματήσουν, σταμάτησαν τους πολίτες που προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Τι είχε να φοβηθεί το νεαρό άτομο που το έπαιζε «πόρτα» στο κτίριο του δημαρχείου, τραμπουκίζοντας πολίτες; Ποιος είναι;  Ο δήμος οφείλει να δώσει άμεση και καθαρή απάντηση.
Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, σαν από μηχανής θεοί, σε ελάχιστα μέσα λεπτά, εμφανίστηκαν δύο «αγανακτισμένοι» νεαροί (ο ένας έκανε το μεθυσμένο κρατώντας cocacola), με τον «μεθυσμένο» να βουτάει στην κυριολεξία τον ασύρματο από τον επικεφαλής. Στην αντίδραση μας απέναντί τους και στο άκουσμα της λέξης «προβοκάτσια», κινήθηκαν απειλητικά απέναντι σε γυναίκες, βρίζοντας με τον πιο χυδαίο τρόπο. Μετά από έντονη απαίτηση, αστυνομικοί τους οδήγησαν λίγο πιο πέρα, μέσα σε ένα αξιοπρόσεκτο κλίμα ηρεμίας, για να έρθει περιπολικό να τους πάρει. Ποια θα ήταν η εξέλιξη αν δεν είχαν γίνει άμεσα αντιληπτές οι κινήσεις τους ; Απίθανο το σενάριο «αστυνομικών που δέχονται επίθεση» και διαλύουν τους συγκεντρωμένους κάνοντας και μερικές προσαγωγές;
Θεωρούμε ότι οι δημοκρατικές δημοτικές παρατάξεις οφείλουν να πληροφορηθούν με πληρότητα για όλα όσα συνέβησαν μπροστά στο δημαρχείο, γι αυτούς που εκτελούσαν υπηρεσία στην κεντρική είσοδό του, γι αυτούς που μεταφέρθηκαν από το περιπολικό  και να φέρουν το θέμα για συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Η δημοκρατία είναι πολύ ακριβό και ευαίσθητο αγαθό. Οι πολίτες αγωνίζονται και το προστατεύουν. Περιμένουμε τις απαντήσεις της δημοτικής αρχής της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: