3.07.2015

Ενημέρωση από τη Λαϊκή Συνέλευση

Tην Κυριακή 1 Μάρτη έγινε η ανοιχτή Συνέλευση στο Στέκι Δράσης, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού της Λαϊκής Συνέλευσης κατοίκων Κολωνού – Σεπολίων – Ακ. Πλάτωνα.
Η συζήτηση για τη μέχρι τώρα δράση και ο προβληματισμός για το ρόλο και τις δραστηριότητες της Λαϊκής Συνέλευσης και του Στεκιού, ήταν πολύ πλούσια.
Όλοι/ες τονίσαμε την ανάγκη η Λ. Σ. να συνεχίσει και να δώσει νέα πνοή, την περίοδο που διανύουμε, στις δράσεις για:


-       Την ανεργία και τις επισφαλείς εργασιακές σχέσεις, κυρίως της νεολαίας, σε χώρους δουλειάς στην περιοχή.
-       Τα  χρέη που συσσώρευσε η επίθεση των προηγούμενων χρόνων στα λαϊκά νοικοκυριά, την προστασία τους από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, την φοροληστεία σε εισοδήματα και ακίνητα (ΕΝΦΙΑ) που υφίστανται.
-       Την αλληλεγγύη με συμμετοχή και αγώνα, όπως εκφράζεται με θετικά αποτελέσματα μέσα από  τα δωρεάν μαθήματα υποστήριξης σε μαθητές Λυκείου και σε νέους για ξένες γλώσσες. Το Κοινωνικό Ιατρείο με τους 10 γιατρούς εθελοντές  πρόσφερε, ενώ χρειάζεται η επιβεβαίωση της ανταπόκρισης που βρίσκει.
-       Τα προβλήματα με την ποιότητα ζωής στις γειτονιές μας, όπως ελεύθεροι χώροι, αθλητισμός, ψυχαγωγία της νεολαίας.
-       Την   ενημέρωση και την πληροφόρηση μέσα από εκδηλώσεις - συζητήσεις  για μεγάλα ζητήματα που απασχολούν, όπως το χρέος της χώρας, η παιδεία και υγεία αλλά και οι πόλεμοι στην ευρύτερη περιοχή.  
-       Την αντιμετώπιση της απειλητικής διείσδυσης σε γειτονιές λαϊκές, όπως η δική μας, του φασισμού.
Βασικό στοιχείο για να συνεχίσουμε πιο δυνατά και σύμφωνα με τις ανάγκες είναι η βελτίωση της λειτουργίας μας, αξιοποιώντας τις θετικές εμπειρίες, διορθώνοντας τις αδύνατες πλευρές και εμμένοντας στην πιο μεγάλη συμμετοχή όλων που εξασφαλίζει τη δημοκρατία στη συζήτηση, τις αποφάσεις και τη δράση.
Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο Στέκι, θα γίνει η συνάντηση της Λαϊκής Συνέλευσης για συζήτηση και  προγραμματισμό, με βάση τις προτάσεις που καταγράφηκαν στα ζητήματα:
·      Της λειτουργίας της Λ.Σ. και του Στεκιού.

·      Των δράσεων της άμεσης περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: