3.27.2015

Αποσύρθηκε η διάταξη για το άρθρο 24 περί ΤΑΙΠΕΔ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ

Με τη συντονισμένη κινητοποίηση των τοπικών επιτροπών αγώνα κατά του ΤΑΙΠΕΔ, της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποσύρθηκε η διάταξη του άρθρου 24 που αφορά στην απορρόφηση της ΕΤΑΔ ΑΕ από το ΤΑΙΠΕΔ και αποτελούσε το κύριο αίτημα του αγώνα μας. Στο μέλλον θα συσταθεί φορέας για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, οι σκοποί και η λειτουργία του οποίου πρέπει να μας απασχολήσουν άμεσα, ώστε να συμμετάσχουμε σε μια ευρεία δημοκρατική διαβούλευση για τον χαρακτήρα του φορέα.


Η σύγκρουση με τους δανειστές για να διασφαλίσουμε/αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία θα είναι μεγάλη. Όσοι/ες αγωνιστήκαμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ τα 4 αυτά χρόνια, «κρατώντας καθυστέρηση» στις ιδιωτικοποιήσεις,  θέλουμε ο αγώνας να συνεχιστεί με καθαρά χαρτιά και κυρίως να δοθεί συντονισμένα από κοινού με την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό (κινήματα, τοπικές κοινωνίες, επιστήμονες, κ.λπ).  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η τροποποίηση του άρθρου 24 είναι απλά μια αναβολή κυρίως στο θέμα της απορρόφησης της ΕΤΑΔ από το ΤΑΙΠΕΔ. Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι το ΤΑΙΠΕΔ και τι η ΕΤΑΔ. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ταμείο που πουλάει δημόσια περιουσία με σκοπό τα χρήματα να πηγαίνουν αποκλειστικά στην εξόφληση του Χρέους. Η ΕΤΑΔ ΑΕ είναι μια εταιρεία όπου συγχωνεύθηκαν ο πρώην ΕΟΤ, η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου και τα Ολυμπιακά ακίνητα με όλα τα ακίνητα που διέθεταν.
Η τροποποίηση - αναβολή, χωρίς να υποτιμάται ότι δίνει χρόνο στα υπαρκτά κινήματα πόλης να ανασυγκροτήσουν τη δράση τους, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Ανώνυμη Εταιρία» (ΕΤΑΔ ΑΕ), ...., απορροφάται από τον φορέα της επομένης
παραγράφου μετά την ίδρυσή του.... Ο φορέας που πρόκειται να δημιουργηθεί θα έχει σκοπό την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς
όφελος και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Τα έσοδα που θα προκύπτουν θα αξιοποιούνται κυρίως για τη
χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους
και τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης...". Επόμενα δεν θα καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση,ενώ θα εξακολουθεί να "αξιοποιεί" τη δημόσια περιουσία. Επίσης, η λέξη "κυρίως" δείχνει ότι τα χρήματα δεν θα πηγαίνουν αποκλειστικά στην κοινωνική πολιτική. Και τέλος, ένα ερώτημα: τι χώρα είναι αυτή που θα ξεπουλάει δημόσιο πλούτο για να στηρίξει τα ταμεία; ποιοι λεηλάτησαν τα ταμεία, δες PSI, και ποια πολιτική εξυπηρέτησαν; Καλό είναι να μην ξεχνάμε γιατί αγωνιστήκαμε σκληρά 5 χρόνια τώρα. Ούτε ενάντια σε ποιες πολιτικές που μας καταμάτωσαν. Τα κινήματα για να είναι αποτελεσματικά, διεκδικούν τα αιτήματά τους. Δεν είναι σύμβουλοι για να συνεργάζονται.