8.06.2014

Ο δήμος Αθηναίων σχεδιάζει να βάλει κάμερες σε σχολεία και παιδικές χαρές

Μετά τη διάλυση των κοινωνικών δομών στο δήμο Αθηναίων, ο δήμος αποφασίζει πως λεφτά υπάρχουν. Όχι όμως για ανθρώπους και εργαζόμενους αλλά για εργολάβους που θα αναλάβουν να βάλουν κάμερες σε σχολεία και παιδικές χαρές Με κόστος όπως υπολογίζεται τα 7 εκατ. ευρώ! 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Στέλιου Μπαμιατζή στο news247, ο σχεδιασμός του δήμου υπό την ονομασία "Έξυπνο Κέντρο Επιχειρήσεων, προβλέπει την εγκατάσταση καμερών στα σχολεία, ελλείψει σχολικών φυλάκων.
Δηλαδή με άλλα λόγια θα πληρώνει ο δήμος για την εταιρεία η οποία θα παρακολουθεί τα παιδιά των σχολείων!
Ολόκληρο το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου

Το δίκτυο που θα στηθεί θα φέρει την ονομασία "Έξυπνο Κέντρο Επιχειρήσεων" και θα δημιουργηθεί προκειμένου να καλυφθεί το κενό ασφαλείας που υπάρχει από τη στιγμή που καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες.
Η αρχή αναμένεται να γίνει με 80 κάμερες οι οποίες θα τοποθετηθούν σε σχολεία και παιδικές χαρές.
Σε πρώτη φάση το κόστος αναμένεται να φτάσει στα περίπου επτά εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" της Κυριακής.
Δεν είναι πάντως καινούργια ιδέα.

Η εισήγηση είχε γίνει από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού τον Ιούνιο του 2013 και η τελική απόφαση πάρθηκε αργότερα από το δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα, το ΕΚΕ περιγραφόταν ως ένα σύστημα που θα συλλέγει και θα καταγράφει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα αιτήματα και τις καταγγελίες των πολιτών, καθώς και την επεξεργασία-συντονισμό των ενεργειών από πλευράς των αρμοδίων.

Επίσης, είχε αποφασισθεί να αναθέσει ο δήμος το όλο έργο με προγραμματική συμφωνία στη θυγατρική του εταιρεία ΔΑΕΜ (πρώην Διεύθυνση Μηχανογράφησης).

1 σχόλιο:

Γεωργία είπε...

Επιτέλους....πόσα μνημόνια με εταιρείες έχει υπογράψει....????