6.21.2014

Ετσι απειλεί η νέα ΚΑΡΦΙΤΣΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια: «ή σε τρύπες θα κρυφτείτε ή…»Ο ιδιωτικός στρατός των τραμπούκων, που απειλεί ακόμη και με σφαίρες τις οικογένειες των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, προσπαθεί να εμφανιστεί ως… ειρηνικός και… δημοκρατικός.

Το Συντονιστικό Κατοίκων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών έχει καταγγείλει τις συνεχείς επιθέσεις που δέχεται ως αναβίωση του σχεδίου ΚΑΡΦΙΤΣΑ, που με τη δράση παρακρατικών τραμπούκων κορυφώθηκε με τη δολοφονία του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη.


Διάφοροι επώνυμοι και ανώνυμοι, που γράφουν σε ιστοσελίδες οπαδικού περιεχομένου, δηλώνουν δήθεν εξοργισμένοι με τις καταγγελίες του Συντονιστικού Κατοίκων, μιλούν για ψέματα και παραπληροφόρηση. Υποστηρίζουν ότι οι οργανωμένοι οπαδοί δεν βιαιοπραγούν, αλλά θέλουν να… συζητήσουν δημοκρατικά με τους κατοίκους, υποστηρίζοντας μάλιστα και μέρος των αιτημάτων τους (sic!), αρκεί «να μην πειράξουν το γήπεδο της ΑΕΚάρας».
Σ' αυτό τον τόπο, βέβαια, δεν εξέλιπε η ιστορική μνήμη. Γνωρίζουν, λοιπόν, και οι νεότεροι τι σημαίνει «αντισυγκέντρωση αγανακτισμένων πολιτών» («εθνικοφρόνων» τη δεκαετία του '60, οπαδών σήμερα). Επειδή, όμως, οι «υπάλληλοι του αφεντικού», που οργανώνουν τη διαδικτυακή προπαγάνδα του, ξεχνούν ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα ένα ντοκουμέντο.

Πρόκειται για την ηχητική αποτύπωση της διάλυσης της πρώτης απόπειρας να οργανωθεί δημόσια συζήτηση πάνω στα θέματα του Ρυθμιστικού Σχεδίου και της καταστροφής του άλσους. Στις 29 Μάη, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, οι ορδές των τραμπούκων κατέλαβαν το χώρο και δεν επέτρεπαν στον κόσμο να προσέλθει.

Ο εισηγητής δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρώσει την εισήγησή του.

Δύο κάτοικοι που προσπάθησαν να μιλήσουν δεν μπόρεσαν ποτέ να ολοκληρώσουν.

Οταν ο εισηγητής προσπάθησε να ολοκληρώσει, ανέβηκαν πάνω, ανέτρεψαν το τραπέζι και διέλυσαν τη συγκέντρωση.

Ο τελευταίος λόγος ειπώθηκε από ηγετικό στέλεχος της Original: «Ενα κόμμα να προσπαθήσετε να κόψετε από το νομοσχέδιο, ή σε τρύπες θα κρυφτείτε ή…». Η τελευταία απειλή δεν ακούγεται μέσα στον ορυμαγδό των ουρλιαχτών, αλλά είναι ευνόητη. «Φύγαμε, φύγαμε» είναι η τελευταία εντολή του, στην οποία υπακούνε αυτοί που δε θέλουν να τους χαρακτηρίζουμε ιδιωτικό στρατό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: